Tothom sap que en Joan, en Josep i en Jordi,-els arxiconeguts Germans Roca-, i l’equip del Celler de Can Roca van (pràcticament) cada dia a dinar al restaurant dels pares. I quan tastes el menjar ho entens. L’any 1967 Montserrat Fontané i Josep Roca van obrir Can Roca,-també conegut pels veïns com ‘El Bar del Chofer’- amb l’objectiu de ser el bar-restaurant del barri. No només ho han aconseguit: 50 anys més tard continuen sent un dels millors restaurants de menús de Girona. Cuina casolana, tradicional i de temporada. És difícil quedar-se amb un sol plat, però si enganxeu que aquell dia fan canelons o fideuà, no dubteu en quedar-vos-hi a dinar. Estan per llepar-se’n els dits! I tranquils, no caldrà que us hi deixi mig sou o un ronyó: el menú no passa dels 10 euros.
L’oferta gastronòmica de Girona és força àmplia però, malauradament, sovint el tòpic es compleix: és una ciutat cara. Tot i així, hem anat rascant i rascant i, finalment, trobat deu restaurants on podreu menjar per menys de 10 euros. En sortireu satisfets tot i que, evidentment, no podreu menjar qualsevol cosa de la carta i haureu de vigilar un xic el pressupost. En tot cas, bon profit!