Els bars de moda a Girona del 2017

Els millors bars de la ciutat

Ultramar

S'acaba l'any i toca fer balanç. Aquests són els bars de Girona i la Costa Brava que més ens han agradat aquest 2017. 

Ultramar

Un nou espai per veure i viure el mar. Així és l’Ultramar, un bar de l’Escala dirigit i ideat per Gerard Argemí, l’antiga alma mater del mític Mas Sorrer de Gualta, que ho té tot per triomfar: Música en viu (principalment jazz i música afroamericana), sessions de DJ, bona teca (tapes d’autor, aperitius de tota la vida i cuina creativa amb productes KM0) i, sobretot, bon mam: còctels i smoothies. Sense oblidar, esclar, la zona chill-out i la terrassa panoràmica: una de les millors de la ciutat. 

Llegir-ne més

La Gallega

A l’hora dels esmorzars La Gallega treu fum! I si és dia de mercat a Salt, no gaire lluny del bar, encara més! Els entrepans, freds o calents, són la nineta dels ulls i la clientela n’és conscient. Si voleu posar la cirereta a l’àpat, afegiu-hi un suc de fruita acabat de fer, en tenen una llista llarga! Ara bé, si us va el tiberi fort de bon dematí, opteu per un pop a la gallega, un dels hits de la carta, no us en penedireu! El punt fort és que hi podeu endrapar a qualsevol hora, ja sigui un entrepà, un plat combinat o un menú de migdia. I el que ens acaba de robar el cor del tot és que amb la canya hi vénen unes olives o alguna altra cosa per picar!

Llegir-ne més
Girona
Advertising

Juanita Bannana

És pràcticament un bar clandestí. Quan hi arribis pensaràs que t’has equivocat, perquè la porta sembla d’una casa particular. Atreveix-te a entrar però i et sorprendràs amb un local irrepetible situat dins d’una casa indiana i amb un pati ample i enjardinat. Allà sempre hi trobaràs gent perduda entre tard i d’hora conversant amb la seva carismàtica propietària cubana, que ha sabut traslladar un trocet de Cuba entre aquelles quatre parets (originalment decorades, per cert). Els còctels i combinats són absolutament espectaculars, fets amb fruita fresca i el mestratge de qui sap què és un bon daiquiri. Si deixes que la nit avanci, veuràs com tothom s’arrenca a ballar salsa i la vetllada es converteix en tot un espectacle improvisat.

Llegir-ne més
Baix Empordà

Pulpería l'Aliança

En Celso i la Pilar són el duet perfecte per a un bon tiberi gallec. A l’Aliança no us acabareu les tapes que hi fan: orella, lacón, pop a feira (“a feira” i no “a la gallega”, és el que, segons en Celso, demostra que aquest bar és gallec de veritat), pebrots del Padró… Feu-ho baixar tot amb el vi blanc de la casa, ben fresquet o una bona canyeta. Són famosos pel seu caldo i per l’orella de porc, toveta, cartigilosa i picant! Als migdies, tenen un menú de 10€ de tavernes de debò!

Llegir-ne més
Centre
Advertising

Lounge Bar Aiguaclara

Confort, elegància, estil... Només són algunes de les etiquetes que defineixen el Lounge Bar de l’hotel Aiguaclara de Begur, ubicat en un palauet colonial del 1866. Aquí, les caloroses nits d’estiu de la Costa Brava es refresquen amb ‘mojitos’, gintònics, tes a la menta i tapes per a tots els gustos. Tant si esteu de vacances com d’escapada de cap de setmana, amb la parella o els amics, agafeu la copa i deixeu-vos portar per la música ambiental i la decoració ‘vintage’ –sofàs de palets, taules de marbre, ampolles de sifó, espelmes i punts de llum que difuminen l’ambient–. Tot plegat, un antídot infal·lible antirutina, antimaldecaps i antiestrès.

Llegir-ne més
Baix Empordà

Ca la Pilar Dumingu

Tot i els prestatges replets de revistes 'National Geographic', a Ca La Pilar Dumingu no poden amagar els seus orígens: els sifons de Casa Negre i el mostrari de ceràmica dels lavabos els delaten sense pietat. L’autenticitat d’aquest bar-cafeteria de la plaça Major de La Bisbal és innegable: s’ubica en una històrica botiga de queviures de terra hidràulic i sostres alts, amb l’encant d’aquell que reconeix el passat per viure el present i el futur amb il·lusió. Les taules llargues i pròximes denoten l’ambient familiar dels que s’hi apleguen a fer el vermut, la cervesa –amb diverses varietats d’artesanes–, o una de les infusions guardades en pots d’apotecari (tingueu en compte la de ratafia i el te vermell amb flor de taronger). I, si us agafa gana, què us sembla un entrepà de botifarra de perol amb ceba caramel·litzada o d’albergínia amb formatge blau i avellanes? Sona bé, oi?

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising

El Forn

A l’extrem nord del Barri Vell hi trobareu El Forn, un espai gastronòmic del Casal Independentista a tenir molt en compte. Des de l’any 2012, ofereix un espai acollidor de parets empedrades, on fer la cervesa, uns vins de la D.O. Empordà o de la D.O. Penedès, i degustar unes tapes o plats tradicionals d’arreu dels Països Catalans. Amb productes de temporada i de proximitat d’alta qualitat, la tradició i la modernitat es donen la mà en propostes com la de verat marinat a la sal amb suc i carxofes o el Trinxat de la Cerdanya amb cansalada i ou 'poché'. De tant en tant, l’espai acull exposicions de pintures o fotografies i altres activitats apostant pel teixit associatiu de la ciutat. Val la pena acostar-s’hi!

Llegir-ne més
Montjuïc

Banys Vells

Bateria del mòbil carregada? Assegureu-vos d’estar al 100% abans d’entrar als Banys Vells perquè una necessitat irremeiable de penjar fotos a Instagram us portarà del cent al zero en pocs minuts. En aquesta terrassa al damunt de l’estany, la immensitat del paisatge us aclapararà de tal manera mentre feu el toc, que voldreu empadronar-vos a Banyoles! Amb taules a tocar de l’aigua, parelles d’ànecs que et vénen a saludar i qui sap si també la Ramona (va, busqueu ‘Carpa Ramona’ a la viquipèdia!), veure caure la tarda o fer una copa de nit és extraordinari. Ah, i no us oblideu ni el banyador ni la tovallola, que durant la temporada de bany podeu fer una capbussada entre glop i glop!

Llegir-ne més
Advertising

Xantar Bar

El carrer del Pou Rodó enganya en un tram del mig que es transforma en una placeta acollidora i tranquila. Coneguda sobretot per albergar el Cafè Context, és també l’emplaçament del Xantar, un bar amb dues ànimes: la rockera i la gallega. Just entrant, a l’esquerra, hi trobareu una taula de DJ com cal, amb tocadiscos i discos de vinil apilats a darrere. Hi abunda la fusta, a l’estil taverner, i des del minut zero se sap que aquí si ve a dinar, sopar i fer copes a ritme d’AC/DC, The Rolling Stones o The Doors. “Highway to Compostela”, es pot llegir en un dels cartells que il·lustra la primera pàgina de la carta, per després passar a les seccions de tapes (on no hi falta el pop a la gallega i el lacón), ous trencats, amanides, creps salades, cassoletes i un potents segons plats, que més aviat es podrien considerar plats combinats. Val la pena preguntar si hi ha algun plat fora de la carta perquè normalment és alguna tapa de marisc del dia, com unes navalles. No es pot deixar de mencionar la carta de whiskies que, com a bon bar rocker, sempre ha de destacar per sobre de la resta d’espirituosos.

Llegir-ne més
Centre

Comentaris

0 comments