Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Teatre Apolo

 • Teatre
 • El Poble-sec
 1. Teatre Apolo
  Teatre Apolo
 2. Teatre Apolo
  Foto: Teatre Apolo
 3. Teatre Apolo
  Foto: Teatre Apolo
 4. Teatre Apolo
  Foto: Teatre Apolo
Publicitat

Time Out diu

El Teatre Apolo va ser el centre de la vida teatral i artística de Barcelona al segle XX i segueix sent un dels teatres més consolidats de la ciutat

El Teatre Apolo és un dels veterans del Paral·lel. Va néixer el 1901 com a barraca on es realitzaven espectacles musicals i el 1904 es va consolidar com a teatre de la mà dels germans Soriano. La sarsuela, la revista i el music-hall van ser durant anys l'especialitat de la sala, on a mitjans del segle XX van estrenar-hi muntatges referents de les arts escèniques com Margarida Xirgu. La sala, ara amb una clara vocació per la comèdia, té capacitat per a prop de 900 persones i va ser el centre de la vida teatral i artística de Barcelona durant el segle XX.

Malgrat que la seva ubicació ha estat sempre la mateixa, l'any 1991 l'edifici va ser completament reconstruït, el que va fer que a partir de 1993 es programessin diversos teatres i musicals setmanals. Per la pandèmia, el teatre va patir un període d'inactivitat de gairebé dos anys, però el 2021 va tornar a obrir les portes amb una nova oferta de teatre, musicals, comèdia, màgia, concerts, musicals, balles, òpera i espectacles per gaudir tota la família.

Història del teatre

De començar com a barraca a convertir-se en el teatre més important de la ciutat durant un segle i, actualment, segueix com a un dels més consolidats a Barcelona. Els més de cent anys d'història han donat per molt: el Teatre Apolo va acollir la primera representació teatral en català autoritzada després de la Guerra Civil Espanyola, l'any 1946. Aquesta va ser 'El ferrer de tall' de Frederic Soler. Dos anys més tard, Maria Vila va estrenar també el conegut drama 'Ocells i llops' de Josep Maria de Segarra.

A més, l'espai també servia com a punt de trobada per al panorama cultural de la ciutat. Els assistents podien anar a prendre alguna cosa a la vora del teatre, on hi havia la Bodega Apolo. L'espai era un popular lloc de trobada de preus barats que presentava actuacions de velles glòries de l’escena, a més, també hi havia un petit parc d’atraccions: Atraccions Apolo. Ambdós espais van desaparèixer, ja que el terreny va ser venut i totes les instal·lacions van ser enderrocades el 1991. Finalment, per ocupar el buit, es van construir un aparcament i un hotel (Tryp Apolo), tot i que van reservar part del terreny i la planta baixa de l’edifici per construir-hi un nou teatre, que és el que segueix funcionant avui en dia. 

On es poden comprar les entrades pels espectacles?

La cartellera del teatre mai és la mateixa i hi ha opcions per a tota mena de gustos. El que no canvia, però, és la manera d'aconseguir les entrades. Per adquirir-les, ho podeu fer a través de la web oficial, als punts de venda autoritzats pel teatre i a la mateixa taquilla de l'establiment, tot i que hi ha diverses obres on aquesta opció no és recomanable, ja que us podeu quedar sense. 

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Paral·lel, 59
Barcelona
08004
Transport
Paral·lel (M: L2-L3)
Horaris
Consulteu els horaris a la web
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà