Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La ruta de la tapa
Una selecció de les millors tapes dels bars i restaurants de la ciutat
Us encanten les tapes? Sou incapaços d'anar a un restaurant i no demanar-vos unes braves o croquetes per compartir? Nosaltres també. Per això hem fet aquesta guia on us recomanem algunes de les nostres tapes preferides dels bars i restaurants de Girona. Pop a la gallega, remenat de temporada, croquetes de bolets, truita de patates... Bon profit! Això sí, si ens n'hem deixat alguna no dubteu en dir-ho als comentaris!
La tonyina semicrua del Bubbles Gastrobar
La seva carta està farcida de tapes, però tenen molt poc a veure amb el concepte tradicional. La cuina de disseny i innovadora del Bubbles transforma la idea de les tapes en un seguit de sorpreses gastronòmiques que no podeu deixar escapar. Amb una presentació espectacular, aquest local destaca per propostes com la tonyina semicrua amb mel i l’ou escaldat amb escuma de cigrons i foie. Però si l’excés de creativitat us espanta, també podeu optar per tapes més habituals com els nachos amb formatge i guacamole o els calamars a la planxa.
Les croquetes de la Cúrcuma
Les braves de Can Paco
Les mandonguilles amb ceba del Vermutet de Can Gombau
Els canelons de l'àvia Aurora de La Kxalada
Es diu La Kxalada (que es pronuncia queixalada), però entrar-hi significa rendir-se a més d’una i més de dues mossegades de les seves tapes. En aquest local de la plaça Independència hi trobareu tapes que no es poden tastar enlloc més. Els canelons de l’àvia Aurora són una de les seves propostes estrella, però les bombes picants i el micuit de foie els hi fan una bona competència. En qualsevol dels casos, demaneu la seva cervesa de bodega per acompanyar les tapes i us quedarà un sopar rodó.
Les croquetes de bolets del B-12
Les gyozas de gambes del Mien
El Mien, ho sabem tots, és el temple del ramen a Girona. Però mentre espereu el vostre ramen o fideus (que també estan per llepar-se'n els dits) no ho dubteu: demaneu-vos unes gyozas de gambes. O de pollastre. Però les de gambes estan tan bones que segur que és pecat. La pasta d'aquest 'dumpling' és tan suau i melosa que es desfà a la boca, res a veure amb les gyozas refregides que sovint serveixen molts restaurants, i a cada queixalada notes els (abundants) trossets de gamba. A més, per damunt hi posen la quantitat justa de pebre vermell. Un cop les tasteu, no en voldreu unes altres!
El remenat d'El Forn
El Forn, a més de ser el Casal Independentista de Girona, és un molt bon restaurant. La carta,-una intel·ligent barreja de tradició i modernitat-, canvia cada pocs mesos i ofereix productes de temporada i de proximitat. Una de les nostres tapes preferides és, sense cap mena de dubte, el remenat (d'ous) de temporada. A l'hivern, a la tardor, estiu o primavera: sempre és una bona opció!