Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right La ruta de la tapa

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Pop a la gallega
© funkyfrogstock Pop a la gallega

La ruta de la tapa

Una selecció de les millors tapes dels bars i restaurants de la ciutat

Per Dúnia Riera i Albert Riera
Advertising

Us encanten les tapes? Sou incapaços d'anar a un restaurant i no demanar-vos unes braves o croquetes per compartir? Nosaltres també. Per això hem fet aquesta guia on us recomanem algunes de les nostres tapes preferides dels bars i restaurants de Girona. Pop a la gallega, remenat de temporada, croquetes de bolets, truita de patates... Bon profit! Això sí, si ens n'hem deixat alguna no dubteu en dir-ho als comentaris! 

La taula de formatges del Ham Session

Bars i pubs Bars de tapes Eixample
Més de vint tipus diferents de formatges! Si no en fas prou, aconsellem demanar hora al dietista. Al Ham Session preparen una taula de campionat amb formatge gorgonzola (sencer o per untar), parmesà (encenalls o enter), de cabra (sencer o obert), mini cabra amb papaia, curat d’ovella, manxego, gouda curat, camembert, roquefort, Cambozola, formatge blau anglès,Tête de MoineGris de muntanya, pintxo de formatge de cabra amb codony,... Si hi vas és fàcil que acabis recordant la cita com una de les nits més formatgeres de la teva vida.

El peix fregit o els seitons amb vinagre del Tole

Bars i pubs Bars de tapes Centre

Tole és com l’hi diuen a l’amo d’aquest bar, en Bartolomé, un sevillà que fa una cinquantena d’anys que viu a Girona i que presumeix d’oferir una gran varietat de tapes casolanes a la seva clientela. Mireu d’anar-hi el dia que tingui a punt el peix adobat per fregir, una de les tapes estrella, o els seitons amb vinagre. Brutals!

Advertising
Tasca Galega Esconxuro
Tasca Galega Esconxuro

El pop a la gallega de l'Esconxuro

Restaurants Espanyola Centre

Si hi ha un local que s’emporta la medalla de tasca gallega de la ciutat, aquesta és Esconxuro. D’entre les seves tapes, la majoria de peix, val la pena demanar-se el pop a la gallega i les kokotxes de bacallà o bé les ostres, que us ompliran la boca de brisa marina. Si sou més de muntanya, tampoc us quedareu amb gana: amb el “pim-pam”, un filet de vedella cuinat a la gallega, i amb els ous trencats amb zorza no podreu evitar sucar pa al plat.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising