Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Te
© 321Te

7 begudes made in Costa Brava

Cerveses, infusions, ginebres... totes elles delicioses i nascudes a la Costa Brava

Escrit per
Joana Valent
Publicitat

La Costa Brava és coneguda per la seva gastronomia, el seu paisatge... i ara també per les seves begudes! Ginebres, cerveses, sidres... us presentem 7 productes de primera que necessiteu tastar i que han estat creats a la Costa Brava.

7 begudes made in Costa Brava

Tegust
  • Bars i pubs
  • Baix Empordà

L’empresa baixempordanesa Te Gust pot presumir d’haver triomfat a base de vendre infusions i tes 100% naturals. Tenen la tira i mitja de productes diferents, començant per les herbes de proximitat com la marialluïsa de l’Empordà o la menta dels Pirineus, seguint per propostes exòtiques i bio com el chai o el roiboos i rematant-ho amb infusions originals insuperables com les de ratafia o les d’aromes de Montserrat. Si no coneixeu Te Gust doneu-li una oportunitat, és impossible que entre tantes aromes no hi trobeu la infusió de la vostra vida.

La Brava
  • Bars i pubs
  • Cerveseries artesanes
  • Baix Empordà

Amb el lema #costabravament per bandera, la Brava presumeix de ser la cervesa que comprèn l’autèntica essència de la Costa Brava. I motius no n’hi falten, ja que està inspirada en el seu paisatge, la qual cosa és sinònim de caràcter i frescor al paladar. Parlem d’una cervesa autènticament artesana, feta amb ingredients naturals i amb una fermentació més llarga del normal que li dóna una personalitat pròpia. Us recomanem encetar-ne una qualsevol nit d’estiu tot prenent la fresca i sentir que no hi ha lloc millor que la Costa Brava.

Publicitat
Sidra Mooma
  • Bars i pubs
  • Baix Empordà

La sidra Mooma és un dels productes de moda de l’Empordà ja que ha aconseguit el difícil repte d’agradar fins i tot a aquells que no són fans de la sidra. Aquesta beguda jove, afruitada i poc gasosa no té res a veure amb les tradicionals sidres asturianes i, de fet, està concebuda per poder-la prendre com un magnífic refresc per fer passar la calor. Tenen la varietat comuna i la gold, envellida en roure. El segell empordanès es palpa en la pròpia marca, ja que l’anagrama de l’empresa ve de Montgrí i poma. NO us podeu perdre l’altre gran producte que distribueixen: els seus excelsos sucs de poma que venen en quatre varietats diferents, de més àcid a més dolç.

NUT Empordà
  • Bars i pubs
  • Baix Empordà

Si fas una ginebra empordanesa, que es noti. Aquesta és la idea de la NUT, un producte fet a partir del mètode London Dry que porta un total de 13 ingredients botànics ben diferents com la regalèssia, el cilantre o la nou moscada, però amb un nexe comú: que estan tocats per la tramuntana de l’Empordà i la influència inqüestionable del Mediterrani. Us agradarà si el vostre gust és delicat i subtil, ja que es tracta d’un producte suau i molt aromàtic ideal pels qui gaudeixen del plaer de tastar una ginebra plena de matisos. És més, és d’aquelles ginebres que es pot veure sola. Advertència: els gintònics preparats a partir de NUT entren perillosament bé.

Publicitat
La Fondi
  • Bars i pubs
  • Cerveseria
  • Baix Empordà

Sabeu allò que en el pot petit hi ha la bona confitura? Doncs aquesta frase feta es podria aplicar a la perfecció a la micro cerveseria Fondi de Fonteta (d’aquí el nom). El secret del seu èxit és l’aposta per transformar l’ordi en malta i que posen en valor el producte de la terra, ja que els ingredients de la Fondi surten directament dels camps que treballen al propi Mas la Caseta, on es fabrica el beuratge. Tenen tres tipus de cervesa: la original, que posa en valor la recepta germinal del projecte, la rossa, que és la més demanada arran del seu gust suau, fresc i afruitat, i la negra, pels autèntics amants de la cervesa.

Estomacal Bonet
  • Bars i pubs
  • Baix Empordà

L’Estomacal Bonet és un digestiu en tota regla, fet a partir d’herbes i plantes aromàtiques destil·lades i envellit en barrica. Us el recomanem especialment després d’un àpat contundent, ja que és ideal per fer-ho anar tot cap avall. No us enganyarem, és un licor contundent. De fet l’estomacal Bonet o agrada molt o no agrada gens, perquè té un gust tan intens, dolç i aromàtic que no hi entén de matisos. Aquest és un producte empordanès però ja ha aixecat el vol, ja que fa anys que la criatureta es va fer gran i va marxar de Sant Feliu de Guíxols, d’on era originalment.

Publicitat
L'Arrossa
  • Bars i pubs
  • Cerveseria
  • Baix Empordà

L’Arrossa és d’aquestes cerveses artesanes tan contundents que pràcticament alimenten, i per tant, s’ha de deixar enrere els instints compulsius i assaborir-la lentament com es mereix. És una cervesa autènticament palsenca, amb la qual cosa ja us podreu imaginar que el seu ingredient principal és l’arròs, que es pot percebre quan la paladeges. El seu gust és cítric, especiat i un punt amarg, creant una combinació sorprenent i sense maquillatges. De fet, és un beuratge d’alta fermentació que ni es pasteuritza, ni es filtra, ni porta additius, i per tant és tal com raja. Una altra cosa que ens encanta és l’escumeta que genera, ideal per fer la marranada de mullar-hi el dit i xuclar-lo abans de fer un glop.  

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat