Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
formatge
© George Dolgikhformatge

5 botigues (i 2 restaurants) per als bojos dels formatges

Una llista de les botigues on s'hi pot trobar la millor varietat de formatges de Girona

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Sabem que sou gent especial, sensible, que no pareu de buscar fins que trobeu el tast, aquella textura, aquella olor, aquella perfecció. Si sou amants del formatge no cal que busqueu més, a Girona tenim tot el que necessiteu per pujar al cel. En aquesta guia trobareu les millors botigues (o les nostres preferides) on comprar bon formatge. Bon profit! 

  • Botigues
  • Formatgeries
  • Centre
Més de 300 vins catalans i 250 formatges del món. És el que trobareu a Xerigots, una botiga nascuda a Vilafranca del Penedès l’any 2011, especialitzada en vins i formattges. Xerigots portarà a Girona una oferta gastronòmica per caure d'esquena: més de 300 vins catalans, de cellers petits i mitjans de totes les Denominacions d’Origen catalanes amb especial presència de la DO Empordà. Pel que fa el formatge, hi haurà 250 referències de formatgeries artesanes de tot el món. De forma periòdica s’aniran introduint novetats en vins i formatges difícils de trobar als circuits tradicionals. A més, Xerigots serà un espai de difusió de la cultura gastronòmica que organitzarà tastos i maridatges amb sommeliers, enòlegs i responsables de cellers, i artesans formatgers.
Can Batet
  • Botigues
  • Botigues gurmet
Can Batet és una delícia pels sentits. El 1808 en Francisco Planagumà va obrir-ne les portes. Primer era una botiga familiar de queviures que amb el pas de les generacions es va anar refinant, sobretot amb la importació de vins d’arreu. Diferents parèntesis (primer una barberia i després la famosa botiga Ca la Mariona) van anar sumant història aquest emblemàtic comerç del carrer Sant Rafel d’Olot. Fa dos anys, amb molta trempera,  la Gemma i en Ramon Las Heras van decidir recuperar-ne el nom i la tradició: fruites i verdures (de temporada i proximitat), marques exclusives de conserves, pastes, formatges internacionals, embotits artesanals catalans, pernils ibèrics, dolços… mmmm! Però la joia de la corona de la botiga està sota terra: un completíssim celler molt ben custodiat per en Ramon (antic sommelier del restaurant Les Cols) que a part de vendre i descobrir-te nous productes, organitza cates, tastets… Què més necessiteu? Correu, que cap Olot hi falta gent!
Publicitat
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Eixample
Va ser la primera botiga delicatessen de Girona. Els amants del bon menjar, des de l’inici, l’han respectat. Fa més de 40 anys,  la família Encesa, ja assessorada pels pares de l’actual propietària, la Tati Quera, van obrir les portes d’aquest local emblemàtic  (sota les vies del tren a tocar a la Plaça Poeta Marquina).  Amb els anys, s’ha convertit en un santuari del bon viure. Productes groumet seleccionats entre la millor gastronomia nacional i internacional, cursos de cuina, sala de tastos, assessorament en maridatges… i la nostra iniciativa preferida: La clandestina. Un regal ideal pels més atrevits: un sopar original, amb bona música, bon menjar, bon beure i bon ambient. El que ha contractat el servei només sap que no sortiràs de Girona, que no aniràs a un restaurant i que una hora abans de l’àpat rebràs un missatge amb l’adreça on t’has de dirigir i que és imprescindible deixar-te portar. T’atreveixes?
  • Botigues
  • Formatgeries
  • Eixample
Quan Can Puig, l’antic colmado de la Rambla, va tancar per jubilació a principis del nou segle, la Girona de tota la vida va perdre una d’aquelles botigues emblemàtiques que formen part del nostre mapa sentimental. El gendre, en Xavier Baig, va decidir, però, que, amb una convenient posada al dia, el negoci encara tenia molt de recorregut. Mira si en va saber: la bogeria per l’alta gastronomia encara no havia calat fort. La Noucentista va prendre el relleu de Can Puig alhora que es traslladava al nou centre comercial de la ciutat, l’Eixample, tot abandonant un Barri Vell en ple procés de gentrificació i de lloguers estratosfèrics. Avui dia, després de 14 anys, ja hi trobem la pàtina respectable de comerç amb història. Només hi faltava la llegenda i també l’han aconseguit: la investidura de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat els va dur molta clientela per comprar els Capricis de Can Puigdemont, elaborats a l’obrador de la pastisseria que la família del Molt Honorable té a Amer. 
Publicitat
Pastisseria Serra
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Baix Empordà
Aquesta pastisseria més que centenària (va obrir el 1904) de Palafrugell és un negoci familiar on cada generació, i ja en van unes quantes, hi ha deixat la seva petja. Tot va començar amb un colmado, que passà a pastisseria arran que un fill n’estudià a Barcelona. Més tard van arribar els licors, la moda dels supermercats i dels productes estrangers, la xarcuteria selecta i el delicatessen i, en els darrers anys, la febre pel vi. Així, la pastisseria Serra proveeix avui en dia d’uns dels millors brunyols de l’Empordà, però també de la millor tatin de les comarques gironines, de pernil Joselito i d’una gran quantitat de vins que dormen a l’espera d’una gran ocasió al celler subterrani de la botiga especialitzat amb vi i destil·lats amb més de 850 referències (possiblement una de les millors seleccions de l’Estat espanyol)  amb especial atenció als als Whiskys de malta i els vins dolços. Però el que més ens agrada són els gelats que venen a l’estiu: no us perdeu el de rosa. 
Simfonia
  • Restaurants
  • Centre
Benvinguts al paradís del formatge i dels vins! A la Simfonia, s’hi pot comprar formatge (i vi) però menjar-ne és tota una sorpresa perquè, hi aneu quan hi aneu, mai no se sap quins trobareu. De la norantena de referències amb què treballen, serveixen cada dia només els que estan realment en el seu punt ideal de maduració. Per tant, els que pugueu degustar avui, potser no els trobareu demà. Però no només de formatge viuen en aquest local. Tenen una carta basada en el bon producte on podeu trobar llom de salmó, anxovetes, foie, pernil, etc. però també receptes de cuina de mercat com unes verdures al forn o una crema de carbassó. Agafeu algun d’aquests platets i deixeu lloc per acabar amb la taula de formatges que, si ho desitgeu, us poden personalitzar. Pel que fa als vins, deixeu-vos assessorar a l’hora d’escollir-los. En tenen 350 de diferents i d’aquests, 33 els podeu prendre en copes que van dels 2€ als 45€. La Simfonia és el lloc per fer-vos un bon homenatge a mida si sou amants d’aquestes delicadeses! 
Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
En una antiga fàbrica de formatges, al bell mig de la Cerdanya, trobem des de finals dels 90, La Formatgeria de Llívia. Un dels restaurants amb més tradició de la zona. La cuina, dirigida per Jordi Valero, opta per una cuina de muntanya amb pinzellades de creativitat i modernitat. Respecte pel producte i innovació en la cocció i combinació de textures. Els plats més demanats són, sens dubte, les fondues i raclettes. Tres imprescindibles: la fondue de ceps, la de camembert i un filet de bou cuinat a la pedra. 
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat