0 M'encanta
Guarda-ho

7 botigues de Girona per posar-se les botes

De croquetes, de vins, de productes delicatessen, de formatges... Fem un repàs per les botigues que fan les delícies dels 'foodies' gironins

© Xerigots
Xerigots

'Foodie' és la paraula del món. Si sou uns autèntics aficionats al (bon) menjar i al (bon) mam, no us perdeu aquesta llista. Hi trobareu set botigues que ens encanten. 

Xerigots Girona

Més de 300 vins catalans i 250 formatges del món. És el que trobareu a Xerigots, una botiga nascuda a Vilafranca del Penedès l’any 2011, especialitzada en vins i formattges. Xerigots portarà a Girona una oferta gastronòmica per caure d'esquena: més de 300 vins catalans, de cellers petits i mitjans de totes les Denominacions d’Origen catalanes amb especial presència de la DO Empordà. Pel que fa el formatge, hi haurà 250 referències de formatgeries artesanes de tot el món. De forma periòdica s’aniran introduint novetats en vins i formatges difícils de trobar als circuits tradicionals. A més, Xerigots serà un espai de difusió de la cultura gastronòmica que organitzarà tastos i maridatges amb sommeliers, enòlegs i responsables de cellers, i artesans formatgers.

Llegir-ne més

La Croket

És el paradís dels addictes a la croqueta. El nirvana dels que consideren que aquesta delícia fregida és l’autèntica recepta de la felicitat. La Croket va néixer a principi del 2009, quan l’Oriol Saiz va començar a fer croquetes per al bar que la família té a Girona. Arran de l’èxit d’aquest productes va sortir la idea de crear una empresa distribuïdora de croquetes d’autor que ha acabat essent una botiga que ven tant a bars, restaurants com a ciutadans a peu. A la Croket elaboren més d’una vintena de varietats entre les quals destaquen la de carbassa amb pernil ibèric, foie gras amb poma caramel·litzada, carn de perol, gambes amb all i julivert, ‘morcilla’ amb poma verda i salmó a la llimona. Les més populars, però, són les de rostit, pernil ibèric, pollastre i escalivada. Totes les croquetes,-que venen envasades al buit-,estan elaborades amb productes naturals, frescos i de proximitat. 

Llegir-ne més

Gelat artesà

Vermut amb olives, gambes, anxoves de l’Escala, foie gras... tots són aperitius fantàstics, però i si us diem que els podeu tastar en un gelat? Tots aquests gustos i una infinitat més els podreu trobar a la botiga Gelat Artesà de Peratallada, un establiment que s’ha fet famós arreu pel seu gran assortit de gelats salats Si bé tenen propostes clàssiques, compten amb gelats amb alcohol com el de baileys, el de ratafia amb nous o el de whisky així com amb gelats d’herbes com el romaní o la farigola i delícies dolces com poden ser el gelat de mel del Montgrí, llima amb mel i gingebre o xocolata amb te. A més a més, els gelats i sorbets no són l’únic apartat creatiu de la botiga, ja que compta també amb una exposició d’obres d’art. Aquest establiment tan peculiar porta la firma d’Angelo Corvitto, un mestre gelater sicilià reconegut internacionalment i que té el seu obrador al municipi d’Ullà, des del qual fa les seves creacions. El propi Jordi Roca, pastisser del Celler de Can Roca, va definir aquests gelats com els millors del món, us fan falta més excuses per tastar-los?

Llegir-ne més
Advertising

Xocopunt

"Som una botiga de xocolata amb obrador propi i moltes idees" així es defineixen els de Xocopunt, una botiga nascuda d'una passió: la de la Mariona, una arquitecta reconvertida en xocolatera. Xocopunt, situada en plena Plaça Catalunya, és una botiga dedicada única i exclusivament a la xocolata on hi podem trobar xocolata a granel, flors i plantes de xocolata, bombons, piruletes, tauletes de diferents intensitats, caramels de xocolata i, fins i tot, xocolata personalitzada per a qualsevol ocasió: aniversaris, caps d'any, festes…   

Llegir-ne més

Ca l'Àngel

Ca l’Àngel és una botiga de queviures d’aquestes de tota la vida. És també un celler amb milers de varietats d’alcohol de tot tipus i de tots els racons del món. Però ei! És alhora una sala de cates on hi venen els millors sommeliers per fer tasts dels productes més de moda. Amb aquest atractiu tres en un, aquesta empresa familiar de Sant Feliu de Guíxols s’ha convertit en un establiment de referencia per gent d’arreu. La botiga-celler és la joia de la corona d’aquesta botiga, on podreu passar-hi hores remenant pels passadissos i descobrint vins, caves o licors que no sabíeu ni que existien. I si teniu qualsevol dubte pregunteu al personal que són un pou de coneixements! A destacar la seva àmplia selecció de vins DO Empordà i el racó que reserven als vins i licors en bota. De fet, podeu agafar qualsevol de les ampolles de què disposen i servir-vos vosaltres mateixos directament de la barrica, com s’havia fet tota la vida. Si teniu curiositat per aprendre i tastar, feu-vos del seu club de cates (és gratuït) i podreu gaudir de molts avantatges!

Llegir-ne més

Can Batet

Can Batet és una delícia pels sentits. El 1808 en Francisco Planagumà va obrir-ne les portes. Primer era una botiga familiar de queviures que amb el pas de les generacions es va anar refinant, sobretot amb la importació de vins d’arreu. Diferents parèntesis (primer una barberia i després la famosa botiga Ca la Mariona) van anar sumant història aquest emblemàtic comerç del carrer Sant Rafel d’Olot. Fa dos anys, amb molta trempera,  la Gemma i en Ramon Las Heras van decidir recuperar-ne el nom i la tradició: fruites i verdures (de temporada i proximitat), marques exclusives de conserves, pastes, formatges internacionals, embotits artesanals catalans, pernils ibèrics, dolços… mmmm! Però la joia de la corona de la botiga està sota terra: un completíssim celler molt ben custodiat per en Ramon (antic sommelier del restaurant Les Cols) que a part de vendre i descobrir-te nous productes, organitza cates, tastets… Què més necessiteu? Correu, que cap Olot hi falta gent!

Llegir-ne més
Advertising

La Noucentista

Quan Can Puig, l’antic colmado de la Rambla, va tancar per jubilació a principis del nou segle, la Girona de tota la vida va perdre una d’aquelles botigues emblemàtiques que formen part del nostre mapa sentimental. El gendre, en Xavier Baig, va decidir, però, que, amb una convenient posada al dia, el negoci encara tenia molt de recorregut. Mira si en va saber: la bogeria per l’alta gastronomia encara no havia calat fort. La Noucentista va prendre el relleu de Can Puig alhora que es traslladava al nou centre comercial de la ciutat, l’Eixample, tot abandonant un Barri Vell en ple procés de gentrificació i de lloguers estratosfèrics. Avui dia, després de 14 anys, ja hi trobem la pàtina respectable de comerç amb història. Només hi faltava la llegenda i també l’han aconseguit: la investidura de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat els va dur molta clientela per comprar els Capricis de Can Puigdemont, elaborats a l’obrador de la pastisseria que la família del Molt Honorable té a Amer. 

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments