Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Girona, Temps de Flors. A Capella
©Ruben Garcia

Girona, Temps de Flors i també de cultura!

A més a més dels projectes florals, la ciutat va plena de concerts, exposicions, festes tradicionals... Us ho perdreu?

Publicitat

Del 10 al 18 de maig, Girona no serà només l'escenari de les millors exposicions de flors. Durant aquests nou dies, la ciutat bullirà amb nombroses activitats culturals, des dels prop de 60 concerts, passant pels museus, activitats al carrer i una diada castellera per posar punt final a Temps de Flors.

No hi ha excusa. Excepte el dimecres 14, cada dia s'oferirà almenys un concert de la tercera edició del A Cappella Festival (www.gironacappella.cat). Si us apropeu en algun dels escenaris, la majoria gratuïts i a la plaça Independència, gaudireu de la presència de formacions referents en l'àmbit internacional d'aquesta música sense instruments. Si, s'expressen només amb la veu, un espectacle que l'any passat va veure prop de 10.000 persones. La majoria dels grups han guanyat o han estat nominats als premis Grammy.

Entre les formacions en destaquem quatre:

The Swingle Singers, llegendària formació londinenca que va llençar el seu primer àlbum, revolucionari, el 1963 (i ja han gravat 50 discs). Tota una institució que podreu veure dissabte 10 a les 21 hores a l'Auditori de Girona. Preus: 18 / 15 euros.

Mezzotono
. Són italians i reprodueixen la música italiana a través d'estils com el jazz, el mambo, bossa nova, tango o clàssic. Ho fan a cinc veus, reprodueixen els instruments i amb un to còmic. Un autèntic show que per primera vegada aterra a Catalunya. Actuaran diumenge 11 a les 12 hores.

Vocal Sampling són un sextet cubà que han compartit escenari amb reputats artistes. Sense anar més lluny, el pianista de jazz Chucho Valdes, fill del desaparegut Bebo Valdés. Actuaran diumenge 11 a les 18 hores a la plaça Independència. Entrada gratuïta.

Els catalans The Hanfris Quartet donaran una nova forma a temes popularitzats per Frank Sinatra, Elvis Presley, Queen o The Beach Boys. Ho faran amb el seu estil predominant; el Barbershop. Els podreu veure el diumenge 18 a les 12 hores a la plaça Independència. Entrada Gratuïta.

Per segon any consecutiu, Girona commemorarà el Dia Europeu de l’Òpera durant tot el dia amb la interpretació de fragments relacionats amb les flors. Es faran a partir de les 11 hores a la plaça del Vi (on hi ha l’Ajuntamenti, a més, no us costarà ni un cèntim. Acostumats últimament a veure corals per televisió ('Oh Happy Day', per posar un exemple), Temps de Flors ofereix 24 actuacions en directe gràcies al Cicle Coral de l’Agrupació Coral de les comarques gironines. Formacions dels diferents municipis pujaran dalt dels escenaris els dos caps de setmana. Es poden veure al llarg del dia al pati del Centre Bonastruc ça Porta (dins el Museu d’Història dels Jueus), a les escales de la pujada de Sant Feliu (a la tarda) i a l’Església dels Dolors (només el primer diumenge). Fins a nou concerts acollirà el claustre de la Diputació de Girona, un cada dia a les 19 hores. S’hi podrà escoltar el grup Terra Endins, el Cor Jove del Conservatori, una audició de sardanes, música de cambra, orquestra de guitarres, bandes musicals i l’Orquestra de Girona. El patrimoni jueu té un pes específic a la ciutat de Girona i una descoberta recent l'ha posat encara més en el punt de mira. Es tracta del micvé, una cambra amb un dipòsit d'aigua per als rituals de purificació de les persones. Es va utilitzar a partir de 1435 i fins al decret d'expulsió dels jueus de 1492. Ara, està considerat el quart micvé documentat a la Mediterrània, després dels de Besalú, Montpeller i Sicília. Es pot visitar al Centre Bonastruc ça Porta, que acull el Museu d'Història dels Jueus.
L'excusa del preu per no anar a un museu no és vàlid el diumenge 18. Per celebrar el Dia Internacional dels Museus, tindrà lloc una jornada de portes obertes als museus de la ciutat amb l'entrada gratuïta. Podeu visitar el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona, el Museu d'Història dels Jueus, el Museu d'Història de Girona, el Museu del Cinema, el Museu d'Art de Girona i la Casa Masó, aquest últim amb reserva prèvia. Si preferiu una experiència nocturna, podeu visitar els museus el dissabte 17: obren fins a les 12 de la nit. Els Urban Sketchers són un col·lectiu d'artistes de tot el món que deixen la seva empremta allà on viuen i viatgen. Per descomptat, Girona també. Les il·lustracions retraten en detall la vida de la ciutat i han estat fetes durant la setmana de muntatge de les exhibicions i durant Temps de Flors. Es poden veure en una pantalla instal·lada al Centre Cívic del Barri Vell i també les  trobareu a les xarxes socials. Aprofitant la recent diada de Sant Jordi, alguns comerços i establiments llueixen uns cartells amb el nom de diverses flors, la seva etimologia i un text d'un dels grans autors de la literatura catalana. Les biblioteques també participen d'aquesta iniciativa organitzada per l'Ajuntament i el Centre de Normalització Lingüística. És una novetat d'enguany. L'últim diumenge de Temps de Flors serà un bon moment per veure una bona diada castellera. L'escenari serà la plaça Sant Feliu, a les 12 del migdia, amb les colles dels Castellers de Sabadell, els Xics de Granollers i els Marrecs de Salt.

El col·lectiu GironaMuseus ofereix un itinerari seguint els aparadors de botigues emblemàtiques de la ciutat, que exhibiran dues peces de cada museu. La ruta es podrà fer del 10 de maig a l'1 de juny i és una altra de les novetats d'aquest any.

Podeu consultar aquesta i tota la informació a l’app Gironain

Guia essencial de Girona

Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat