Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palau de Maricel a Sitges
Foto: Penedès TurismePalau de Maricel a Sitges

7 museus vora el mar a prop de Barcelona

Escapades per descobrir la costa catalana i gaudir de la cultura

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

L’art i el mar fan el mateix efecte: obren la ment i alleugereixen l’ànima. En aquesta llista hi trobaràs museus, cases i palaus que ofereixen exposicions interessants a la vora del mar perquè t’escapis a gaudir de la cultura, de l’olor de sal i del so de les onades. Des de l'Alt Empordà fins al Tarragonès, passant pel Maresme o el Garraf, aquests llocs són ideals per descobrir la costa catalana a través de la seva oferta cultural. Ah, i per fer una remullada a la platja! 

No t'ho perdis! Les millors exposicions de Barcelona

7 museus vora el mar a prop de Barcelona

Casa-Museu Salvador Dalí
 • Què fer

Josep Pla ho tenia clar: “No crec que n'hi hagi cap, en aquest país ni en molts d'altres països, de semblant”. La Casa-Museu Dalí és una petita casa de pescadors, situada a Portlligat, on el pintor va viure i treballar habitualment des del 1930 fins a la mort de Gala, l’any 1982. Per dins, té una estructura laberíntica i un munt de petites sales, i, a més, la decoració està formada per objectes inconnexos que Dalí va anar col·leccionant. Per fora, destaca l’ou gegant a dalt del teulat ja que, segons l’artista, es tractava d’una casa “intrauterina”. Per cert, per la casa, convertida en museu des de la mort de Dalí, hi van passar personalitats de l’època com Walt Disney o la Duquesa de Windsor.

 • Llocs d'interès
 • Llocs i edificis històrics
 • Fora de Barcelona

El Palau de Maricel és un dels edificis més emblemàtics de Sitges, una joia arquitectònica del noucentisme coneguda pel seu claustre que té vista panoràmica al mar Mediterrani. El Saló d’Or, el Saló Blau, la Sala Capella, la Sala Vaixells, les terrasses i el claustre es poden visitar gràcies a les visites guiades que Museus de Sitges organitza cada diumenge. 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Història

A Sant Martí d’Empúries et pots transportar a l’Antiga Grècia (o Roma, el que prefereixis!) amb una visita al Museu d’Arqueologia i a les Ruïnes d’Empúries. Passejant per aquest jaciment arqueològic amb el mar de fons, viatges 2000 anys enrere, pots gaudir dels mosaics de les antigues cases senyorials romanes, l’escultura d’Esculapi o l’imponent fòrum Romà. 

 

Vil·la Museu Pau Casals
 • Museus i institucions
 • Història

La Vil·la Casals, la casa que Pau Casals es va fer construir al barri marítim de Sant Salvador, és avui la seu del Museu Pau Casals. Va ser concebuda inicialment com una petita casa d'estiueig, però ara s'ha convertit en un espai on poder conèixer a fons la trajectòria del mestre. Pots passejar pels jardins, la galeria d'escultures o la sala de música d'aquest edifici reformat per l'arquitecte Antoni Puig i Gairalt als anys 30 del segle passat.

Publicitat
Biblioteca-Museu Víctor Balaguer
 • Museus i institucions
 • Història

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú, és un dels museus més antics de Catalunya. Fundat l’any 1884 pel polític i escriptor Víctor Balaguer i Cirera, el nucli original de la Biblioteca-Museu Balaguer està format pel conjunt de llibres i obres d'art que l'intel·lectual havia aplegat al llarg de la seva vida juntament amb la multitud de donacions que va rebre per part de destacades personalitats. Els fons artístics del Museu estan formats per més de vuit mil peces. A l’exposició permanent destaca especialment la col•lecció d’art del segles XIX i XX, que pel seu valor i qualitat van convertir el Museu Balaguer en secció del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Fundació Palau Centre d'Art
 • Museus i institucions

L'assagista, poeta i escriptor Josep Palau i Fabre va mantenir una profunda amistat amb el pintor Pablo Ruiz Picasso. La Fundació oberta a Caldes d'Estrac n'és una bona mostra, amb obres de l'artista malagueny, però també d'altres del fons de l'escriptor, com ara de Miró o de Gargallo. Més enllà de les exposicions permanents, el centre té sales per a d'altres de temporals, i acull moltes altres activitats en el decurs de l'any, com el Festival Poesia i +, taules rodones, conferències i tallers.

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Art i disseny

Aquest museu es troba a Palafrugell i és la seu d’escultura contemporània de la Fundació Vila Casas. L’edifici és una antiga fàbrica de suro que acull més de 200 escultures d’artistes nascuts o residents a Catalunya. A més, al pati del museu hi pots visitar una exposició permanent a l’aire lliure d’artistes de l’Empordà!

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat