4 pastisseries que has de tastar a l'Empordà

Mones, pastissos, bombons, rajoles de xocolata... Mil maneres de seduir-nos i fer-nos caure en la temptació
Pastís
© Olleg Pastís
Advertising

Us escollim les millors pastisseries i bomboneries de l'Empordà perquè gaudiu sense recança d'aquests dolços objectes de desig.

Botigues, Pastisseries

La Vienesa

icon-location-pin Baix Empordà

La Vienesa de Sant Feliu de Guíxols és una meca pels amants de la xocolata. Aquesta pastisseria-bomboneria data del 1929 i ha estat regentada per diverses generacions de la família Viñas. Actualment és el mestre xocolater Toni Viñas qui porta el timó d’aquesta botiga especialitzada que competeix a la Champions dels dolços amb postres de tot tipus, brioixeria, bombons, torrons i qualsevol peça que es pugui esculpir amb xocolata. Si passeu pel seu aparador durant la Pasqua, us quedareu embadalits amb les mones de xocolata que hi llueixen, són autèntiques obres d’art! Una de les seves especialitats són els trefins, uns dolços marca de la casa que imiten els taps de suro i que són un homenatge a la tradició surera de Sant Feliu de Guíxols. Entreu a la Vienesa de Sant Feliu o la nova botiga, a s’Agaró, i regaleu-vos la vista amb l’àmplia oferta de postres de què disposen. I si no teniu pressa, quedeu-vos a prendre una bona xocolata calenta a les poques i disputades taules que hi ha a la pastisseria. 

Botigues, Pastisseries

La Ibicenca

D’estètica senzilla i rústica, la Ibicenca de S'Agaró és un punt de parada obligatori a la Costa Brava. Amb una oferta àmplia i suculenta, el pa i la brioxeria fets al forn de llenya són el que li ha donat la fama, i si hi passeu a l’estiu la cua arriba fins al carrer. Destaquen les seves mítiques ensaïmades i el rei dels croissants, el de xocolata, que si tastes una vegada hauràs de repetir.  Són també un vici els seus bunyols, els tenen de vent, de l’Empordà o de triangle, una varietat específica de Sant Feliu de Guíxols.   La Ibicenca té dues germanes, la Mallorquina i la Formentera, totes dues a Platja d’Aro. Aquestes compten amb el plus d’una terrassa que quan arriba el bon temps, s’omple de gom a gom a l’hora d’esmorzar.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Forn Marull

icon-location-pin Baix Empordà

A Parlavà no hi ha ningú que no conegui el Forn Marull. Aquest establiment és fleca, pastisseria i cafeteria a la vegada i et garantim que quan hi entris t’hi sentiràs com a casa. El forn data del 1956 i actualment el capitaneja del mestre pastisser Eduard Marull, que va aprendre l’ofici de l’avi i el pare. Amb productes artesans d’obrador, mesclen l’essència tradicional amb la innovació i tenen una oferta de vici com els croissants de tres xocolates o el de mantega, que és espectacular! També hi podeu trobar clàssics com el pastís Sacher o el Braç de Gitano i especialitats del territori com l’autèntic xuixo de Girona farcidet de crema o l’addictiu pa del Montgrí. Si quan hi entres penses “per què esperar a arribar a casa si m’ho puc menjar ara?”, seu còmodament a l’interior de la cafeteria o a la seva terrassa i fes-te un homenatge. I ull que si ho tens més a prop, el Forn Marull disposa també de botiga a Flaçà i La Bisbal d’Empordà.

Botigues, Pastisseries

Can Gironès

icon-location-pin Baix Empordà

Can Gironès es un lloc d’aquells per quedar bé. Tenen elegants pastissos, bombons, pastes de te... i treballen per encàrrec per si tens una ocasió especial per celebrar. Situada al cor de Sant Feliu de Guíxols, aquesta pastisseria de tota la vida homenatja la ciutat que l’acull amb dues especialitats 100% ganxones. D’una banda el guixolenc, un suculent braç de pasta de full ben farcit de crema i cobert amb ametlles, pinyons i sucre perfecte per fer les postres els diumenges. De l’altra els coneguts com a “records de Sant Feliu”, uns carquinyolis que porten ametlles, coco i xocolata. Són ideals per picar i si te’n descuides arribaràs a casa amb la bossa buida. D’entre la seva oferta us recomanem els “negritos”, una mena de galetes la massa de les quals està feta amb les engrunes de la resta de pastissos que es fan durant el dia. La part superior la banyen amb xocolata, aconseguint un producte únic que no deixa indiferent a ningú. 

Advertising