18 llocs bonics de Girona

Edificis antics, bars amagats, jardins... Fem un recorregut pels racons més bonics de la ciutat

© PhantCases Onyar

Els Jardins de la Mercè

Hi ha molts motius per apropar-se als Jardins de la Mercè: el menjar (bo i amb presentacions de disseny), fer unes bones copes a l’espectacular jardí que li dóna reputació, gaudir d'una proposta cultural o, senzillament, entrar, demanar una copa o un bon àpat i gaudir de la bellesa que ens envolta. Perquè Els Jardins de la Mercè és molt més que un restaurant. És un espai gastronòmic i cultural on podreu veure concerts en directe, recitals de poesia, exposicions artístiques i fins i tot 'mercadillus' secrets. I sí, un dels llocs més bonics de Girona.

Llegir-ne més

Jardins dels Alemanys

I dels de la Mercè als dels Alemanys. La sensació de bellesa embriagadora és similar però amb un plus: Els Jardins dels Alemanys són un espai ple d’història: hi perduren les restes de l’antiga caserna on van viure els soldats mercenaris d’origen alemany que van ser destinats a Girona durant la Guerra del francès, al segle XIX. Dins dels jardins hi trobem, també, la Torre del Llamp. Si hi pugeu,-hi ha una escala per accedir a la muralla-, traieu el mòbil perquè les vistes de Girona són al·lucinants. Els jardins, però, no són només un espai per passejar, també s’hi fan moltes activitats musicals i representacions històriques de la Guerra del Francès.

Llegir-ne més
Centre
Advertising

Colmado Moriscot

És l’aparador més emblemàtic de la ciutat i, per tant, un dels més fotografiats. El Colmado Moriscot és una petita botiga d’estil modernista creada l’any 1860 i agafada, per la família dels actuals propietaris, fa més de cinquanta anys. Tot i que el primer (o segon) que ens ve al cap quan pensem en el mític colmado són els licors, hi podem trobar mil i una curiositats per a tots els gustos i butxaques: Des de vins, infusions britàniques, espècies, productes de la terra, cerveses artesanes, embotits de l’Empordà… El Colmado és, també, una de les botigues més maques de la ciutat. Un establiment que ens transporta automàticament al segle passat. Ras i curt: té un encant molt especial.

Llegir-ne més
Centre

Les cases de l'Onyar

Són la típica foto de Girona, però no hi podien faltar. De fet, encara ara, molts de nosaltres quan ens dediquem a passejar per la ciutat fem fotos a les mítiques cases! Sabem que tenim el mòbil ple d'instantànies però "és que avui el sol els hi dóna un reflex especial" o "és que tinc una perspectiva nova". Excuses. Ens enamoren i punt.

Llegir-ne més
Centre
Advertising

Rocambolesc

Si vius al planeta Terra, segurament no fa falta ni tan sols dir-te que Girona allotja el que ha estat considerat, més d’una vegada, el millor restaurant del món: el Celler de Can Roca. Els amos, els tres germans Roca, són uns ferms compromesos amb la ciutat alhora que uns dels seus veïns més il·lustres; i la constatació que el Celler no és per a totes les butxaques els va dur a idear com tota la ciutadania, o gairebé, podia gaudir almenys dels seus postres. Van voler recuperar la tradició del carretó de gelats ambulant, però la normativa és la normativa i van aparcar-se a un obrador al carrer Santa Clara que ens fa sentir com Charlie dins la fàbrica de xocolata. Una experiència que s'ha de viure. 

Llegir-ne més
Centre

La Terra

La Terra és, possiblement, el bar gironí més popular a Instagram. Des de la decoració bohèmia que t’empeny a treure la Moleskine i esbossar versos sense parar, fins al mosaic del terra i la vista sobre l’Onyar, o el lavabo, el més temut pels borratxos de Girona. Tot pot ser i mereix ser fotografiat. Les raons les sabem tots: és un dels llocs més bonics de Girona. Un d'aquells bars,-juntament amb els Jardins de la Mercè o el Pati del Rabí-, on portem els amics de Barcelona quan pugen a Girona. I, evidentment, queden corpresos. 

Llegir-ne més
Centre
Advertising

El Pati del Rabí

Ho dèiem abans: Quan els gironins volem presumir de ciutat i ja no ens queden monuments per ensenyar (molt) sovint posem rumb al Pati del Rabí. Aquest tranquil bar de copes, situat en un antic edifici de pedra del Call Jueu, és la perfecta barreja entre 'chic' i 'vintage'. Us demaneu un mojito o un gintònic (tenen una carta força extensa de ginebres), trieu on voleu seure (la terrassa és impressionant) i ja teniu la foto ideal. I sense filtres!

Llegir-ne més
Centre

König Font de l'Abat

A la llista de bars que dèiem abans s'hi suma, des de fa ben poquet, el König de la Font de l'Abat. A pesar de les burles que podem rebre,-"vosaltres sempre amb el König!"-, quan entren al restaurant al·lucinen amb la decoració. I nosaltres també, perquè negar-ho. Per més enamorats que estiguessim de la Font de l'Abat, caiem rendits als encants del nou König i, sobretot, del seu jardí. Elegant, chic i 'instagrammero'. És a dir: que ho petarà a Instagram. 

Llegir-ne més
Oest
Advertising

Casa Masó

La Casa Masó està en aquesta llista per dos motius. Bé, potser tres. Primer motiu: És una autèntica obra d'art. Segon motiu: Ofereix unes vistes inèdites de la ciutat. Tercer: És la casa natal de l’arquitecte gironí Rafael Masó (1880-1935) i una de les obres més importants de la seva arquitectura. A més, és l'única que està oberta al públic de les famoses cases del riu de Girona.

Llegir-ne més
Centre

Flor a punt

Aquesta petita floristeria a una cantonada de la Plaça del Vi aporta un punt de llum i frescor en aquest espai tan gris i cerimoniós que a Girona juga el paper de plaça Major –d’aquest tema, ja en parlarem un altre dia. Petita i farcida de flors i plantes fins al punt que fa l’efecte que surtin per les finestres, Flor a Punt estan especialitzats en plantes de temporada i ornaments florals per esdeveniments, però també hi podem passar a comprar un ram de flors o simplement a alegrar-nos la vista amb aquests generosos comerços que consideren un deute ciutadà contribuir a fer un xic més maca la ciutat.

Llegir-ne més
Centre
Advertising
Mostra'n més

Comentaris

0 comments