Cap de Creus
© Andrey LebedevCap de Creus

Els millors miradors de la Costa Brava

Els indrets des d'on tindreu unes panoràmiques al·lucinants de l'Empordà

Publicitat

Set miradors des dels quals proclamareu que (evidentment) l'Empordà és la millor terra del món. Set miradors des dels quals us enamorareu (encara més) perdudament de la Costa Brava. Alguns són coneguts, altres més amagats, alguns estan situats al bell mig de la naturalesa i altres enmig d'una ciutat. Però tots tenen una cosa en comú: ofereixen unes vistes al·lucinants. Carregueu el mòbil, calceu-vos unes bones sabates i prepareu els hashtags. Vivim a la millor terra del món. 

 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Alt Empordà
Mas Ventós
Mas Ventós

Mòbil carregat? Instagram preparat? A Mas Ventós el necessitareu. Es tracta d’un indret privilegiat del Parc Natural del Cap de Creus. Des del mirador de Mas Ventós podreu contemplar una es de les panoràmiques més espectaculars de l’Alt Empordà: La Badia de Roses, els Aiguamolls i, fins i tot, la punta del Canigó. A més, trobareu una àrea de pícnic amb unes tretze taules de fusta i de pedra força separades i una zona de barbacoa i un antic mas en ruïnes al qual se li va dedicar una sardana. Nosaltres ho tenim clar: No es pot demanar més! 

 • Mediterrània
 • preu 2 de 4

És, possiblement, el mirador més típic de la zona. I, precisament per això, el que està més ple de turistes. Però les vistes ho valen. Només calen deu segons contemplant el paisatge per oblidar les sandàlies amb mitjons blancs, la multitud de càmeres de fotos o els mapes a tort i a dret. De fet, és científicament impossible estar menys d'un minut (o dos o tres) observant el Cap Norfeu, les Illes d'en Forcat, Cadaqués, el Pení, el coll de Perafita, Cala Fredosa i Cala Jugadora. Bé, potser no està comprovat científicament però el paisatge és tan corprenedor que, com a mínim nosaltres, com incapaços fins i tot de treure la càmera per tornar a immortalitzar el moment. I, si hi aneu a trenc d'alba o quan es pon el sol al·lucinareu. En majúscules.

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Platges

I de Cadaqués a Begur. A un mirador més rústic i, per tant, amb molts menys guiris. Punta Espinuda és un mirador-plataforma rocós, d’uns 60 metres de longitud i 15 d’amplada que separa les platges del Racó i l’Illa Roja, ben a prop del Camí de Ronda. Ofereix una panoràmica brutal de les Illes Medes, l’Estartit i fins i tot Torroella de Montgrí. I, evidentment, les dues platges abans mencionades. Si us atreviu, després de contemplar el paisatge, us podeu tirar a l’aigua. 

 • Què fer
Mirador de l'hostatgeria
Mirador de l'hostatgeria

Explica la llegenda que des d'aquest mirador s'hi veuen les millors sortides de sol de la Costa Brava. De fet, no és ben bé un mirador, és la terrassa de l'antiga hostatgeria de Sant Sebastià -d'aquí ve el nom-, recentment convertida en un hotel restaurant obert completament al mar. Un balcó al capdamunt dels penya-segats de la costa entre Llafranc i Tamariu. Absolutament corprenedor. Tant que perds la noció del temps i no pots apartar la mirada de la immensitat del mar. Tu i el Mediterrani. El Mediterrani i tu. 'Porque yo, nací en el Mediterrááááneo...' 

Publicitat
 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Alt Empordà

No hi podia faltar. Al capdamunt de la Torre del Vent -el punt més elevat dels Aiguamolls de l'Empordà-, trobarem un petit balcó amb una de les panoràmiques més sorprenents de l'Empordà. La Costa Brava en 360 graus: des de Roses fins a les Gavarres, passant pels Pirineus i Torroella. I, si per algun motiu que no acabem d'entendre, us heu cansat de mirar o us ha entrat una síndrome de Stendhal brutal, podeu baixar als aiguamolls i observar les més de 300 espècies d'aus que fan el seu pelegrinatge cap a terres africanes.

 • Què fer
 • Rutes i passejades

Si us apassiona la naturalesa, aquest és el vostre mirador. Molt més 'modest' que el de Mas Ventós però amb unes vistes força espectaculars. A prop de la platja del Codolar -poc més de mitja hora a peu-, trobem el Mirador dels Cards des d'on, totalment envoltats de naturalesa, podem contemplar la vella muralla medieval, el castell de Tossa de Mar i els penya-segats del voltant. El camí per accedir-hi, per cert, també paga molt la pena.

Publicitat
 • Què fer
 • Alt Empordà

Ubicat al damunt dels dipòsits d'aigua construïts a la dècada dels quaranta del segle passat, a la urbanització Mirador -al bell mig de Port de la Selva-, trobem un mirador-terrassa de 40 metres d'alçada. Ideal per contemplar la badia de Port de la Selva, les muntanyes de la Verdera i fins i tot el Monestir de Sant Pere de Rodes. Si, com a nosaltres, us enamora aquest poble de l'Alt Empordà i no voleu o podeu caminar tant, les vistes del Mirador dels Tres Canons són al·lucinants i, tot i estar situat al nucli urbà, no té res a envejar a altres més rurals. Hi esteu d'acord? 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat