0 M'encanta
Guarda-ho

Temps de Flors 2016: Cites amb la cultura

Girona s’omple de concerts, espectacles, festes i molt més… us ho perdreu?

© Ruben García
Temps de flors

Aquests dies Girona s’omplirà de flors però també de cultura. Festivals, activitats i mercats envairan les places, museus i auditoris de la ciutat. Hem fet un recull de les més destacades perquè no us en perdeu ni una. Teniu l'agenda a punt?

Activitats culturals

Concurs Internacional de Música Maria Canals

Un piano de cua enmig del Museu d’Art. El Concurs Internacional de Música Maria Canals arriba a Girona del 7 al 15 de maig per revolucionar la ciutat:  Qualsevol persona que ho desitgi, es podrà acostar a l’instrument i fer-lo sonar. Durant els dies del festival, també es programaran diversos recitals i actuacions protagonitzades per joves intèrprets de les comarques gironines.

Llegir-ne més
Concert de campanes

Concert de campanes

Com ho llegiu. El dimecres 11 de maig, que Temps de Flors dedica a la ciutadania gironina obrint els espais florals fins a les 12 de la nit, es farà un concert de campanes del centre històric de la ciutat. L’activitat, promoguda per l’Associació de Veïns del Barri Vell, consistirà en un concert de les campanes de la Catedral, la Basílica de Sant Fèlix o l’església del Carme, entre altres. L’objectiu de la proposta, que dirigirà el musicòleg i campaner Llorenç Barber, és divulgar, protegir i posar en valor el patrimoni històric i cultural que representen el toc de les campanes. 

Tercera edició de ‘Girona, mots i flors’

Tercera edició de ‘Girona, mots i flors’

Per tercer any consecutiu, algunes botigues penjaran cartells amb el nom de diverses flors, la seva etimologia i un text literari d’un dels grans autors de la literatura catalana. I, com sempre, aquests cartells tindran format de punt de llibre i es podran trobar a les biblioteques de la ciutat. 

Mercats i fires

Fira de productes artesans del Pont de Pedra

El Pont de Pedra, com a augusta artèria principal que uneix l'eixample amb el Barri Vell és un lloc immillorable per acollir aquesta fira d'artesans que mostren l'art del seu ofici i els seus productes, ben variats: ceràmiques, joies, treballs manuals, brodats, peces de roba, treball en pell, figures tallades en fusta i fins i tot estris elaborats amb pinyols d'alvocat són algunes de les coses que hi podreu trobar en aquest mercat que organitza l'Associació d'artesans Pont de Pedra. Aquesta fira a més es complementa amb la del Carrer Santa Clara, del mateix caràcter, però organitzada per l'Àrea de Promoció i Ocupació de l'Ajuntament de Girona. De fet, en constitueix la continuació.

Llegir-ne més
Pont de Pedra Dissabte 29 octubre 2016 - Dissabte 31 desembre 2016

Mercat de les flors de la Rambla

Els dissabtes al matí, a la porta del Barri Vell, la primera rebuda és amb flors i plantes. El cap de la Rambla, la part més ampla del passeig, està fantàsticament colonitzat per les flors i les plantes que atapeeixen les paradetes situades a banda i banda de l'avinguda central de la rambla. Una mena de portal d'accés florit a la meravella patrimonial que ve al darrere. Acudim al tòpic, ben cert en aquest cas: combinació insuperable de flor i pedra.

Llegir-ne més
La Rambla de la Llibertat Dissabte 29 octubre 2016 - Dissabte 31 desembre 2016

Comentaris

0 comments