Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Girona
© P.D Aj. Girona

La Nit dels Museus 2016

La guia per gaudir de la nit dels museus

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

El 21 de maig se celebra la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa per la qual més de quatre mil museus de 40 països obriran les portes fins a la matinada. A més, oferiran un munt d'activitats, com concerts, espectacles i vetllades gastronòmiques. A Girona, els museus obriran en el seu horari habitual, i, de les 18 fins les 00 h l'entrada serà gratuïta i hi haurà diferents espectacles. 

Ruta 1

Museu del Cinema
 • Què fer
 • Activitats de cine
 • Centre

Comencem el recorregut al paradís dels cinèfils. A les sis de la tarda, el Museu del Cinema obrirà portes per convidar-nos a conèixer els ginys que van deixar bocabadats els nostres rebesavis i, alhora, a fer un tour per la història del setè art: del teatre d’ombres a la llanterna màgica, de la fotografia al cinematògraf dels germans Lumière, de Mèliés a la televisió, passant per Griffith i l’incomparable Charles Chaplin. 

Controleu el rellotge, perquè a les 19.30 començarà ’10 anys d’ombres’. Un espectacle homenatge a 10 anys de trajectòria de la companyia d’ombres xineses de Valeria Guglietti. L’espectacle és, de fet, un punt de trobada de les diferents arts que amaguen les ombres xineses: el cinema mut, la màgia, els titelles, el còmic, les arts visuals, la música, el teatre i la figura animada. Una col·lecció d’històries fetes amb les ombres que projecten les mans i els accessoris a la vista del públic.

 

CaixaForum - Fontana d'Or
 • Art
 • Centres d'art
 • Centre

Segona opció: Posar rumb a la La Fontana d’Or. Teniu dos motius: Visitar el palau gòtic i romànic creat a principis del segle XII i declarat monument històric nacional l’any 1921. És a dir, el CaixaForum. Segon motiu: deixar-vos sorprendre per l'exposició temporal,-L’art mochica de l’antic Perú-, de la mà del músic peruà Gaddafi Núñez. Nuñez, creador i impulsor de diversos projectes musicals, acompanyarà de melodies i llegendes ancestrals la visita guiada a l’exposició. Una forma diferent de veure i entendre l’art.

La visita amb Núñez començarà a les 19.30h. 

Publicitat
Casa Masó
 • Què fer
 • Exposicions
 • Centre

Us imagineu visitar la mítica Casa Masó amb una banda sonora en directe? Dissabte podreu. A les 19.30h un quartet de flautes travesseres de l’Escola Municipal de Música, integrat per Martí Rodríguez, Mariona Castillo, Paula Gimbernat i Berta Masnou, interpretaran obres de Telemann, Corelli, Haendel, Schubert i J. Haynd.

Això sí, tingueu en compte que els horaris de la casa natal de l'arquitecte Rafael Masó són una mica diferents: Faran visites guiades entre 11.30 i 17.30 h, segons reserva prèvia. L'exposició temporal es podrà visitar d’11 a 14 h i de 18.30 a 20 h. 


Ruta 2

 • Què fer
 • Centre

La segona ruta comença al Museu d’Història dels Jueus. Mentre visitem l'exposició temporal o fem un recorregut pels aspectes de la vida quotidiana, la cultura i la història de les comunitats jueves a Catalunya i a Girona en època medieval, podrem fer un viatge per l'imaginari mediterrani de la mà de Rusó Sala i Coral Ríos. A partir de les 20.30 del vespre, guitarra, veu i dansa dialogaran al llarg d’un repertori especialment escollit per a aquesta ocasió. Cançó d’autor(a) de creació pròpia, música sefardita i música araboandalusina: sonoritats i moviments evocadors per endinsar-nos en l’herència i el present de la nostra Mediterrània.

Museu d'Història de Girona
 • Què fer
 • Centre

El Museu d’Història de Girona és una cita imprescindible per dos motius: el contingut i el continent. L’edifici, un antic convent de Sant Antoni del segle XVIII, ha estat testimoni d’una trajectòria singular: primer va ser un casal gòtic, després es va convertir en el convent de frares caputxins que tots coneixem, a finals del XIX va esdevenir un Institut i, des del 1981 acull el Museu d’Història. Dins, també podeu fer un recorregut per la història de la ciutat: des de la seva fundació a l’època romana fins el franquisme. Ara afegiu-hi un tercer motiu: 

A les 20.30 Emma Youth oferirà un concert en solitari i acústic, amb un repertori de composicions pròpies i versions d’altres artistes internacionals. Youth té unes fortes arrels a la música negra, amb influències de diferents gèneres com el soul, reggae, r&b, hip-hop i pop, o influències de cantants com, Lauryn Hill, Nneka, etc.; però sobretot destaca per les seves pròpies composicions amb el seu estil únic i personal. 

Publicitat
 • Què fer
 • Centre

Tercera parada: El Museu d’Arqueologia de Girona, ubicat al Monestir de Sant Pere Galligants. Podeu aprofitar per visitar els materials arqueològics trobats a les excavacions de diversos jaciments gironins, des de la prehistòria fins a l’edat mitjana: restes d’Empúries, làpides i escultures de la Gerunda romana, epigrafia medieval… Tot i que el mateix edifici és un motiu de visita: el Monestir de Sant Pere Galligants és una de les mostres més notables del romànic català del segle XII. I, a les 20.30 del vespre, podreu gaudir del concert de Beats Wear Suit. Un duet format per Julià Ruiz (piano) i Joan Tomàs (contrabaix), amb un ampli repertori amb estàndards de jazz de totes les èpoques, la interpretació de música llatina i en concret boleros i bossa nova i un repertori clàssic, tangos i bandes sonores. 

 • Art
 • Centres d'art
 • Centre

Se us acut una manera millor d'acabar la Nit dels Museus que amb una festa? I si us diem que es tracta d'una vetllada musical i gastronòmica? I, per rematar-ho, en un espai al·lucinant? No esteu somiant: Si, cap allà les 21.30 aneu al pati del Museu d'Art trobareu DomJordiPlayPause.
Una vetllada musical d’allò més variada i un munt de tapes, creps i formatges. Tot, per cert, elaborat per Ham Session. 

I, si us perd el romànic i el gòtic, no dubteu en entrar al Museu. El centre, de fet, té la tercera col·lecció d’art d’aquests dos períodes més important de Catalunya.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat