Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llibreria Geli
© Maria DiasLlibreria Geli

Les millors llibreries

Els millors temples de llibres de les comarques gironines

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat
 • Botigues
 • Centre

No es pot parlar de la història cultural de Girona sense esmentar la Llibreria 22 i la seva alma mater: Guillem Terribas. La 22 va néixer l’any 1978 i ho va fer, segons el seu fundador, com una utopia total. Amb la voluntat de crear un premi literari, programar presentacions de llibres i esdevenir el centre literari de Girona. Es tracta d'una llibreria general, especialitzada en humanitats: Hi trobem des de geografia, història, art, cinema, arquitectura, filosofia, dret, filologia, pedagogia o psicologia. Sense oblidar, és clar, la narrativa i la poesia nacional i internacional. A més, hi ha un ampli espai dedicat al llibre infantil i juvenil. 

 • Botigues
 • Llibreries
 • Centre

La llibreria Geli és una de les més antigues de Catalunya i per a molts gironins és una cita obligada cada dissabte, després de comprar flors a la Rambla –bé, potser la imatge és un xic estereotipada però de debò que alguna cosa ja hi ha, de tot això. Bé, deixem de banda la postal i anem al gra: a la llibreria Geli hi dóna gust anar-hi a comprar. El personal és amable, el local és preciós, els llibres estan ben exposats i hi ha una escala a disposició dels clients per enfilar-se pels prestatges a la recerca de tresors oblidats. Accepten comandes per recercar llibres de segona mà o estrangers. La secció infantil és una meravella. 

Publicitat
 • Botigues
 • Llibreries
 • Centre

Girona va haver d’esperar fins el 2013 per tenir una llibreria de vell comme il faut. Sí, tots hem passat tardes senceres remenant pels racons del Portal del Col·leccionista del carrer de la Força, però si el que busqueu són llibres i només llibres –primeres edicions, rareses descatalogades- ja trigueu en anar-hi a ficar el nas. Els propietaris han estat llibreters “de nou” i, a una cultura literària enciclopèdica –han arribat a trobar llibres només a partir de l’argument que n’explicava un client que no recordava ni títol ni autor- hi sumen l’amor pels llibres com a objectes bells en sí mateixos, un amor encara més dolç si és possible perquè a la llibreria també s’hi poden comprar llaminadures. Hi podreu trobar des d’una edició de 1905 bellament enquadernada de les obres completes de Jacint Verdaguer fins a una versió catalana del Perot l’Escabellat de Hoffmann amb il·lustracions de Mercè Llimona que es va descatalogar fa dècades. I, per suposat, també hi trobareu l’emoció de la descoberta d’aquella raresa en una lleixa apartada. Tota una aventura sense sortir del Barri Vell.  

 • Botigues
 • Llibreries
 • Centre

Quan la Llibreria Ulyssus va obrir les seves portes al carrer Ballesteries el 1997, a Girona es va considerar una revolució: per fi no caldria anar a Barcelona a comprar una guia de viatge si es pretenia anar més enllà de París o Roma! Els anys van passar i va arribar la venda de llibres per Internet, a la qual Ulyssos s’hi va sumar fins que la lluita contra gegants com Amazon va deixar de tenir sentit. Des de fa dos anys i mig, Ulyssos s’ha reinventat a un nou local del carrer de la Cort Reial que, molt convenientment, comparteixen amb una agència de viatges; i ofereix no només guies sinó una experiència en si mateixa prèvia a l’experiència del viatge. Relats de viatges de totes les èpoques, mapes, publicacions de senderisme i muntanya, boles del món, una secció infantil de descoberta del món i la natura i una cuidada secció de gadgets de viatge es complementen amb una secció de descoberta de l’entorn de Girona que difícilment trobareu enlloc més.

Publicitat
Llibreria-cafè Context
 • Bars i pubs
 • Cafeteries
 • Centre
 • preu 1 de 4

Cafè i llibre. Cervesa i concert. Copa de vi i recital de poesia. Trieu la combinació que vulgueu, que a la Llibreria Cafè Context hi trobareu això i molt més. Des que es va inaugurar, aquest local s’ha fet un lloc no només a l’antic barri ‘xino’ de la ciutat, sinó també a l’agenda de molts gironins, que hi troben un espai cultural de primera, amb gastronomia, presentacions, exposicions, poesia, concerts de petit format i moltes altres activitats. Amb una acurada selecció de vins, cerveses i licors, també hi podreu degustar platets d’embotits i formatges, pinxos o amanides, entre d’altres. L’ambient càlid i el tracte acollidor és marca de la casa, com també la magnífica terrassa que dóna a la plaça del Pou Rodó. Un imperdible!

 • Botigues
 • Centre

Des de l’any 1963, quan un grup d’artistes i intel·lectuals gironins la van impulsar malgrat no poder-ne ni registrar el nom en català, la Llibreria Les Voltes ven únicament títols en aquesta llengua i exhibeix una voluntat contestatària i ideològica immutable envers els vents canviants de la política oficial. Actualment és una fundació i s’hi celebren molts actes culturals i polítics, però ni que només sigui per trobar-hi el Cavall Fort ja val la pena acostar-s’hi a fer una ullada. El local en sí també és de gran interès, doncs hi podem trobar peces originals d’alguns dels artistes gironins que van participar en la seva fundació: Emília Xargay, Enric Marquès o Torres Monsó, entre d’altres. A l’extens fons de literatura i assaig s’hi suma una secció infantil deliciosa i l’oportunitat de poder-nos-hi fer el DNI català: ara sembla normal, però fa 30 anys significava caminar pel cantó salvatge de la vida.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat