Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Camí de Ronda, Lloret de Mar
© holboxCamí de Ronda, Lloret de Mar

7 camins de ronda espectaculars per la Costa Brava

Calceu-vos bé i camineu amb vistes espectaculars!

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Canvieu els banys a la platja per camins i senders espectaculars. Qui va dir que a la tardor o a l'hivern no es podia gaudir de la Costa Brava?

De Roses a l'Almadrava
© Hans Geel

De Roses a l'Almadrava

Si aneu amb nens, aquest és un dels camins de Ronda més accessibles per a ells ja que és una de les rutes més linials i dura relativament poc: unes dues hores i mitja. El camí comença al far de Roses, situat a 24 metres sobre el nivell del mar i construït, per cert, durant el regnat d’Isabel II. El far, per cert, està just a sota del castell de la Trinitat que també mereix una visita. Durant el trajecte, ple d’afloraments rocosos, passarem per la platja de Canyelles Petites on podrem veure (i al·lucinar) un illot format per diverses roques (Els Brancs) que són el punt de descans d’aus com el cob marí.

Seguint la ruta, un cop passada la primera platja, el camí de ronda continua vora la línia de mar. Entre la platja de Canyelles i la de l’Almadrava, hi ha també dos sortints rocallosos, utilitzats freqüentment pels pescadors: les puntes de l’Omella i de l’Ullastrell.

Finalment, s’arriba a la platja de l’Almadrava. Aquesta platja, per cert, deu el seu nom al tipus de pesca que s’hi practicava. 

De Sant Feliu de Guíxols a Begur
© Justinessy

De Sant Feliu de Guíxols a Begur

Tram que va de Sant Feliu de Guíxols a Begur, dividint-lo en dues etapes. En la primera arribarem fins a Palamós. Partint de Sant Feliu, farem cap a s’Agaró després de creuar la cala del Molí, la de Maset i la platja de Sant Pol. Seguint sempre arran de mar i cap al nord, el següent nucli important que trobem és Platja d’Aro, i a partir d’aquí el camí de ronda encara es fa més fascinant, creuant cales entre penya-segats. Els darrers quilòmetres, de Sant Antoni de Calonge fins a Palamós, són planers.

Després del merescut descans nocturn, cal matinar perquè avui encara haurem de caminar més de 25 quilòmetres. L’excursió s’ho val. No triguem gaire a tenir unes panoràmiques excepcionals des del cap Gros, i més endavant creuem la platja de la Fosca, el nucli de pescadors de s’Alguer, la platja verge de Castell i un reguitzell de cales. També voregem Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu. Arribats a la platja d’Aiguablava, val més fer una pausa abans d’afrontar el darrer tram, una forta pujada fins a l’entrada de Begur.

On podem menjar? Can Nassi té una terrassa fantàstica per sopar mentre es pren la fresca del capvespre de l’estiu. A taula, bon menjar i bon vi, amb plats com els espàrrecs verds amb pernil gratinats amb formatge de Maó, i el turbot a la graella i mongetes del ganxet.
Camí del Mar, 5, Begur. Telf: 972 62 34 11
www.cannassi.com

Publicitat
Aiguablava-Begur-Pals
© Hans Geel / Shutterstock.com

Aiguablava-Begur-Pals

És, possiblement, un dels camins de Ronda més coneguts però no podia no ser-hi: El punt de partida és a la platja d’en Malaret, al costat de la d’Aiguablava. El camí, força accessible per a tothom, està ple de pins, matolls, roques amb esculls i, evidentment, escales que porten a les platges. La gràcia d’aquest camí, però, són les platges que et trobes com per exemple la Platja de n’Estàsia, on brolla una font d’aigua dolça i des d’on es pot veure el cap Rubí que marca el canvi de color de la costa: de vermell a gris i fins i tot negre.

El camí continua vorejant les cales de Begur i s’endinsa en els arbres fins arribar a la cala d’Aiguafreda. Esculls, petits illots i una vegetació gairebé salvatge són les característiques del camí que a caba a la platja del Racó, a tocar de Pals. Abans, però, el recorregut travessa la petita cala de sa Riera i les escarpades puntes d'Espinuda, Illa Roja o Roca Negra.

Lloret de Mar
© LouieLea

Lloret de Mar

A Lloret de Mar trobem uns quants camins imprescindibles. El primer camí de ronda uneix Blanes amb Lloret de Mar i passa per unes platges i cales al·lucinants: La platja i la punta de Fenals, la cala Banys, el Rompent o sa Caravera. La bellesa del paisatge d’aquesta zona rau, també, en la vegetació i en els penya-segats de parets verticals i color grisenc. A diferència de la platja de Fenals, la cala Banys és un racó profund i rocós on abunden els esculls i eriçons, igual que a la caleta de sa Caravera. Aquesta darrera està coronada per l'esplèndid mirador de la Dona Marinera.

El mirador de Mallorca, al final de la platja de Lloret de Mar, és el punt de sortida d'un altre camí de ronda també molt recomanable: el que comunica la platja de sa Caleta amb la cala dels Frares, la d'en Trons i la punta dels Cabdells.

Un travesser de la carretera que va de Lloret de Mar a Tossa de Mar ens porta cap al camí que comunica la cala Canyelles amb la cala Morisca, un indret petit, estret i pedregós, però de gran bellesa, envoltat de terrenys alts, rics en vegetació, fonamentalment pins. S'hi accedeix per unes escales amb fort pendent.

La cala Llorell, a la qual s'hi accedeix pel carrer principal de la urbanització que duu el mateix nom, és el punt de sortida d'un altre camí de ronda que arriba fins a la platja de Porto Pi, i a la que també s'hi pot arribar en un vaixell procedent de Tossa de Mar. 

Publicitat
El Port de la Selva - Llançà
© funkyfrog

El Port de la Selva - Llançà

Al Port de la Selva trobem dos camins de ronda i els dos paguen molt la pena: d'una banda, el que uneix la cala Fornells amb la cala Tamariua, i de l’altra, el que uneix aquest municipi amb Llançà per la costa. El primer és al·lucinant, sobretot, per les platges per les quals es passa: Cala Cativa i cala Fornells.

El segon és força més llarg (uns 5 quilòmetres) però el camí s’ho val: surt de la platja de la Vall i segueix la línia de la costa fins arribar a Llançà. El recorregut passa per la platja de la Colomera i desemboca al far de s'Arnella, situat a la denominada península de s'Arnella, una zona que havia estat reservada a ús militar i va quedar lliure de l'especulació urbanística que va afectar la majoria dels terrenys situats a primera línia de mar. La silueta del monestir de Sant Pere de Rodes domina aquest paisatge.

El camí continua cap a Llançà i permet apreciar les peculiars característiques geogràfiques de la zona: cap de Bol, l'illa Castellà d'en Lambert, la punta del Garoter, la punta Podaire, la punta d'en Feliu o la d'en Poc i la platja de la Farella. Necessiteu més motius? Passareu per les següents platges: Cau del Llop, Les Tonyines, La Farella, Les Carboneres i cala de la Gola. 

Tossa de Mar
© Andrey Shapovalov cit

Tossa de Mar

No es tracta d’un camí de ronda planer i, de fet, el recorregut està pensat per a excursionistes i aficionats al senderisme ja que es passa a prop de penya-segats i hi ha pujades i baixades constants Això sí, ofereix unes de les millors panoràmiques. 

El camí comença a cala Llevador i passa pel freu de sa Boquera, l’illa de sa Muladera, cala Moltó, cala d’en Jeroni, cala d’Allà on Raja l’Aigua, cala des Sot d’en Cona, punta des Cards, mirador des Cards i, finalment, platja des Codolar. Dit d’una altra manera: no oblideu portar bon calçat, una ampolla d’aigua i la càmera! I no patiu, perquè al llarg del camí trobareu una pila de marques i fletxes de pintura blanca. 

Bona part del recorregut, per cert, també es pot fer en caiac. 

Publicitat
Platja d'Aro - Sant Antoni de Calonge
© Marques

Platja d'Aro - Sant Antoni de Calonge

La punta rocosa de Platja d'Aro és el punt de partida d'un camí de ronda que comunica amb la platja de Torre Valentina. Siguem sincers: l’anada i la tornada no és res de l’altre món, però el camí passa per unes platges força al·lucinants i túnels amb panoràmiques brutals: La punta d'en Ramis, la platja Rovira, el passadís conegut com el Xuclador, la petita platja de sa Cova, les cales de Pitxot, el Vilaret o el Pi, i la rocosa punta d'Escuits. Des del camí, a més, es poden veure les denominades Rodones de Dintre i de Fora, un conjunt d'esculls que apareixen i desapareixen amb la força de les ones.

El camí de ronda continua per les platges del Ros, es Canyers, Belladona i Sant Jordi. Aquesta última situada enmig d'una punta de roques que es perllonga fins l'illot del mateix nom. En aquest punt es forma, per cert, un racó diminut protegit per la mateixa paret del camí de ronda. El camí continua fins a la platja de Cap Roig, l'Ermita, de ses Torretes, de Treumal (cala Gogó) i de Can Cristus.

Aquí, i aquest és el gran què d’aquesta ruta, la punta del Malpàs comunica amb la cala Roques Planes. I, quan tingueu la memòria de la càmera plena, podeu continuar fins a Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat