Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tardor a la Selva de Irati
Foto: Shutterstock

8 paisatges espectaculars per visitar a la tardor a Espanya

Ens submergim en els llocs més recòndits i singulars que dibuixa la caiguda de la fulla per la geografia espanyola

Noelia Santos
Escrit per
Noelia Santos
Publicitat

La tardor té quelcom que la fa màgica, i al llarg de tota la geografia espanyola hi ha racons que es converteixen en paisatges dignes de qualsevol conte de fades (o de fantasmes, segons el dia i el nivell de boira). Des de parcs naturals a paratges protegits per la UNESCO, llacunes sobre les quals versen llegendes mil·lenàries, fins a vinyes que, per la seva ubicació, només poden ser veremades per herois i heroïnes. Aquí van uns quants paisatges que llueixen els colors més bonics de la tardor.

NO T'HO PERDIS: 7 boscos de Catalunya per passejar a la tardor

Parque Nacional Garajonay. La Gomera.
Foto: Shutterstock

1. Parque Nacional Garajonay. La Gomera.

Si les fades existissin, viurien en entorns de fantasia com aquest de l'interior de l'illa canària. Per contagiar-se de la seva màgia (de vegades fantasmagòrica), el millor és recórrer-la a peu entre la seva boirina perenne, seguint alguna de les 18 rutes homologades que discorren pels ancestrals boscos de laurisilva.

Més informació al web de Turisme de Canàries

Parc Natural del Montseny. Barcelona
© Shutterstock

2. Parc Natural del Montseny. Barcelona

A menys de 50 quilòmetres de Barcelona hi ha el parc natural més antic de Catalunya: el Montseny, massís amb vistes (al fons, les siluetes de la Ciutat Comtal, Montjuïc, el Tibidabo...) i un museu viu de castanyers monumentals. Busqueu el de Can Cuch (amb 12 metres de perímetre), el buit interior va ser habitat durant anys per un carboner.

Més informació al web de Parcs de Catalunya

Publicitat
Selva de Irati. Navarra
Foto: Shutterstock

3. Selva de Irati. Navarra

És el segon bosc de faigs i avets millor conservat d'Europa, només per darrere de la Selva Negra d'Alemanya. Un tresor natural, pràcticament verge, al Pirineu Oriental navarrès (gairebé a la frontera amb França) la capacitat per impressionar a qui el contempla és innegable en qualsevol època de l'any. Però és a la tardor quan llueix el seu millor vestit: la paleta de colors que es forma a les seves valls i senders és colpidora.

Més informació al web de Turisme de Navarra

Monasterio de Piedra. Saragossa
Foto: Shutterstock

4. Monasterio de Piedra. Saragossa

Es necessiten unes quantes hores per recórrer tot l'entorn natural del Monasterio de Piedra. Cascades, rierols, llacs (el del Espejo és parada obligatòria) i grutes (transitables, com la de San Martín) conviuen envoltant el monestir, el lloc d'Europa on diuen que es va cuinar per primera vegada cacau portat de les Amèriques a mitjans del segle XVI.

Més informació al web del Monasterio de Piedra

Publicitat
Geoparque Villuercas Ibores Jara. Càceres
Foto: Shutterstock

5. Geoparque Villuercas Ibores Jara. Càceres

La planura extremenya s'aixeca al sud-est de la província de Càceres dibuixant un paisatge amb centenars de milions d'anys (ric patrimoni geològic afavorit per la Unesco). Des del cingle de la Villuerca, punt més alt, s'aprecia la millor vista panoràmica de Guadalupe i el seu monestir, un dels conjunts medievals més bonics d'Espanya.

Més informació al web del Geoparque Villuercas Ibores Jara

Laguna Negra y Circos Glaciares de Urbión. Sòria
Foto: Shutterstock

6. Laguna Negra y Circos Glaciares de Urbión. Sòria

Octubre és època de bolets, i a la província de Sòria hi ha una zona que reuneix les condicions naturals idònies perquè passi el miracle micològic: Tierra de Pinares, un pulmó verd de 10.000 hectàrees i pins centenaris on les carreteres serpentegen per pobles de pedra i paisatges tan increïbles com el Parque Natural de la Laguna Negra y Circos Glaciares de Urbión. Perdre's per aquí a la tardor i descobrir les llegendes que l'envolten, ens sembla una bona idea.

Més informació de la Laguna Negra a la web de Turisme de Sòria

Publicitat
Ribeira Sacra. Lugo i Ourense
© Shutterstock

7. Ribeira Sacra. Lugo i Ourense

Les atrevides plantacions de vinyes de Godello, Treixadura, Albariño... a les riberes del Miño i Cañones del Sil, segueixen sent un secret per descobrir de la Galícia interior. Aquí trobem les vinyes heroiques, adjectiu gens gratuït, ja que veremar en els seus pendents és, a més d'un sacrifici, tot un exercici d'equilibri.

Més informació al web de Turisme de la Ribeira Sacra

Parque Natural Urbasa - Andía. Navarra
Foto: Shutterstock

8. Parque Natural Urbasa - Andía. Navarra

A més de la Selva de Irati, la província de Navarra amaga altres tresors naturals com el Parque Natural Urbasa-Andía. I pot ser que el sender del Nacedero del Urederra (la sortida natural de l'aqüífer format en aquest massís càrstic) sigui un dels seus reclams més interessants quan arriba la tardor. Es tracta d'un recorregut de més de sis quilòmetres que travessa gorgs d'aigües d'un blau turquesa tan intens que sembla un miratge. Potser per això ja s'ha convertit en una estampa imprescindible de totes les que atresora Navarra.

Més informació al web de Turisme de Navarra

Recomanat

  Més de escapades

   També t'agradarà
   També t'agradarà
   Publicitat