Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right 18 llocs bonics de Girona
Cases Onyar
© Phant Cases Onyar

18 llocs bonics de Girona

Edificis antics, bars amagats, jardins... Fem un recorregut pels racons més bonics de la ciutat

Per Time Out Girona
Advertising
Catedral de Girona
© Roger Colom

La Catedral

Què fer Centre

Tampoc hi podia faltar. Ho sabem nosaltres i tots els seguidors de 'Joc de Trons'. La catedral de Girona, dedicada a Santa Maria, és un dels símbols més representatiu de la ciutat i un dels edificis més bonics.  Situada estratègicament al nucli central de la ciutat antiga, conegut com la Força Vella, coincideix amb el traçat urbà de la Gerunda romana, del qual encara en romanen mostres de muralla a l'actual plaça. La catedral, com sabem, és fruit de diverses èpoques i estils, principalment romànica i gòtica. Tot i que durant l’ocupació musulmana, entre el 715 i 785 dC, va ser transformada en mesquita. La seva gran particularitat és que té la nau gòtica més ampla del món, de 22,98 metres, una mica més petita que la de la de la basílica de Sant Pere del Vaticà, que en fa vint-i-cinc. I, per acabar, una curiositat: a la Catedral hi trobem, precisament, l’única gàrgola amb figura humana: la Bruixa de Pedra.

Le Bistrot
© Carles Palacio i Berta

Le Bistrot

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana Centre

Qui no ha estat a Le Bistrot? És un dels clàssics gironins que s’ha sabut mantenir ferm amb el pas dels anys i des que van obrir, a principis de la democràcia. El local, situat a les escales que pugen cap al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, respira un aire afrancesat com el de les autèntiques brasseries parisenques. Ara bé, no només per això està en aquesta. Hi està, principalment, per la seva terrassa. Concretament per la pujada de Sant Domènech. 

Advertising

Convent de Sant Domènec

Què fer Centre

El convent de Sant Domènec de Girona, fundat l'any 1253 pel bisbe Berenguer de Castellbisbal, és un conjunt monumental format per dos claustres, el convent i l’església, d’estil gòtic. Des de principis del 2000 acull la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. I, què voleu que hi fem, ens encanta. És d'una bellesa corprenedora. 

Graffiti Girona
© Maria Dias

Grafiti de Lucy McLaughlan de sota les vies

Els graffitis (també) són art urbà que, moltes vegades, contribueixen a afegir un encant especial a una ciutat. No ens referim a les 'firmes', sinó a aquestes autèntiques obres d'art com la que trobem sota les vies, arribant a Pedret. Al·lucinant.

Advertising
Pujada de la Catedral
© Maria Dias

Pujada de la Catedral

El Barri Vell, concretament la zona del Call Jueu, està ple de cases al·lucinants i balcons dignes de fotografiar. Com aquest. Pocs metres quadrats que ens recorden que la bellesa no està (només) en grans monuments i llocs emblemàtics. En el pot petit hi ha la bona confitura i aquest balcó és senzillament al·lucinant. 

Pati Barri Vell
© Maria Dias

Els patis del Barri Vell

Una altra de les "petites obres d'art" que et trobes passejant pel Barri Vell. En la imperfecció, diuen, està la perfecció i potser per això aquest pati ens fascina tant. N'estem convençuts: són aquests edificis, aquests patis, els que contribueixen a fer bonica Girona. Els que fan que Girona tingui un encant especial.

Advertising
Vall de Sant Daniel
Ajuntament de Girona

Vall de Sant Daniel

Què fer

Es tracta de la zona de verda de lleure per excel·lència de la ciutat, malgrat la trinxada criminal que va suposar la construcció de la variant est. Dos motius pels quals està en aquesta llista: Perquè és un petit oasi ben a prop de la ciutat i ofereix unes vistes espectaculars. 

Banys Àrabs
@ J. Curto

Banys Àrabs

Què fer Centre

Els Banys àrabs de Girona són uns banys públics de l’època romànica que imiten les termes romanes, els banys musulmans i les mikwàs jueves, una tradició que es va recuperar a partir del segle XI amb el desenvolupament de les ciutats. L’edifici s'inspira en la tipologia dels banys nord-africans, però els seus elements arquitectònics són plenament romànics: arcs de mig punt, voltes de canó, capitells corintis estilitzats a la manera del segle XII, etc…I sí, és espectacular. Per això (en això els guiris no s'equivoquen mai) sovint hi ha cua per accedir-hi. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising