0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors gelateries de Girona

Una selecció de gelats de tots els gustos i colors per refrescar-vos de la calor

© Viktor1
Gelats

Rocambolesc

Si vius al planeta Terra, segurament no fa falta ni tan sols dir-te que Girona allotja el que ha estat considerat, més d’una vegada, el millor restaurant del món: el Celler de Can Roca. Els amos, els tres germans Roca, són uns ferms compromesos amb la ciutat alhora que uns dels seus veïns més il·lustres; i la constatació que el Celler no és per a totes les butxaques els va dur a idear com tota la ciutadania, o gairebé, podia gaudir d’almenys dels seus postres. Van voler recuperar la tradició del carretó de gelats ambulant, però la normativa és la normativa i van aparcar-se a un obrador al carrer Santa Clara que ens fa sentir com Charlie dins la fàbrica de xocolata. Però parlem d’allò que importa de debò: els seus gelats. Ofereixen sis gustos que van canviant segons les temporades –les últimes fórmules, de lila i coco o la barreja de verdures verdes, han fet furor- i un “fons d’armari” de terrines per emportar que van des d’aromes més o menys convencionals, com pot ser la xocolata amb te verd, a autèntiques filigranes com el gelat de pa torrat amb oli d’oliva. No us perdeu l’experiència.

Llegir-ne més

Candela

Abans que la Jijonenca envaís el mercat del gelat i molt, molt abans que arribessin les franquícies de noms (pseudo) italians i gustos a barrufet, bona part dels gironins ja feien cua davant la Candela, al final de la Rambla de la Llibertat. La primera gelateria de Girona. De fet, hi anàvem dos cops l’any mínim: a l’hivern a buscar un bon torró de Xixona i a l’estiu a refrescar-nos amb un bon gelat. La gelateria de Victoriano Candela ha vist passar una guerra, una dictadura i l’arribada d’Internet, però continuen al peu del canó. Continuen elaborant torrons i dolços d’alta qualitat i gelats de tradició artesana amb les millors matèries primes. Un gelat com els d’abans. 

Llegir-ne més

Janeret

A Banyoles ho tenen clar: no cal anar a Itàlia per menjar-se un bon gelat. Només us heu d’apropar al Janeret, una gelateria artesana regentada per en Jaume Sitjà i la Dolors Portell. Fa aproximadament cinc anys que van passar d’encarregar-se de les postres de l’Hotel Mirallac a obrir el Janeret, però ja és tota uns institució. Gelats artesans i creatius fets amb ingredients de qualitat i km 0, com la llet fresca de la Granja Mas Colomer d'Esponellà. Si sou intolerants a la lactosa, no teniu excusa: al Janeret també trobareu gelats per a vosaltres!  

Llegir-ne més
Advertising

L'Enxaneta

A Palafrugell els gelats tenen un nom: Enxaneta. Gelats artesans i cremosos fets amb productes de primera qualitat i que segons diuen, “incorporen els valors que caracteritzen el fet casteller: força, seny, valor i equilibri”. Tenen els sabors més clàssics i alguns de més originals com el de rosa o el de donut. I l’estrella de la casa: el de crema catalana. Recordeu el gust de la crema de l’àvia? Doncs plorareu de l’emoció al tastar el gelat de l’Enxaneta. Realment tenen raó: són gelats d’altura. També hi trobareu creps, batuts, gofres i granissats.

Llegir-ne més

La Bombonera

Sou celíacs? Intolerants a la lactosa o esteu a dieta? A la Bombonera trobareu gelats sense llet, sense sucre i sense gluten! I seguint la mateixa maxima: no afegir-hi res que pugui alterar el sabor natural dels ingredients. Gelats artesans amb els sabors de sempre i alguns de més innovadors (però igual d’addictius!): gintònic, mojito o violeta. Si hi aneu i us apassiona la xocolata, però, no podeu no tastar ‘la bombonera’ fet a base de diversos cacaus. Ara bé, el de violeta és una delícia caiguda del cel. Per cert, les galetes que utilitzen estan fetes a Vidreres. Ja ho veieu, gelats artesans i km 0! 

Llegir-ne més

Orxateria La Jijonenca

Els qui ens considerem persones modestes i de bon conformar pensem que la felicitat és prendre una bona orxata al sol. Un dels pocs indrets de la Costa Brava on encara la fan artesanalment, fresca de cada dia, és la Jijonenca de Palamós, també coneguda com Gelateria Candela.  Situada en aquest tram de Palamós que ens evoca un xic Cannes, el sol del capvespre d'estiu hi cau amb calma i és el moment, abans de tornar a casa després d'una tarda de platja, d'agafar forces per a la nit amb aquesta saníssima beguda. La família que regenta la gelateria compra la xufla a Alboraia, garantia de qualitat. Fins i tot, si volem cuidar la línia, la podem demanar sense sucre i endolcir-la només amb un raig de granissat de llimona. És l'única beguda que un adult pot consuimir amb palleta sense jugar-s'hi la dignitat.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments