0 M'encanta
Guarda-ho

La ruta de la tapa

Una selecció de les millors tapes dels bars i restaurants de la ciutat

© funkyfrogstock
Pop a la gallega

Us encanten les tapes? Sou incapaços d'anar a un restaurant i no demanar-vos unes braves o croquetes per compartir? Nosaltres també. Per això hem fet aquesta guia on us recomanem algunes de les nostres tapes preferides dels bars i restaurants de Girona. Pop a la gallega, remenat de temporada, croquetes de bolets, truita de patates... Bon profit! Això sí, si ens n'hem deixat alguna no dubteu en dir-ho als comentaris! 

La tonyina semicrua del Bubbles Gastrobar

La seva carta està farcida de tapes, però tenen molt poc a veure amb el concepte tradicional. La cuina de disseny i innovadora del Bubbles transforma la idea de les tapes en un seguit de sorpreses gastronòmiques que no podeu deixar escapar. Amb una presentació espectacular, aquest local destaca per propostes com la tonyina semicrua amb mel i l’ou escaldat amb escuma de cigrons i foie. Però si l’excés de creativitat us espanta, també podeu optar per tapes més habituals com els nachos amb formatge i guacamole o els calamars a la planxa.

Llegir-ne més

Les croquetes de la Cúrcuma

Les croquetes del Cúrcuma no són normals, són XXL! I és que cada peça pesa ni més ni menys que 70 grams. Les fan així des que el 2012 els propietaris van decidir canviar la carta i apostar per una cuina més creativa. Cada dia hi trobareu les clàssiques de rostit (a base de pollastre, porc i vedella) amb un toc de cúrcuma, marca de la casa. A més a més, i depenent de la temporada i del que vingui de gust cuinar, també en trobareu de bacallà, moixernons, pebrot del piquillo o de formatge, per exemple.

Llegir-ne més

Les braves de Can Paco

Fugiu del centre i feu via cap al barri de Sant Narcís. I és que ningú va dir que fos fàcil trobar unes bones patates braves! De vegades cal caminar una mica per arribar a menjar-ne unes de recomanables, com les braves d'en Paco, el mestre braver que regenta el local de la Penya Barcelonista de Girona. La patata, cruixent per fora i tova per dins, és la clàssica Monalisa tallada a daus irregulars i coberta amb una salsa rosa amb el punt just de tabasco, ketchup i brandy. Una salsa picant però, alhora, assequible per al paladar menys valent.

Llegir-ne més
Advertising

Les mandonguilles amb ceba del Vermutet de Can Gombau

El Vermutet de Can Gombau és un santuari on fer petar la xerrada amb una tapa de seitons i olives farcides, unes xips regades amb salsa Espinaler o una tapa d’embotits i formatges. Però a part de les clàssiques tapes fredes,-que estan boníssines-, a Can Gombau també saben fer anar els fogons i ofereixen unes mandonguilles amb ceba i pebrot que es desfan a la boca. Boníssimes! 

Llegir-ne més

Els canelons de l'àvia Aurora de La Kxalada

Es diu La Kxalada (que es pronuncia queixalada), però entrar-hi significa rendir-se a més d’una i més de dues mossegades de les seves tapes. En aquest local de la plaça Independència hi trobareu tapes que no es poden tastar enlloc més. Els canelons de l’àvia Aurora són una de les seves propostes estrella, però les bombes picants i el micuit de foie els hi fan una bona competència. En qualsevol dels casos, demaneu la seva cervesa de bodega per acompanyar les tapes i us quedarà un sopar rodó.

Llegir-ne més

Les croquetes de bolets del B-12

Sí, us recomanem unes altres croquetes, però és que les de bolets del B-12 estan per llepar-se'n els dits. Cruixents, meloses... al·lucinants! Una tapa que trenca prejudicis i demostra que ser vegetarià o vegà no és inflar-se a tofu, seitan o soja texturitzada. I per maridar, una bona birra artesana!  

Llegir-ne més
Advertising

Les gyozas de gambes del Mien

El Mien, ho sabem tots, és el temple del ramen a Girona. Però mentre espereu el vostre ramen o fideus (que també estan per llepar-se'n els dits) no ho dubteu: demaneu-vos unes gyozas de gambes. O de pollastre. Però les de gambes estan tan bones que segur que és pecat. La pasta d'aquest 'dumpling' és tan suau i melosa que es desfà a la boca, res a veure amb les gyozas refregides que sovint serveixen molts restaurants, i a cada queixalada notes els (abundants) trossets de gamba. A més, per damunt hi posen la quantitat justa de pebre vermell. Un cop les tasteu, no en voldreu unes altres! 

Llegir-ne més

El remenat d'El Forn

El Forn, a més de ser el Casal Independentista de Girona, és un molt bon restaurant. La carta,-una intel·ligent barreja de tradició i modernitat-, canvia cada pocs mesos i ofereix productes de temporada i de proximitat. Una de les nostres tapes preferides és, sense cap mena de dubte, el remenat (d'ous) de temporada. A l'hivern, a la tardor, estiu o primavera: sempre és una bona opció!

Llegir-ne més

La truita del Bogey

Les bessones Cati i Lídia són un encant i, des de la barra del Bogey, ofereixen la truita de patates més esponjosa de Girona. Quin és el secret? La ceba i les patates cuites ben lentes. Així estoven bé la patata i aconsegueixen el punt de dolçor que mereix la ceba. Hi afegeixen una mica de llevat en pols i hi fan una bona remenada quan tots els ingredients amb l’ou són a la paella. La serveixen freda amb unes llesquetes de pa amb tomata i, per no gaires euros, acompanyada d’una canya.

Llegir-ne més
Advertising

Els nachos del McKiernans

A més de perdre el món de vista amb una bona pinta, al McKiernans, el pub irlandès de sota les voltes de la Rambla, podeu menjar-vos uns nachos colossals. Cruixents, amb la ració justa de formatge fos, salsa i guacamole. Són ideals per maridar amb una cervesa i una memorable conversa.

Llegir-ne més
Mostra'n més

Comentaris

0 comments