Temps de Flors 2017: Gastroflors i Flors de nit

Torna la iniciativa més sucosa del Temps de Flors. Deixa't emportar i descobreix les millors creacions gastronòmiques d'aquests dies!
© A.P Temps de Flors 2016
Per Time Out Girona |
Advertising

A més de ser un element decoratiu que omple els carrers de Girona de llum i de vida, les flors també poden ser una delicatessen per aquells que busquin completar la seva visita amb un bon tast o un gintònic especial. Preparats? 

Bars i pubs, Cocteleries

Porta Bellini

icon-location-pin Eixample

Punt neuràlgic de la nit gironina, hi trobareu una àmplia carta de gins i tòniques, còctels i altres destil·lats. Afegiu-hi un bon raig de ‘hits’ dels 70 als 90 per als més nostàlgics, una dosi dels èxits més actuals i sacsegeu-ho ben fort. Segur que us surt una mescla perfecta on només falta posar la cirereta: una atractiva terrassa urbana per prendre l’aire i alguna cosa més.

Per aquest Temps de Flors han preparat el Gin Besalo, un gin d’aromes de maduixa amb sprite o llimonada que farà les delícies dels més exigents. Poseu-vos guapos i agiteu la nit gironina! 

Tasca Galega Esconxuro
Tasca Galega Esconxuro
Restaurants, Espanyola

Tasca Galega Esconxuro

icon-location-pin Centre

Si hi ha un local que s’emporta la medalla de tasca gallega de la ciutat, aquesta és Esconxuro. D’entre les seves tapes, la majoria de peix, val la pena demanar-se el pop a la gallega i les kokotxes de bacallà o bé les ostres, que us ompliran la boca de brisa marina. Si sou més de muntanya, tampoc us quedareu amb gana: amb el “pim-pam”, un filet de vedella cuinat a la gallega, i amb els ous trencats amb zorza no podreu evitar sucar pa al plat.

A més, per Temps de Flors han elaborat unes anemones de mar amb amanida d’algues delicioses!

Advertising
Il Piccolo Caffè
©Il Piccolo Caffè
Bars i pubs, Cocteleries

Il Piccolo Caffé

icon-location-pin Centre

Aquí saben rebre la primavera com cal. I la primavera (i probablement la resta d'estacions de l'any) demanen un bon mojito! Tasta el seu Mojito de Primavera que han preparat especialment per al Temps de Flors i que porta flors de pensament. Una alternativa per fer el toc a qualsevol hora del dia, però especialment per endinsar-se en el costum dels ‘aperitivi italiani’. No us hi faltarà ni el Martini ni la copa amb Aperol, cava, soda, taronja i gel, i d’acompanyament unes olives, patates i alguna incorporació catalana com el fuet. També hi trobareu altres possibilitats per picar, entrepans i coques gratinades, bona música i ambient obert.  Un petit gran lloc!

La Kxalada
La Kxalada
Restaurants, Mediterrània

La Kxalada

icon-location-pin Centre

Es diu La Kxalada (que es pronuncia queixalada), però entrar-hi significa rendir-se a més d’una i més de dues mossegades de les seves tapes. En aquest local de la plaça Independència hi trobareu tapes que no es poden tastar enlloc més. I en aquest temps guarnit de flors, encara més. Aquest restaurant us proposa tastar el seu carpaccio de gambes, sal de pebres i pètals de rosa. A més. els canelons de l’àvia Aurora són una de les seves propostes estrella, però les bombes picants i el micuit de foie els hi fan una bona competència. En qualsevol dels casos, demaneu la seva cervesa de bodega per acompanyar les tapes i us quedarà un sopar rodó.

Advertising
Bars i pubs, Cocteleries

Imperial

icon-location-pin Centre

L’imperi dels negronis, mojitos, gintònics i cerveses té una seu a la plaça de la Independència de Girona: l’Imperial Cafè & Lounge. Però no només com a local de nit, sinó també com a cafeteria diürna, amb una terrassa amb vistes a una de les zones de més ebullició del casc antic de la ciutat. Els dijous, el públic és bàsicament universitari, i fins i tot s’hi poden trobar copes ‘low cost’, ‘big cocktails’ i fileres de ‘xupitos’ de tots colors i sabors. I per fer coixí i compensar tanta copa, podeu tastar algun dels ‘montaditos’ que us proposen. 

Per a Temps de Flors han preparat el gintònic Puerto de Indias maridat amb fruits del bosc i pètals de rosa. Tota una explosió per als sentits!

L'Argadà
© L'Argadà
Restaurants, Braseries

L'Argadà

icon-location-pin Eixample

Si us apassiona la carn, feu via cap a l’Argadà. Enguany han preparat un menú especial de Temps de Flors per llepar-se els dits. Aquest restaurant, fundat l’any 1893 i especialitzat en cuina catalana, encara cuina la carn (sempre gironina) en un grill de llenya. De fet, se'l coneix amb el nom de 'la braseria de Girona'.  A més, cada temporada ofereix els plats de cada estació com els calçots, bolets, carxofes o carn a la brasa. També trobareu plats tradicionals i amb el sabor de sempre com bacallà amb samfaina o una bona escalivada. I, evidentment, pa amb all i tomàquet. Un imprescindible de la carta: les seques amb botifarra de perol esparracada. 

Advertising
Bars i pubs, Cafeteries

Lapsus Cafè

icon-location-pin Centre

Dels ‘lapsus’ n’hi ha de molts classes, però aquest s’endú la palma: un cafè de dia i bar de copes de nit inaugurat el 2002 que us quedarà gravat a la memòria. I si véns per Temps de Flors, a més, podràs tastar la seva creació: gintònic de Bulldog amb pètals de rosa.

La seva terrassa privilegiada –a la cantonada de la plaça de la Independència que toca a Correus–, és difícil d’oblidar i qualsevol excusa pot ser bona per fer-hi el cafè, la canya o un refresc. De nit, un lloc ideal per començar la moguda al rovell de l’ou de la nit gironina: gintònics, combinats, cerveses... Tot plegat amb un fil de música ambiental durant el dia i estils variats durant la nit. Oblideu-vos de la rutina i tingueu un lapsus!

Amaranta
© Amaranta
Restaurants, Vegetariana

Amaranta

icon-location-pin Eixample

Girona és (o era) una ciutat eminentment carnívora. Els restaurants vegetarians han anat arribant a poc a poc però amb pes ferm i decidit i a poc a poc s’han anat fent un lloc en el panorama gastronòmic gironí. L’exemple més clar és l’Amaranta que des de 2004 aposta per una cuina vegetariana amb opció vegana. Plats plens de gustos i textures que reivindiquen que es pot menjar sa i bé.  L'Amaranta va ser fundat per la famosa Teresa Carles, que, després d’obrir-lo, se’l va vendre. Fidel a la filosofia de la fundadora, la carta de l’Amaranta ofereix plats vegetarians i vegans, elaborats amb bons productes km 0 i de temporada. 

Per Temps de Flors aposten per diferents flors i plantes com la farigola, la menta, les flors de sàlvia o les de malva. 

Advertising
Restaurants, Cuina creativa

Draps

icon-location-pin Centre

Grans plats per compartir, aquesta és la filosofia del Draps. I per seguir amb aquesta tradició, res més bo que tastar el seu enfilat de pop i gambetes sense feina amb una salseta de fruits vermells i amb un xarrup de cava. Només  el nom ja convida a degustar-lo!

Cuina moderna, creativa i mediterrània alhora. Gran canaló de peix, dau de bacallà confitat amb salsa de marisc, magret d’ànec agredolç o el llobarret amb maionesa d’herbes que fan a partir d’una recepta sefardita. De fet, tenen tot un menú kosher que fa honors a la ubicació del restaurant, en ple call jueu de Girona, i que també inclou vi kosher DO Montsant. De menús en tenen molts. 

Time Out diu
Yeah! Indie Club
©Yeah! Indie Club
Locals de nit, Vida nocturna alternativa

Yeah! Indie Club

icon-location-pin Eixample

I per acabar la nit... gintònic de flors al Yeah!

Al Yeah! Indie Club us sentireu com a casa. En aquest local inaugurat l’any 2014, al centre de Girona, no hi ha ‘mainstream’ que valgui, tant si punxen els dj’s residents (dj Rockit, Elektrik i dj Arkade), els convidats (Legoteque, Viktor Olle, Raio Beat o Soul Glo’ entre d’altres), o hi actuen bandes en directe. Entre els noms que ja hi han passat, cal destacar Cala Vento, Steve Smith, Marion Harper, The Crab Apples o Coriolà. Un ‘must’ en tota regla.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com