Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Foradada
© PepjLa Foradada

Les coves marines més al·lucinants de la Costa Brava

Agafeu el caiac, carregueu el mòbil i visites les coves marines més sorprenents del litoral gironí

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Teniu el mòbil a punt? El necessitareu. Visitar les coves marines de la Costa Brava és una de les excursions més espectaculars que podeu fer. Necessitareu un caiac o vaixell, això sí, però paga la pena. I molt. 

 • Què fer
 • Alt Empordà

La Cova de s’Infern és, amb diferència, un dels accidents geogràfics més al·lucinants del Cap de Creus. Una experiència al·lucinant. Una roca que, a causa de l’erosió de l’aigua, s’ha anat deformant fins a crear una cova amb una mena de piscina natural dins. Per tant: banyeu-vos-hi i arribareu gairebé al nirvana. El nom, per cert, prové del color rogenc que s’observa a l’aigua quan surt el sol. Per arribar-hi haureu de caminar uns deu minuts des del far.

 • Què fer

La Cova d’en Gispert és la més llarga i espectacular de la Costa Brava. Està situada entre les cales d’Aiguablava i Aiguaxelida i, per tant, la millor manera d’arribar-hi és amb caiac, sortint des de la primera. Tot i que també es pot sortir des d’Aiguaxelida o, fins i tot, Tamariu. En qualsevol cas, l’excursió també paga molt la pena.  No us deixeu enganyar per l’estretor de l’entrada: la cova d’en Gispert té una longitud de gairebé 150 metres i la podreu recórrer en caiac fins al final. A més, té dues parts ben diferenciades: la Galeria, que ocupa els primers 90 metres des de l’entrada, i la Sala Final on trobarem una petita illa rocosa,-que molts anomenen ‘Taula’,-, on podrem seure. Pocs metres abans del pòrtic que condueix a la Sala Final, s’obre una bifurcació que permet un pas subaquàtic a la sala. Que la cova és espectacular, però, no ho diem només nosaltres: Durant la dècada dels 60, i impressionat per la seva acústica, Dalí va organitzar un concert de cant privat a la Sala Final. A més, a mitjans d’agost (normalment els dies 21 i 22), quan els raigs del sol arriben fins al final de la cova, normalment s’organitza el Despertar del sol de la Cova d’en Gispert’: una emocionant expedició en caiac poc ababns de la sortida del sol per contemplar el naixement del dia des de dins. Una experiència inoblidable.

Publicitat
 • Què fer
 • Rutes i passejades

La cova de la Sal està situada entre Cala Montgó i la Punta del Milà. Només s’hi pot accedir en caiac o barco però paga la pena ja que, a diferència d’altres coves marines, compta amb una petita caleta de còdols ideal per fer snorkel. Això sí, depèn del nivell del mar i l’època de l’any. Aquesta cova, molt popular a l’Escala però invisible per la majoria de mapes,  consta d’uns 20 metres d’amplada i 25 d’alçada. Cal destacar també les dues obertures que engoleixen i expulsen aigua quan el mar puja de nivell.

 • Llocs d'interès
 • Platges

Aquest petit entrant a recés dels penya-segats sota el castell de Cap Roig, situat entre Mont-ras i Calella de Palafrugell, s’anomena així perquè la mestressa del paratge, la senyora Woevodsky, hi baixava en burro per banyar-s’hi nua. Que la dona no fos russa sinó britànica no ens espatllarà ni la llegenda ni l’excursió pels senders que davallen des del jardí botànic de la finca fins aquest entrant de roca vermellosa, d’aigües sempre tranquil·les i immensa soledat, oficialment registrat com cala Massoni. Actualment, però, només s'hi pot accedir per mar. Això sí: paga la pena veure la cala i, sobretot, aquesta petita cova on es banyava la senyora Woevodsky.

Publicitat
El dofí submergit
 • Llocs d'interès
 • Baix Empordà

Amants del submarinisme! Aquesta recomanació és per vosaltres. A la costa de Sant Feliu de Guíxols, a l’alçada de port Salvi (fora de la badia) s’hi amaga un petit tresor esperant per ser descobert. En una profunditat d’uns 20 metres, hi ha submergida la figura d’un dofí que fa anys que viu sota l’aigua i que saluda amable a aquells qui s’acosten a la primera cova. Es tracta d’una joia reservada als amants del món subaquàtic, us atreviu a buscar-lo? La resta ens haurem de conformar en veure’l en fotografies.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat