Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'ull del temps

Com era Catalunya fa més de 50 anys?

Voleu fer un viatge en el temps? Una web anomenada 'L'ull del Temps' ens ensenya com era Catalunya fa més de 50 anys

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Sembla impossible pensar que fa anys hi havia més verd que gris i que realment "tot això eren camps i vinyes". 

Gràcies a aquesta pàgina web batejada com a L'Ull del Temps, simplement passant el cursor per sobre del mapa comprovareu que Cadaqués al 1945, per exemple, eren quatre cases comptades –literalment– o que a Salou només hi havia camperols, i no turistes amb comes etílics. Però també és molt maco veure la quadrícula perfecta de l'Eixample de Barcelona o com han sobreviscut les ruïnes d'Empúries. 

No diem que temps passats sempre van ser millors, però és interessant veure com ha canviat l'aspecte de Catalunya en només 50 anys. Les conclusions a les quals arribeu són cosa vostra!

També us pot interessar...

  • Què fer

Els seixanta són l'època de la Guerra Freda i la carrera espacial, The Beatles, el moviment hippie, Bob Dylan i el maig del 68. La primavera de Praga, l'assassinat de JFK, el d'Ernesto 'Che' Guevara a Bolívia i el de Martin Luther King. L'època d'Al final de la escapada, Desayuno con diamantes, La dolce vita i Psicosi. La dècada de Los Picapiedra, Astroboy i La Pantera Rosa. Però com era Girona? Per esbrinar-ho fem un recorregut fotogràfic per la nostra ciutat a la dècada dels 60 gràcies a l'arxiu fotogràfic de l'Ajuntament de Girona. 

Publicitat
Com era Girona als anys 80?
  • Què fer

Després de fer un repàs per la Girona dels 60, hem decidit posar-nos més nostàlgics i recordar com era la nostra ciutat fa relativament poc, a la dècada dels 80. L'època dels cardats, les malles, Madonna, la Game Boy i Windows 1.0. L'era de grans pel·lícules com E.T, Blade Runner, El Retorn del Jedi, Dirty Dancing o Cinema Paradiso. 

  • Què fer

Diuen que ha perdut la màgia, que s’ha gentrificat (nom del fenomen que acompanya a la transformació urbanística dels barris quan s’acompanya d’una inflació en el preu dels immobles i de l’estatus socioeconòmic dels seus habitants, que desplacen els veïns anteriors que ja no poden fer front als lloguers), i que l’allau de turistes banalitza la seva bellesa i en propicia una explotació basada en el comerç vulgar. Però és realment el Barri Vell de Girona pitjor avui que fa 20 o 30 anys? Està clar que hi havia coses que ja no hi són, però també n’han aparegut altres no pas poc engrescadores, no? Fem-hi un repàs. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat