1 M'encanta
Guarda-ho

Tresors secrets de l'Empordà

Una selecció de petites joies desconegudes de la Costa Brava

© Carles Palacio i Berta
La banyera de la russa

Piscines naturals, roques 'gatunes', cims que no apareixen als mapes, zones de pícnic a primera línia de mar... Fem una selecció de petits tresors que, no sabem com ni per què, encara resten (més o menys) amagats. Una ruta per les joies naturals que amaga l'Empordà. Prepareu la càmera, bon calçat o la barca i a gaudir del territori! 

Piscina Es Cau

Es Cau és una piscina artificial que sembla natural. Aquest petit paradís situat entre la platja Fonda i la de Fornells, va ser creat fa més de cinquanta anys per la comunitat d’apartaments del mateix nom i, de fet, és privada. Això sí, si no fos perquè es veu clarament que l’aigua procedeix del mar a través d’una bomba d’aigua, està tan ben integrada a l’entorn que sembla totalment natural. Ara bé, a no ser us allotgeu allà, no us hi podreu banyar. Però paga la pena desviar-se una mica del camí de Ronda encara que només sigui per fer una foto perquè és al·lucinant.

Llegir-ne més
Baix Empordà

Pícnic a la cala d'Aiguafreda

Continuem a Begur, sí, però per un motiu de pes. A l’inici del camí de Ronda entre la cala d’Aiguafreda i la de Sa Tuna topareu amb tres taules de pedra. La zona de pícnic, per tant, està un pèl elevada de la platja, però tranquils perquè només baixant les escales sereu a la cala. De fet, més que una cala es tracta d’un moll per a embarcacions. No hi ha dutxes ni pràcticament espai per posar les tovalloles però gaudireu d’una tranquil·litat envejable. Les taules de la zona de pícnic estan, això sí, un pél juntes però us assegurem que nou de cada deu cops que hi hem anat, estavem completament sols. Carregueu bé el mòbil perquè el necessitareu.

Llegir-ne més
Costa Brava
Advertising

Mirador de l'hostatgeria

I de Begur a Llafranc a veure sortir el sol. Explica la llegenda que des d’aquest mirador s’hi veuen les millors sortides de sol de la Costa Brava. De fet, no és ben bé un mirador, és la terrassa de l’antiga hostageria de Sant Sebastià,-d’aquí el nom-, recentment convertida en un hotel restaurant obert completament al mar. Un balcó al capdamunt dels penya-segats de la costa entre Llafranc i Tamariu. Absolutament corprenedor. Tant que perds la noció del temps i no pots apartar la mirada de la immensitat del mar.

Llegir-ne més
El Corsari Negre

El Corsari Negre

No és un secret, però hi havia de ser perquè és únic a Catalunya i la Costa Brava. El Corsari Negre és un vaixell construït artesanalment amb fusta tropical tal com es feien els antics vaixells dels pirates. El recorregut -de pagament és clar-, permet viure una aventura vorejant les Illes Medes, coves secretes i, a més, gaudir d'un bany tranquil en una cala encara més tranquil·la.

Advertising
El cavall i el gat del Cap Norfeu

El cavall i el gat del Cap Norfeu

El cap Norfeu, situat al sud-est de la península del cap de Creus, entre les badies de Jóncols, al nord, i de Montjoi, al sud, forma una estreta península, allargada i corbada, molt rocosa i plena de penya-segats i coves naturals. Unes coves que, per cert, també paga la pena visitar. Al sud-est hi trobem les illes Mòniques, uns illots rocosos entre els quals hi ha el Cavall Bernat i el Gat. I sí, tal com sabeu, es diuen així perquè la forma s'assembla molt a la d'aquests animals.

Cala Bramant

Cala Bramant

Més coneguda com Cala dels Enamorats, aquesta petita cala és una mena de closa de mar que es recargola encerclant el mar i formant, ara sí, una petita piscina natural. No només és un racó idíl·líc i força tranquil, també ofereix unes vistes al·lucinants de Llança, el Port de la Selva i, fins i tot, el Cap de Creus. Una petita i desconeguda joia. Per arribar-hi el millor és anar-hi amb barca o caiac a través d'una obertura que l'enllaça amb el mar, però si us atreviu també podeu accedir-hi a peu. Amb bon calçat, això sí. 

Advertising
Roc del Comptador

Roc del Comptador

El Roc del Comptador, situat a la serra de les Salines, és el gran desconegut. De fet,hi ha mapes on ni tan sols apareix tot i ser, curiosament, el punt més alt de l’Empordà. El sostre. Com arribar-hi? La millor opció és agafar el cim que comença al Santuari de la Mare de Déu de les Salines. Ah! I no oblideu la càmera de fotos perquè la panoràmica des de dalt de tot del cim és absolutament corprenedora.  

La Banyera de la Russa

Els paisatges d’aquest tram de la Costa Brava central són brutals, però la història que els envolta encara és més extravagant. Aquest petit entrant a recés dels penya-segats sota el castell de Cap Roig, situat entre Mont-ras i Calella de Palafrugell, s’anomena així perquè la mestressa del paratge, la senyora Woevodsky, hi baixava en burro per banyar-s’hi nua. Que la dona no fos russa sinó britànica no ens espatllarà ni la llegenda ni l’excursió pels senders que davallen des del jardí botànic de la finca fins aquest entrant de roca vermellosa, d’aigües sempre tranquil·les i immensa soledat, oficialment registrat com cala Massoni.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments