0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors flors de nit de Temps de Flors 2016

Torna Temps de Flors i, un any més, tornen les propostes més florals d'hotels, bars, restaurants i locals de nit

© lesyamik
Plat amb flors

Del 7 al 15 de maig i a partir de les set de la tarda, hotels, bars, restaurants i pubs oferiran unes propostes d'allò més flors: tapes, dolços, menús i còctels especialment creats per Temps de Flors. Hem fet una selecció dels més imprescindibles.

Les millors #florsdenit

1

El menú del Doll

El Doll, el paradís de la birra per excel·lència a Girona, oferirà un menú especial per Temps de Flors. Entre les opcions, nosaltres ja tenim clar què triarem: Coca de recapte amb formatge de cabra i mel de flors i, de segon, l'espatlla de xai rostida amb reducció de Mòdena. I per beure una cervesa, és clar. I si és artesana i de la terra, encara millor! Calòric? Potser, però ja ho perdreu caminant amunt i avall!

Llegir-ne més
2

L'enfilat de pop del Draps

Cuina moderna, creativa i mediterrània alhora per compartir. És la filosogia del Draps. I, per Temps de flors, afegiran a la carta un 'enfilat de pop i gambetes sense feina amb una salseta de fruits vermells i amb un xarrup de cava'. Preu? 3'5 €.  I si us quedeu amb gana, no oblideu demanar-vos el gran canaló de peix o el llobarret amb maionesa d’herbes que fan a partir d’una recepta sefardita.

Llegir-ne més
3

The River Café

Només per la seva ubicació, The River Café ja val la pena: davant per davant d’un dels culs més famosos de la ciutat i de la basílica de Sant Fèlix. Si a més afegim que podeu anar-hi a prendre alguna cosa des de les 9 h del matí fins a la matinada, que posen bona música i que tenen una  carta variada de menjars i begudes, ja feu tard. Ara, a tot això i a la 'cuina 'non-stop', afegiu-hi que per Temps de Flors faran mojitos i daikiri de maduixa amb flors de Nit. Nosaltres, ja tenim el menú: una fletxa i un mojito! 

Llegir-ne més
4

La Kxalada

Els canelons de l’àvia Aurora són una de les seves propostes estrella, però les bombes picants i el micuit de foie els hi fan una bona competència. Això, durant l'any. Per Temps de Flors el protagonista serà, sens dubte, el carpaccio de bacallà amb olivada aragonesa i flor d’alcaparra. I, de postres, un gintònic de Gin Mare i romaní. Bé, i potser cau una bona ració de canelons... 

Llegir-ne més
5

Tasca Galega Esconxuro

És impossible entrar a l'Esconxuro i no demanar-se una tapa de pop a la gallega, però per Temps de Flors farem una excepció. O ho intentarem. Optarem per un carpaccio de gambes amb ralladura de bergamota. I ho acompanyarem amb un gintònic de Hendricks amb pètals de rosa. Si sou més de muntanya, tampoc us quedareu amb gana: amb el “pim-pam”, un filet de vedella cuinat a la gallega, i amb els ous trencats amb zorza no podreu evitar sucar pa al plat.

Llegir-ne més
6

Cu-cut

Des que va obrir les portes l’any 1983, el Cu-cut segueix deixant empremta en generacions de gironins que l’han fet el seu punt de trobada. Cafè de dia i local de copes de nit, s’amaga dins d’un passatge de la plaça de la Independència, per on antigament s’accedia al desaparegut cinema Coliseu Imperial. Sempre hem optat per un bon rom o, fins i tot un mojito, però per Temps de Flors prendrem sí o sí un gintònic de flors de primavera. Se'ns fa la boca aigua només de pensar-ho!

Llegir-ne més
7

Imperial

L’imperi dels negronis, mojitos, gintònics i cerveses té una seu a la plaça de la Independència de Girona: l’Imperial Cafè & Lounge. Per Temps de Flors, però, deixarem el combinat de sempre i optarem per un gintònic Puerto de Indias maridat amb fruits del bosc i pètals de rosa. De llagrimeta. 

Llegir-ne més
8

Casino Girona

Per acabar la nit? Tots al Casino! Oblideu-vos de ruletes, crupiers, fitxes i escales de colors. En aquest Casino no fareu saltar la banca, però hi trobareu un bon joc just al centre neuràlgic de la moguda nocturna gironina. I per beure, ho tenim clar: el combinat de rom, granadina, suc de taronja, pinya i llima, decorat amb llimona i raïm. Ideal per celebrar el Temps de Flors!

Llegir-ne més
9

Lola Café

Sou més alternatius? Poseu rumb a la rumba i entreu al Lola Cafè. Aquest ‘pub’ de decoració càlida i barroca, situat al cor del Barri Vell, és un dels clàssics de les nits gironines, on podreu prendre una copa (còctels, vins i altres combinats) i viure la nit amb molt d’ambient. I per beure? Un gintònic d’aromes de maduixa amb sprite o llimonada. I que comenci la festa!

Llegir-ne més

Restaurants que oferiran #gastroflors

Hamburgueseria Km-0

Els noms de les seves hamburgueses no us aportaran cap pista sobre el seu contingut, però tampoc us farà massa falta. La carn de l’hamburgueseria KM 0 prové de les vedelles de pastura de Natrus, una unió d’empreses de la vall d’en Bas, a La Garrotxa. Amb aquest producte de primera qualitat, els responsables del local juguen amb els contrastos gastronòmics i ofereixen combinacions com ara l’AP-7, amb formatge tou de til·lers, reducció de ratafia, enciam i anous, o la Peatge Martorell, que porta ou, enciam i bacon. I si la carn no us acaba de fer el pes, no dubteu en escollir entre alguna de les seves hamburgueses vegetarianes, que us demostraran que no cal ser carnívor per gaudir d’un bon sopar en una hamburgueseria.  

Llegir-ne més

Cúrcuma

En un raconet amagadet del Barri Vell gironí, a tocar de l’ajuntament, el Cúrcuma prepara platets creatius per als que cerquen compartir un sopar en la intimitat i la més absoluta tranquil·litat. Aconsellen triar-ne 7 o 8 entre dues persones i acompanyar-ho d’un bon vi de la carta, amb més de 50 referències, principalment de la DO Empordà, però també d’altres zones vinícoles. El bacallà Antònia Font posa el punt de ritme a la calma del Cúrcuma. Amb aquest nom, queda clar que porta sobrassada, no? El couen a baixa temperatura amb ceba caramelitzada i hi posen un punt de mel. Sorprenent el caneló de ceps amb mantega d’herbes i els dumplings de confit d’ànec i poma o d’espinacs amb formatge blau. Afegiu-hi dos clàssics imprescindibles: les braves amb salsa casolana i les croquetes XL de rostit i cúrcuma. Els migdies laborables tenen un menú senzill però molt elaborat amb productes de temporada i de proximitat.

Llegir-ne més

Amaranta

Girona és (o era) una ciutat eminentment carnívora. Els restaurants vegetarians han anat arribant a poc a poc però amb pes ferm i decidit i a poc a poc s’han anat fent un lloc en el panorama gastronòmic gironí. L’exemple més clar és l’Amaranta que des de 2004 aposta per una cuina vegetariana amb opció vegana. Plats plens de gustos i textures que reivindiquen que es pot menjar sa i bé.  L'Amaranta va ser fundat per la famosa Teresa Carles, que, després d’obrir-lo, se’l va vendre. Fidel a la filosofia de la fundadora, la carta de l’Amaranta ofereix plats vegetarians i vegans, elaborats amb bons productes km 0 i de temporada. A més, funciona com una cooperativa que aposta per la producció pròpia: ells elaboren els diferents tipus de llet (larròs, de soja, de civada...) les hamburgueses, la pasta d’arròs o, fins i tot, els xiitakes. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar el seitan amb salsa d’ametlles o el papillote de tofu i verdures. De llagrimeta. Al migdia, per cert, fan un menú de tres plats i postres per 10 euros. 

Llegir-ne més

Els Jardins de la Mercè

Hi ha molts motius per apropar-se als Jardins de la Mercè: el menjar (bo i amb presentacions de disseny) fer unes (bones) copes a l’espectacular jardí que li dóna reputació, gaudir d'una proposta cultural... Els Jardins de la Mercè és molt més que un restaurant. És un espai gastronòmic i cultural on podreu veure concerts en directe, recitals de poesia, exposicions artístiques i fins i tot 'mercadillus' secrets. 

Llegir-ne més

Llevataps

Situat al cor del Barri Vell de Girona, en un edifici antic de gruixudes parets de pedra. El Llevataps, com el seu nom indica, és un restaurant que dóna gran rellevància al vi, amb una carta de vins locals de la zona de l’Empordà. El xef, Josep Soto, treballa amb productes de proximitat i de temporada, combinant la cuina catalana clàssica amb un toc de creativitat. La carta canvia cada temporada amb l’objectiu de treballar amb els millors productes de cada estació.

Llegir-ne més

Udon Noodle Bar

L’Udon va ser el primer establiment de menjar ràpid japonès de casa nostra. Va aterrar al bell mig de Girona, concretament al carrer Santa Clara, l’any 2014. Ofereixen menjar asiàtic, noodles principalment, fets amb productes de qualitat. Hi podeu menjar, doncs, tota mena de fideus: els 'soba', prims, i els 'udon', gruixuts. De fet, actualment la carta inclou més de 15 receptes de noodles. Els seus saltejats també valen molt la pena. Serveixen de pressa però amb amabilitat. Un ‘must’ pels que tenen pressa però no volen deixar de menjar bé. Molt bé. 

Llegir-ne més

Bubbles Gastrobar

La seva carta està farcida de tapes, però tenen molt poc a veure amb el concepte tradicional. La cuina de disseny i innovadora del Bubbles transforma la idea de les tapes en un seguit de sorpreses gastronòmiques que no podeu deixar escapar. Amb una presentació espectacular, aquest local destaca per propostes com la tonyina semicrua amb mel i l’ou escaldat amb escuma de cigrons i foie. Però si l’excés de creativitat us espanta, també podeu optar per tapes més habituals com els nachos amb formatge i guacamole o els calamars a la planxa.

Llegir-ne més

La Gioia

Viatge a Itàlia sense sortir de Girona! El restaurant Gioia, que va obrir les seves portes a finals de 2015, ofereix un bon assortiment de pizzes cuites en forn de llenya amb ingredients de qualitat i altres plats típics de la gastronomia italiana, com la pasta fresca o el rissotto. El plat estrella de la carta, però, són els postres artesanals. També podem trobar plats de cuina mediterrània.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments