10 plats dels restaurants de Girona per menys de 10€

Si no els has tastat, no saps el que et perds. Alegria per a l'estómac i la butxaca!
Umai
Umai
Advertising

Sí, tenim assumit que vivim en una ciutat cara, però tot i així no perdem l'esperança. I menys quan volem gaudir de bona cuina i bons aliments a preus ajustats. Si sou dels que us agrada tenir molt per molt poc, no us perdeu aquesta selecció de plats per menys de 10€ amb els que us lllepareu els dits!

Bye Bye Blat, Girona.
© Bye Bye Blat Facebook
Bars i pubs

Les amanides del Bye Bye Blat

icon-location-pin Centre

Fleca i cafeteria per celíacs i també per tothom que no vulgui menjar gluten. L’espai és acollidor, els productes, de bona qualitat i els preus, ajustats; cosa que sense cap dubte és d’agrair envers un col·lectiu que es resigna a pagar el doble o el triple per poder menjar el mateix que la resta de mortals. Són molt actius a Facebook i us aniran posant al dia puntualment de les darreres novetats. Ara han començat a fer pastisseria vegana i sense sucre i/o lactosa, de manera que el petit local s’ha convertit, per mèrits propis, en el paradís dels intolerants alimentaris gironins. 

D'una carta prou extensa, en destaquem les amanides Pasta Ya! (amb base de pasta freda, tonyina, tomàquet i fulla verda de temporada), Qui ni ha provat això! (amb la quinoa com a element central) o La Capresse (amb una reducció de Mòdena per llepar-se els dits). I totes per només 8.50€! 

Pizza Pulcinella
© La Pulcinella
Restaurants, Pizza

La Pulcinella

icon-location-pin Eixample

Deixeu-vos d’aeroports i hores de vol. Voleu viatjar (gastronòmicament) a Sicilia? Aneu a la Pulcinella. En Mario, el cuiner sicilià, us farà sentir com si estiguéssiu en una autèntica trattoria. De fet, bona part dels clients més habituals d’aquesta petita pizzeria són italians afincats a Girona. Pizzes fetes al forn de llenya amb productes italians,  postres ‘made in’ Itàlia com el canneloni sicilliani i una focaccia per llepar-se’n els dits. És difícil triar, però no podeu marxar de la Pulcinella sense provar la pizza Mamma Mia (9,20€), amb albergínia i crema d'espinacs; la Mediterrània (8,45€) per als amants del parmesà; o la Diavola (8,65€), per a atrevits i amb un punt de tabasc. 

Advertising
Croquetes

Les croquetes XXL de la Cúrcuma

Les croquetes del Cúrcuma no són normals, són XXL! I és que cada peça pesa ni més ni menys que 70 grams. Les fan així des que el 2012 els propietaris van decidir canviar la carta i apostar per una cuina més creativa. Cada dia hi trobareu les clàssiques de rostit (a base de pollastre, porc i vedella) amb un toc de cúrcuma, marca de la casa. A 1,50€ la unitat, i depenent de la temporada i del que vingui de gust cuinar, també en trobareu de bacallà, moixernons, pebrot del piquillo o de formatge, per exemple.

Braves del Doll

Les braves del Doll

Us pensàveu que al Doll només hi trobaríeu cervesa? Doncs no! També tenen un bon assortiment de tapes entre les que destaquen les braves (4,40€). Els propietaris del bar n’estan ben orgullosos i no és per menys! Les patates són de la varietat Monalisa, les que van més bé per fregir. La mida, estàndard. Daus ni molt grossos ni molt petits. La claven amb les dues textures imprescindibles de qualsevol patata brava: tova per dins, cruixent per fora. La salsa? Com a bons professionals, se’n guarden la recepta. Només confessen el que és obvi: la base és de maionesa. Reconeixen també que conté pebre vermell picant i bitxeta. I com es nota un cop feta la primera queixalada! Per apagar el foc, trieu una cervesa i obriu l’aixeta d’un dels sortidors que tenen fins que en tingueu prou. 

Advertising
Restaurants

El sushi de l'Umai

icon-location-pin Centre

Una bona referència de cuina asiàtica a Girona. Quan va obrir les portes, a Girona hi havia poca oferta de restaurants d’aquest tipus. Aquesta és la història d’un cuiner d’origen mexicà i la seva dona, xinesa, que van decidir crear un restaurant de cuina oriental amb barra de sushi. El cuiner va tenir l’oportunitat de treballar en establiments de Tòquio durant 4 anys, on va aprendre a elaborar el millor sushi. A més del Japó, l’Umai fa un recorregut pel sud-est asiàtic, passant per l’Índia, Malàisia, Corea i Xina. Així, us recomanem que tasteu el Kamikase Maki (alvocat, cogombre, tenkazu i tonyina o salmó), el Karague Maki (pollastre marinat, alvocat, herbes thai i sèsam tandori) o el Ebiten Maki (llagostí en tempura, alvocat i cogombre). Tots per 9€ la ració de cinc peces. 


Time Out diu
Mien
© Aída Pallarès
Restaurants, Asiàtica

Les gyozes del Mien

icon-location-pin Centre

Fins fa poc, trobar un bol de ramen (la sopa de fideus japonesa) a Girona era difícil. Massa difícil. Les coses, per sort, comencen a canviar. Un dels restaurants on en podreu trobar és el Mien. Els responsables del Mien són, de fet, els mateixos de l'Umai (regentat, recordem, per un cuiner d'origen mexicà i la seva dona xinesa) amb una peculiaritat: està especialitzat en fideus i, evidentment, ramen.

Tot i així, també podem trobar entrants que són, senzillament, una delícia. Les Ebi Gyoza (farcides amb gambes), les Buta Gyoza (amb carn de porc i brou) o les Tori Gyoza (amb pollastre) són l'entrant perfecte per a una nit japonesa en bona companyia i sense concessions. I només us deixareu 8€ per cadascuna. 

Time Out diu
Advertising
El Escondido
El Escondido
Restaurants, Mexicana

Els tacos, burritos i quesadillas de El Escondido

icon-location-pin Eixample

Mexicà al més pur estil tex-mex. El Escondido ja fa anys que ofereix a Girona els plats més típics d’aquesta gastronomia, fusió de la texana i la mexicana.

Els tacos (5,50€), burritos (6,90€) i quesadillas (7,10) amb diferents carns i altres acompanyaments no us els acabareu. Alerta, perquè l’elecció del plat determina el grau de picant! El toc més tex l’aporten les ales i els fingers de pollastre amb la típica salsa barbacoa o la superpicant, així com les costelles de porc també amb salsa barbacoa. Cafè asteca, cervesa d’importació, tequiles i mescals per a tothom!

Restaurants, Creperies

Les creps de La Vedette

icon-location-pin Centre

Si dius que vas al carrer de la Barca nº17 pot ser que algun veí històric del Barri Vell et posi una cara més aviat curiosa. I és que, abans de la reconversió urbanística de l’anomenat “Barri Xino”, aquest local era un conegut mueblé de baixos fons i, en general, el carrer no convidava a passejar-s'hi de nit… Però ha plogut molt des de llavors i, actualment, són molts els que matarien per tenir un pis a aquesta bucòlica zona del Barri Vell.

La Vedette és una creperia decorada amb aires cinèfils i especialitzada en galettes bretonnes, o el que és el mateix: creps bretones. A diferència de la resta, aquestes porten una massa de farina de fajol sense gluten i, per tant, apta per a celíacs. La crep Pastorette (9,70€), amb formatge de cabra, incorpora xampinyons, ceba, bacó, crema de llet i julivert i és de gust suau però amb cos. La Sueca (9,30€), porta un salmó fumat deliciós i la Thai (8,90€) amb curri verd i llet de coco és apta per als que vulguin canviar una mica del concepte tradicional de crep. 

Advertising
Kruskat
Roger Lleixà
Restaurants, Hamburgueses

L'hamburguesa del Kruskat

icon-location-pin Eixample

Els primmirats amb el menjar no han de patir al Kruskat. S’autoanomenen La societat de l’hamburguesa, què més se’n pot dir? Aquí les hamburgueses es fan a mida en només 6 pasos: 1. Triar el pa: artesà, focaccia o de burger. 2. Triar l’hamburguesa: bou angus, vedella, pollastre o poltre. 3. Les verdures. 4. Els formatges. 5. Els complements (ceba, bacó, ou, etc.) i 6. Les salses. Així ningú no es pot queixar!

El preu varia segons els grams de carn i el tipus, però per 9€ tindreu una hamburguesa completa de vedella o pollastre de 260 grams!

Restaurants, Catalana

El pastís de mousse de xocolata d'El Racó d'en Pep

El Racó d’en Pep és un restaurant a prova de vegans. Un establiment tradicional, dels de tota la vida, amb una carn a la brasa per llepar-se els dits i els cargols més famosos de la contrada. El millor de tot, però, viu amagat a l’extensa carta de postres: el pastís de mousse de xocolata amb crema de llet i cacau. Ni massa dolç ni massa agre i amb una cremositat fora de sèrie. Els més xocolaters mai en tenim prou. De fet, en Pep explica que tot i que actualment ja no és un dels pastissos més demanats, no el pot treure de la carta perquè el seu fill el pelaria. Esteu avisats.

Advertising