Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

4 truites dels restaurants de Girona que has de tastar
Hem trobat els restaurants de Girona on fan les millors truites.
Croquetes o truita de patates? Quin és l'autèntic plat estrella de la cuina popular? És impossible triar-ne un però ens hem proposat reivindicar el plat estrella de la cuina popular i, per això, hem recorregut Girona a la recerca de la millor truita de la ciutat. O de les quatre millors. Sí, ja sabem que la millor és la de la mare o àvia, però les que fan en aquests locals estan bones. Molt bones. Amb ceba o sense, més o menys líquida, més o menys esponjosa... N'hi ha per tots els gustos! Hi esteu d'acord? Quina és la vostra?
1. Ca la Pilar Dumingu
Fa molt que ens repetim, però Ca la Pilar Dumingu és un dels bars més autèntics de la Bisbal i on millor es menja. Fan entrepans tan bons com el de botifarra de perol amb ceba caramel·litzada o d’albergínia amb formatge blau i avellanes i unes truites XL per llepar-se'n els dits. Esponjoses i amb múltiples variacions com la d'albergínia, carbassó i ceba caramelitzada. I ous ecològics!
2. Bogey
És, probablement, la truita de patates més esponjosa de Girona. Quin és el secret? La ceba i les patates cuites ben lentes. Així estoven bé la patata i aconsegueixen el punt de dolçor que mereix la ceba. Hi afegeixen una mica de llevat en pols i hi fan una bona remenada quan tots els ingredients amb l’ou són a la paella. La serveixen freda amb unes llesquetes de pa amb tomata i, per no gaires euros, acompanyada d’una canya.
3. Can Sala
Oficialment és Can Sala però més d’un l’anomena directament Can Truites. I la veritat és que el nom li escau a la perfecció. A l’estiu, la temporada de més demanda, en poden arribar a fer entre 800 i 1.000 al mes! No us penseu pas que us en serviran només una porció. A Can Sala les truites són XL. Les fan de tres ous i les serveixen senceres acompanyades de xapata sucada amb pa amb tomata. La base duu sempre ceba i patata ben tova. A partir d’aquí, en fan 9 variacions diferents!
4. El primer glop
Les receptes de tota la vida són les que no fallen. Per això la Conse del Primer Glop ha recuperat la de la seva mare per a la truita de patates que serveix a la cervesaria. Fa servir una ceba per a cada truita, que li dóna una dolçor increïble. Els talls de patata són petits i tous, i això que el conjunt té un gruix considerable! Aquí sí que no teniu excusa: aixequeu el cap i trieu una de les cerveses recomanades a la pissarra per regar-ho tot!