0 M'encanta
Guarda-ho

El TOP 5 de la cartellera

Hem fet una tria amb les cinc millors pel·lícules que trobareu aquests dies a la cartellera

1

Neruda

La història del Pablo Neruda més polític, aquell que va ser perseguit per formar part del Partit Comunista, aquell que va haver de fugir de Xile creuant els Andes, serveix al director Pablo Larraín per crear la seva pel·lícula més complexa i ambiciosa fins al moment. A 'Neruda', el fet històric es barreja amb la trama policíaca, de la mà d’un detectiu que treballa per al govern, interpretat per Gael García Bernal, i que submergeix la narració en l’univers del film noir. Com sempre en el cine de Larraín, el millor és la concepció estètica de la pel·lícula, que aquí arriba al cim en la seva paisatgística seqüència final. També és habitual trobar-hi un retrat de les zones més grises de la història xilena. Però aquesta història en majúscules dóna pas a un relat ple de metallenguatge: Neruda és sobretot una pel·lícula sobre la creació literària, embolcallada, això sí, en un complex dispositiu narratiu.

Llegir-ne més
2

El hombre de las mil caras

Al cinema espanyol encara li quedava l'assignatura pendent d'endinsar-se en el seu passat polític més recent i furgar a les seves clavegueres de la manera adequada, sense sensacionalismes ni gratuïtats. 'El hombre de las mil caras' esmena per fi aquesta vuit i ho fa de la mà d'un dels directors més superdotats que operen en l'actualitat, Alberto Rodríguez, que construeix un dispositiu de precisió mil·limètrica narrativa, d'extrema complexitat i ple de capes, al voltant d'un personatge tan esmunyedís com FranciscoPaesa, un home amagat als marges del poder que va fer de la mentida la seva forma de vida i la va portar fins a les seves últimes conseqüències creant al seu voltant una farsa que d'alguna forma es va convertir en una imatge distorsionada de la nostra pròpia idiosincràsia. Un 'thriller' d'espionatge modèlic i apassionant, d'una gran sofisticació formal. Un altre nivell, una altra lliga.

Llegir-ne més
Cartellera
3

Bridget Jones' baby

Ara coneixereu una nova Bridget Jones, digna, divertida i triomfal, i a més feliç. Té 43 anys, la seva relació amb Colin Firth se’n va anar en orris fa temps, però en comptes de quedar-se a casa plorant en calces envoltada de gats, s’ha entregat de ple a la feina i ara és una productora d’informatius top. Els amics d’abans s’han establert i han tingut criatures, però ella no s’ha deixat acomplexar i surt de festa amb una millennial esbojarrada. Els problemes comencen quan, després d’un parell de rotllets d’una sola nit, es queda embarassada. Amb aquesta premissa, l'obsessió per comptar les calories, la roba interior elàstica i les teràpies per deixar de fumar passen a un segon pla. Dan Mazer, Helen Fielding i Emma Thompson, els tres asos que firmen el guió, han fet una rentada de cara molt necessària al personatge.

Llegir-ne més
Cartellera
4

Cerca de tu casa

'Cerca de tu casa' és una pel·lícula arriscada. Un experiment que s'apropa a un tema de Ken Loach amb llenguatge de Jacques Demy. Sense arribar a la radicalitat de 'Unechambre en ville', Eduard Cortés voreja el precipici quan decideix tractar el duríssim tema de la gent que ho ha perdut tot amb la crisi –feina, casa, dignitat–, fent servir la música i les cançons com a instrument emocional. Escrita amb el guionista Piti Español, el film no seria el mateix si no fos per la presència de Silvia Pérez Cruz que, a més de ser responsable de la música i les lletres, s'atreveix amb el paper protagonista d'una mare que lluita per evitar que la seva família es desintegri. Amb una clara voluntat abstracta, 'Cerca de tu casa' no és una història de bons i dolents: és un retrat no naturalista d'una situació desgraciadament molt més estesa del que voldríem.

Llegir-ne més
5

El porvenir

Tot té un ritme, deia un poema de Robert Creeley. Des de les portes i finestres que s'obren i es tanquen fins al camp que s'asseca o el llum que es fon sota un porxo. Mia Hansen-Løve sap escoltar aquest murmuri de la terra millor que ningú. Penso en l’escena final d’'Un amour de jeunesse', on vèiem aquella noia amb un vestit d’estiu que anava per les ribes del Loira fent cops amb un pal per espantar les serps, amb el vent arrencant-li el barret de palla mentre la música de Johnny Flynn ens bressolaven cap als crèdits finals. Són els mateixos aires subtils que ara belluguen les fulles dels arbres a 'El porvenir', potser la resposta madura, fins i tot cerebral, d’aquella obra de joventut. Aquí la protagonista és una dona de mitjana edat, una professora de filosofia interpretada per Isabelle Huppert, amb dos fills i un marit que està a punt de deixar-la, i una mare boja amb una gata negra que es diu Pandora. Entre el brogit del seu intel·lecte, que no para mai quiet, i els sorolls d’una família que reclama més que ofereix, arriba a trobar una calma de balneari en què se sent més lliure que mai. La pel·lícula comença amb una visita a la tomba de Chateaubriand i acaba amb l’olor de la pularda d’un sopar de Nadal en família. Entre aquests dos instants, de placidesa crepuscular, Hansen-Løve desplega un relat de passions sossegades, en què els anys rellisquen sobre les persones com llàgrimes en un impermeable i les males notícies no fan més mal que el cant d’un g

Llegir-ne més
Cartellera

Comentaris

0 comments