Botigues de l'Empordà que no poden desaparèixer

Una selecció de botigues que fan la vida una mica més bonica. Botigues que no haurien de tancar mai.

La Bòbila

Diuen que no aprenem a valorar el que tenim fins que ho perdem. Potser és exagerat, però hi ha botigues que, faci més o menys anys que hi són, ja formen part del nostre imaginari. Botigues que, si un dia tanquen, les trobarem a faltar. Potser fan uns croissants al·lucinants o, quan hi entrem, ens hi sentim com a casa. Aquesta és la nostra selecció. Hi esteu d'acord? 

1

Ca l'Àngel

Ca l’Àngel és una botiga de queviures d’aquestes de tota la vida. És també un celler amb milers de varietats d’alcohol de tot tipus i de tots els racons del món. Però ei! És alhora una sala de cates on hi venen els millors sommeliers per fer tasts dels productes més de moda. Amb aquest atractiu tres en un, aquesta empresa familiar de Sant Feliu de Guíxols s’ha convertit en un establiment de referencia per gent d’arreu. La botiga-celler és la joia de la corona d’aquesta botiga, on podreu passar-hi hores remenant pels passadissos i descobrint vins, caves o licors que no sabíeu ni que existien. I si teniu qualsevol dubte pregunteu al personal que són un pou de coneixements! A destacar la seva àmplia selecció de vins DO Empordà i el racó que reserven als vins i licors en bota. De fet, podeu agafar qualsevol de les ampolles de què disposen i servir-vos vosaltres mateixos directament de la barrica, com s’havia fet tota la vida. Si teniu curiositat per aprendre i tastar, feu-vos del seu club de cates (és gratuït) i podreu gaudir de molts avantatges!

Llegir-ne més
Baix Empordà
2

Fleca Sunyer

Des del 1963 que la Fleca Sunyer de Torroella de Montgrí està jugant a la champions league dels forners amb pans de pagès i coques dolces i salades que us faran parar bojos. Amb el temps, han introduït pans moderns i molt actuals com el de quinoa, kamut, xia o bio amb cereals entre moltes altres varietats que us descobriran un món ple de possibilitats i us re enamoraran del pa. Darrere d’aquest exitós projecte hi ha el mestre artesà Josep Maria Font, que treballa sense descans per oferir un producte excel·lent i que dóna prioritat a la matèria prima de casa amb farines de l’Empordà i de Girona. Els seus anhelats pans ja són de per sí un gran reclam, però a la fleca Sunyer ho rematen amb un local modern i de disseny que arrodoneixen la quotidiana experiència d’anar a comprar el pa.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising
3

La Bòbila

A aquesta antiga nau industrial hi trobem condensat tot el que podríem considerar Estil Empordà Segle XXI. Enormes taules rescatades de cases pairals i recuperades per posar-les en una gran cuina o un ombrívol porxo, peces que mesclen el passat industrial i rural de la zona a través del ferro i la pedra, un diàleg constant a cada peça entre la tradició i la modernitat... Cada peça de mobiliari o decoració d’aquest espectacular showroom d’interiorisme té respiració pròpia, un caràcter dibuixat entre les vetes de la fusta, o el pes del temps en el seus materials reciclats. A l’Empordà hi ha molts antiquaris, però pocs llocs on podem aprendre tan sobre com una peça antiga i restaurada amb gust i cura pot donar un twist a tota una casa. A més, si la visita s’allarga, al recinte també hi ha un restaurant que ofereix una fusió espectacular entre la cuina catalana i la japonesa. Dos imprescindibles: el maki 'Bòbila' de plàtan, llagostí i sèsam i el tataki de salmó. Per llepar-se'n els dits. 

Llegir-ne més
Baix Empordà
4

Cistelleria Leo

Cistelleria Leo és el casament perfecte entre la tradició i la modernitat. Aquest popular establiment palafrugellenc ha sabut fer de l’ofici de la cistelleria (que dominen a la perfecció) un art amb el qual es pot crear qualsevol objecte, des del clàssic cistell per anar a buscar bolets fins a una làmpada, una bossa a l’última moda, un calaix, una cargolera, una pèrgola o una taula entre moltes altres idees. Tots els seus productes són fets a mà, personalitzats i per tant únics. Treballen també per encàrrec, així que amb imaginació i una bona idea pots aconseguir l’objecte desitjat. La botiga és un establiment familiar on actualment hi treballa la segona generació. Si la visites, podràs veure els artesans treballant el vímet i posant tot l’amor en les seves confeccions. I si quedes encandilat amb la seva feina demana’ls aprendre amb ells, són gent molt oberta que de fet, ofereix sovint tallers de confecció.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising
5

Panini

L’empresa mare dels cromos que han marcat la infància d’infinitat de generacions no es troba a cap capital europea o gran ciutat, sinó al municipi baixempordanès de Torroella de Montgrí. Des de la seva seu al carrer de Joaquim Vallespí, Panini ha aconseguit convertir-se en una de les empreses més competitives d’Espanya i tenir una gran repercussió internacional. I no ens estranya pas, que tiri la primera pedra qui no ha fet mai de forma obsessiva alguna de les seves col·leccions.

Llegir-ne més
Baix Empordà
6

Cal Boter

Ganxet, mitja, scrapbook, pachwork... Utilitzar les mans està de moda i qualsevol cosa feta per un mateix tal com predica el “do it yourself” es considera tan o més bona que qualsevol producte prefabricat. Si sou fans de les manualitats, la merceria Cal Boter de Palamós és parada obligada. No us deixeu guiar per la façana austera de l’establiment, un cop dins us sentireu com en Charlie a la Fàbrica de xocolata d’en Willy Wonka. Als seus estrets i llargs passadissos hi tenen tots els productes que pugueu necessitar i tot allò que no sabíeu que desitjàveu. Botons, etiquetes, llana, agulles o fils de tots els diàmetres i colors copsen aquesta empresa familiar en què només d’entrar ja et fan sentir com a casa. A més d’amables són autèntics experts del gènere, així que busqueu iniciar-vos en l’art de cosir o treballar amb les mans i necessiteu una merceria de capçalera, estaran encantats d’ajudar-vos.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising
7

Gelat artesà

Vermut amb olives, gambes, anxoves de l’Escala, foie gras... tots són aperitius fantàstics, però i si us diem que els podeu tastar en un gelat? Tots aquests gustos i una infinitat més els podreu trobar a la botiga Gelat Artesà de Peratallada, un establiment que s’ha fet famós arreu pel seu gran assortit de gelats salats Si bé tenen propostes clàssiques, compten amb gelats amb alcohol com el de baileys, el de ratafia amb nous o el de whisky així com amb gelats d’herbes com el romaní o la farigola i delícies dolces com poden ser el gelat de mel del Montgrí, llima amb mel i gingebre o xocolata amb te. A més a més, els gelats i sorbets no són l’únic apartat creatiu de la botiga, ja que compta també amb una exposició d’obres d’art. Aquest establiment tan peculiar porta la firma d’Angelo Corvitto, un mestre gelater sicilià reconegut internacionalment i que té el seu obrador al municipi d’Ullà, des del qual fa les seves creacions. El propi Jordi Roca, pastisser del Celler de Can Roca, va definir aquests gelats com els millors del món, us fan falta més excuses per tastar-los?

Llegir-ne més
Baix Empordà
8

Forn Marull

A Parlavà no hi ha ningú que no conegui el Forn Marull. Aquest establiment és fleca, pastisseria i cafeteria a la vegada i et garantim que quan hi entris t’hi sentiràs com a casa. El forn data del 1956 i actualment el capitaneja del mestre pastisser Eduard Marull, que va aprendre l’ofici de l’avi i el pare. Amb productes artesans d’obrador, mesclen l’essència tradicional amb la innovació i tenen una oferta de vici com els croissants de tres xocolates o el de mantega, que és espectacular! També hi podeu trobar clàssics com el pastís Sacher o el Braç de Gitano i especialitats del territori com l’autèntic xuixo de Girona farcidet de crema o l’addictiu pa del Montgrí. Si quan hi entres penses “per què esperar a arribar a casa si m’ho puc menjar ara?”, seu còmodament a l’interior de la cafeteria o a la seva terrassa i fes-te un homenatge. I ull que si ho tens més a prop, el Forn Marull disposa també de botiga a Flaçà i La Bisbal d’Empordà.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising
9

Fleca Can Francès

Que difícil és crear marca personal fent pa! A Can Francès de Torroella de Montgrí però, hi tenen la mà trencada i han aconseguit convertir-se en un forn de pelegrinatge pels amants del pa. Es tracta d’una fleca centenària d'aquelles que quan hi passes per davant l'olor de pa acabat de fer t'estira inevitablement cap a l'interior. De productes en tenen per donar i per vendre, però el més emblemàtic és sens dubte la preciosa Coca del Montgrí: grossa, rodona i amb línies circulars que en delimiten polidament les porcions formant un espiral es mereix la categoria de petita obra d'art. Aquest pa és tot un miracle, no només pel seu gust i textura (cruixent per fora, tou per dins i gruixut com si d'un pastisset es tractés) sinó perquè té el poder de reunir tota la família a taula. Com ho sentiu. Està dissenyat de tal manera que les porcions que el formen es tallen directament amb les mans i és ideal per compartir en una taula gran i ben avinguda.

Llegir-ne més
Baix Empordà
10

Can Crisant

Can Crisant és una de les dues fleques de Sant Feliu de Guíxols que segueixen fermament compromeses amb fer el pa a l’antiga, és a dir, amb forn de llenya. I quina delícia! Els clients ho agraeixen i evidentment, és un forn de culte per la gent de la ciutat, que no falta a la seva cita diària amb el pa, però també pels visitants que arriben a l’estiu o als caps de setmana, que saben que no hi ha millor lloc on trobar un pa de veritat. Si al productàs hi sumeu el tracte personal de la família que regenta el forn des del 1962, us sentireu cuidats i estimats com a clients. D’entre les seves especialitats, us recomanem la coca de forner. Si la brioixeria també us estira, NECESSITEU tastar les seves magnífiques magdalenes. La de xocolata us farà plorar.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising

Comentaris

0 comments