Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants del Vallès Oriental

Restaurants del Vallès Oriental

Els millors llocs per tastar les especialitats gastronòmiques i els productes de la comarca

Advertising
Restaurants, Catalana

Can Collet del Pla

Trinxat, confit d'ànec, o fricandó de vedella. Sopa de ceba, canelons, o fetge d'ànec amb reducció de Pedro Ximenes. A Can Collet del Pla cuinen plats de la terra, de qualitat i amb productes de proximitat. No quedareu amb gana. Cal destacar també els diferents menjadors (i per tant diferents ambients) d'aquesta masia als afores de Sant Antoni de Vilamajor, acollidora i amb bon servei. I els vespres d'estiu amplien la seva oferta habitual amb un menú de tapes, mentre es pren la fresca que arriba dels pics del Montseny.

Restaurants, Cuina contemporània

Can Cuch

Va obrir les seves portes com a hotel restaurant fa encara no quatre anys, però les arrels d'aquesta masia ja vénen del segle X. L'encant hi és per tots els costats: a les habitacions, càlides i ben cuidades, a la terrassa amb vistes al Vallès, o al celler excavat a la roca. Si ens centrem en el restaurant, direm que la seva cuina es basa en la tradició però amb personalitat i avantguarda, amb unes matèries primes excel·lents. Atreviu-vos a demanar el chuletón d'un quilo!

Advertising
Restaurants, Cuina creativa

Mirko Carturan Cuiner

El xef piamontès Mirko Carturan no enganya ningú: fa una cuina tan personal, tan d'autor, que el restaurant porta el seu nom. Així mateix, té la cuina a la vista del comensal. Es tracta d'un local exquisit, i en el qual la tòfona, sigui blanca, negra o d'estiu, pren el protagonisme quasi tot l'any. La seva proposta es basa en un menú degustació amb cinc plats i dues postres, fet al moment, que menjareu envoltats de llibres gastronòmics.

Restaurants, Cuina creativa

El Bon Caliu

El nom que varen donar a l'establiment fou tot un encert, o una declaració d'intencions d'allò que volien aconseguir, tant a la taula com a l'ambient, i que després de quasi 30 anys es pot afirmar que han assolit. El secret: un tracte proper i un molt bon menjar. La carta que presenten és força generosa, i ens costa aconsellar-vos, però, per la seva originalitat, us recomanem el filet de vedella amb truita fumada, i, si sou més de peix, els medallons de rap amb gambes a l'ametlla.

Advertising
Restaurants

La Parra

No hi busqueu gaires complicacions en els plats. A La Parra s’hi fa cuina tradicional procurant per la qualitat dels ingredients i la quantitat servida als comensals. Graellades de carn, pebrots del piquillo farcits de bacallà, peus de porc... i els dijous, és clar, paella.

També t'agradarà

Viatge

Els millors restaurants de les comarques de BCN

Alt Penedès El Cigró d'Or Al Penedès, el jove xef Oriol Llavina s'ha convertit en un referent de la cuina de mercat tradicional adaptada als nous temps. Podríem dir que els arrossos -de tot tipus- són una de les seves especialitats, però no es queden enrere les amanides singulars amb ingredients de proximitat, els peus de porc ni el gall del Penedès. El cigró d'or es troba en l'altell del Mercat de la carn de Vilafranca, un edifici del segle XIX rehabilitat que, com els plats de Llavina, també té el seu encant. Sant Jordi Ca la Katy Si us agrada la cuina de caire tradicional podeu fer una visita a aquest restaurant, que ofereix xató, ànec mut del Penedès i suquet d'ànec amb llagostins i rovellons, uns plats típicament penedesencs. Hi trobareu un menú diari molt digne i a preus assequibles, que a més té dues versions, en funció del tamany de la ració. El restaurant també compta amb una extensa carta de vins del Penedès que us permetrà maridar a la perfecció menjar i beure. Ca n'Ayxelà Aquest restaurant és prou conegut pels seus banquets i àpats en grup, però també per les seves calçotades, molt anomenades a l'Alt Penedès. L'edifici és una típica masia catalana amb grans espais en un entorn de vinyes. La cuina que hi trobareu és tradicional, amb carns a la brasa, cargols a la llauna, butifarra amb mongetes, etc. La seva ubicació és molt agradable i compta amb jardí i un parc infantil ideal perquè la canalla també gaudeixi de la vostra visita a la comarca. Cal Blai Vinticinc Amb

Viatge

Escapades d'hivern a les comarques de Barcelona

48 hores a Osona Només amb la capital d'Osona ja hi podríem estar tot el cap de setmana. I de fet hi passarem força hores en aquesta escapada, a Vic. Aprofitarem també aquestes 48 hores per a acostar-nos a d'altres pobles de la Plana, com Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, o agafar la bicicleta o muntar a cavall per conèixer els entorns naturals. 48 hores al Maresme Els hiverns al Maresme són d'allò més suaus, o sigui que ens atrevim a recomanar-vos en aquesta sortida un parell d'itineraris pels boscos de pins i alzines que cobreixen les seves muntanyes. La majoria de propostes que us fem, però, transcorren per Mataró. I als que us agrada el dolç us llepareu els dits, ja que començarem les nostres passes entrant a les pastisseries per a endrapar coca de Llavaneres o neules tradicionals. 48 hores al Vallès Occidental No és un mer coixí de ciment entre el cap i casal i la Catalunya Central amb un esplendorós passat tèxtil. La segona comarca més poblada del Principat i l'única amb dues capitals –siameses i sempre com gat i gos– no amaga, només, quatre pins aprofitables, sinó tot un bosc espès de propostes urbanes i naturals que estalvien als barcelonins haver d'anar més enllà. Doneu-nos la mà en un càlid volt hivernal pel paisatge de 12 de cada 100 catalans. 48 hores al Bages El cor del país... Si fins i tot en té forma, de cor! Si l'entradeta pretengués ser més poètica que pràctica, no hauria arrencat pas amb la suada metàfora cardíaca. El lloc és tan comú –i tan queco– com

Advertising
Restaurants

Menjar a Sitges (per a totes les butxaques)

Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Tot sobre el Festival de Sitges Menjar a Sitges Per saciar la gana entre pel·lícula i pel·lícula Quan un assisteix al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja sap que les jornades cinematogràfiques seran llargues. Perquè no us quedeu sense forces, us hem seleccionat alguns dels bars i restaurants més interessants de Sitges perquè sacieu l'apetit entre pel·lícula i pel·lícula. El Cable El Cable és ja una institució per a tot autèntic sitgetà: és el bar de tapes de tota la vida, el punt de trobada oficial. Regentat per la tercera generació de la família que li va donar vida l’any 1940, aquest emblemàtic bar de tapes continua delectant tota ànima que s’hi deixi caure amb unes braves de bandera, una truita que us convertirà en devots, i unes croquetes que ni les de l’àvia en un dels seus millors dies. I això només per començar. Continueu investigant les seves delícies casolanes amb una canya ben tirada a la mà que us quedi lliure. Us sentireu com a casa. Nem El Nem és un lloc de sorpreses. Començant perquè la seva carta de tapes i postres canvia cada mes, i continuant perquè tot el que hi trobes surt d’un colador de creació i d’una voluntat insaciable d’experimentar amb gustos i combinacions. Podeu trencar el gel tastant els ‘nems’, els tradicionals rotllets vietnamitas que dónen nom al local, i continuar el banquet sota les recomanacions del personal. Si us topeu a la carta amb el salmó marinat i l’steak tartar

Els grans restaurants del Baix Llobregat

La millor cuina de l'hort de Barcelona Les cireres acaben d’esclatar i prenen el relleu de les carxofes. Carbassons, pebrots, cogombres, albergínies i tomàquets anuncien que l’estiu és a tocar. I vosaltres llegiu l’inici d’aquest reportatge i us penseu que tanta prosa virgiliana és l’extracte d’un tríptic turístic de Tudela. Però no: us parlem del Baix Llobregat, de l’extensíssima horta d’aquesta comarca veïna de Barcelona que, pels pèls, s’ha salvat d’Eurovegas. Barcelonins, celebreu el privilegi raríssim de viure a tocar d’un rebost que us proveeix de productes frescos de primera qualitat. Amb un patrimoni així no és estrany que al voltant del Parc Agrari del Baix Llobregat hi hagi restaurants que calgui conèixer. Nosaltres us en proposem cinc. Dos en unUn cuiner amb ànima d’arquitecte, Jo Baixas, es va imaginar “un restaurant de conte, on les taules no tindrien potes, on els clients s’oblidarien del pas del temps, on els cuiners no estarien tancats i podrien anar a collir les seves herbes, on tot seria una sorpresa...”. El somni s’ha fet realitat. L’espai es divideix en dos: el gastronòmic –alguns dels plats del menú: anguila al safrà; síndria a la brasa, gambes i tomàquet; pit d’ànec i préssec de vinya– i el Follia de Pot, de tapes –croquetes, pop a la gallega, patates braves al seu estil–. Trieu segons l’ocasió: si voleu enamorar, el Follia (uns 60 €). Si voleu compartir, el Follia de Pot (uns 35 €).FOLLIA Creu de Muntaner, 17. Sant Joan Despí. T. 93 477 11 56 Proposta '

Advertising