Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Botigues de joies i complements a Girona
Els millors establiments on comprar les últimes novetats en accessoris i joieria
Tan important com el look que triem són els complements amb els quals ho adornem. A les comarques gironines hi ha botigues de joies i complements per a tots els estils i pressupostos. Fes un cop d'ull a les nostres propostes i tria la que més s'adapta a tu. Segur que trobes el que busques!
Baobab joieria
Tot va començar el 1985 quan l’Anna Casals va començar a estudiar joieria a l’escola Massana de Barcelona. Quan era alumne de Pedro Beltran s’adona que té prous idees per crear el seu propi taller, primer compartint local a la Cort Reial, després al carrer Ballesteries i, des de fa prop d’onze anys i ja amb el nom de Baobab, al carrer Hortes. El bon gust impregna el seu local, on a part d’oferir els seus dissenys i fer realitat els encàrrecs més exigents l’Anna ven una selecció d’algunes de les col·leccions dels dissenyadors més contemporanis de casa nostra. Ella es considera una artesana, nosaltres una artista, però tots sabem que sense un amor incondicional a l’ofici la seva feina no seria possible.
Eva Lozano
Discreció, subtilesa i formes orgàniques. És l'essència de les joies de la dissenyadora empordanesa Eva Lozano. La joieria, del mateix nom, és totalment artesanal i ignora la jerarquia material ja que per a ella les arracades, collars i anells més que joies són amulets. En sentirem (encara més) a parlar.
Montserrat Lacomba - Mar de color rosa
Cada vegada més gironins i turistes saben que a la plaça Sant Pere hi ha una de les joieries més contemporànies de la ciutat, un amagatall artístic creat per Montserrat Lacomba. Després de deixar els pinzells ha continuat la seva recerca artística en l’orfebreria. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona descobreix la joieria a l’Escola Massana, també ha format part del grup Joyas Sensacionales coordinat per Silvia Walz. Per ella, fer joies és molt més que un ofici i, amb els anys, s’ha convertit en tota una referència del sector gràcies al seu bloc Mar de Color Rosa on fins el novembre de l’any passat es dedicava a seguir l’actualitat i fer articles sobre la joieria i els seus principals conceptes i noms propis. Amb taller a Formentera, es passa part de l’any a l’illa i l’altre a Girona, dos paisatges que li donen el que necessita per a crear les seves joies que retornen la dignitat a l’objecte.

Joid'art

DEBOSC
No-res
Demiim és un projecte que sorgeix ara fa 5 anys en plena crisi econòmica però amb moltes ganes. La seva passió per la feina ben feta, el disseny i la recerca incansable de noves tècniques i materials per fer joies a preus assequibles ha estat la recepta de l’èxit d’aquesta petita empresa de quatre socis, amb seu bicèfala entre Olot i Santa Coloma de Farners. Actualment disposa de botiga pròpia (No-res) a Olot, on a part de les seves produccions també hi podeu trobar altres regals originals com bosses, ulleres o rellotges de disseny. La impressió d’imatge sobre diferents materials és, possiblement, el tret més distintiu d’aquests artesans que ja han treballat per diferents museus d’art amb aquesta idea.
Vladimir joia
Vladimir joia és el projecte de Vladimir Padullés (Manresa 1973) i Elisabet Majó que després de descobrir la joieria contemporània al costat d’Enric Majoral decideixen crear la seva pròpia marca de línies pures i contundents inspirada en la seva experiència vital i els llocs que els envolten “transformant sensacions en joies”. S’instal·len primer a Barcelona, després a Garrigàs per acabar fent parada i fonda, des de 2010, a la ciutat de Figueres. La seva botiga-taller té la finalitat d’apropar l’espai de creació de les joies a les persones que finalment en gaudiran. Escapeu-vos-hi i coneixeu la nova col·lecció PAPER creada sota la màxima “tots els camins s’inicien amb un pas, tots els origamis amb un plec de paper” i inspirada en aquest material. Pels que no us moveu mai per la capital de l’Alt Empordà també podeu trobar les seves a la seva pròpia botiga on-line.

Susana Alonso

Fauna y Flora
Nausica Masó Orfebre
Aquesta dissenyadora de joies és néta de l’arquitecte gironí Rafael Masó (1880-1935) i la seva obra està fortament influïda pel moviment modernista del qual Masó en fou referent. A les seves creacions, que elabora amb metalls nobles nous o reciclant-ne els aportats pels clients, hi notem fàcilment la dualitat d’aquest estil a cavall entre l’allò orgànic i la recerca de l’equilibri racional. Així, a algunes peces geomètriques d’inspiració clarament arquitectònica s’hi sumen algunes de tendència ètnica i d’altres directament inspirades en l’obra del famós arquitecte. Els vitralls de la mosca i la gallineta, instal·lats a la casa natal de Masó del carrer Ballesteries –es pot visitar sota reserva prèvia- són referències constants en els seus penjolls i arracades. Nausica no va conèixer el seu avi, però n’admira profundament l’obra i s’hi sent unida pels seus treballs respectius: Masó també dissenyava joies per a la seva dona.