2 M'encanta
Guarda-ho

Els restaurants més romàntics de Girona

Per impressionar noves conquestes i conquerir parelles poc impressionables

Restaurant Garbet

Sempre hi ha una excusa, ja sigui una primera cita o una celebració d'aniversari amb la parella de tota la vida, Girona és una ciutat que convida al romanticisme. Un sopar i un passeig per la part antiga de la ciutat són garantia d'una nit inoblidable. Els restaurants de la ciutat saben com treure-li suc al decorat de conte de fades que es respira a la ciutat. Opteu per pujar a l'Empordà? No patiu! Hem inclòs uns quants restaurants idílics de la Costa Brava. Trobareu propostes de tot tipus, des de les més formals fins a les més casolanes, per passar una nit amb naturalitat però amb un punt entranyable. La resta, és cosa vostra. 

Le Bistrot

Qui no ha estat a Le Bistrot? És un dels clàssics gironins que s’ha sabut mantenir ferm amb el pas dels anys i des que van obrir, a principis de la democràcia. El local, situat a les escales que pugen cap al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, respira un aire afrancesat com el de les autèntiques brasseries parisenques. Van ser un dels primers d’introduir les crêps a la ciutat. En fan de tot tipus, algunes amb accent més català, com la de brandada de bacallà. Les pizzes de pagès són l’altre reclam de la casa. Les couen sobre una llesca de pa de pagès, torrada per sota i gratinada per sobre, i les condimenten amb combinacions originals com ara formatge de cabra i gírgoles, pollastre amb peres o, més contundent, llom amb salsa de bolets. Al migdia fan menú d’estil molt casolà. Podreu endrapar unes galtes o uns peus de porc i estofats de la cuina més nostrada. El dijous no hi falla l’arròs negre.

Llegir-ne més

Els Pescadors

Els Pescadors era una antiga taverna del Port de Llançà fins que, fa 30 anys, la família Fernández-Punset la va transformar en un restaurant de cuina marinera creativa. Combinen el mar i la muntanya segons l’estacionalitat. En Lluís, el xef, aporta tot l’aprenentatge adquirit en diversos restaurants d’alta cuina del país, com el Celler de Can Roca, i de fora, a l’hora de renovar els plats mariners de tota la vida. Arròs de cabra de mar, caldereta de llagosta, espardenyes amb tripa de bacallà i botifarra negra, gratinat de llagostins amb bolets confitats, etc. A l’estiu, si sou dels que pareu el sol com llangardaixos, podeu endur-vos l’arròs dels Pescadors a la platja. En preparen per a picnics sobre la sorra!

Llegir-ne més

Els Jardins de la Mercè

Hi ha molts motius per apropar-se als Jardins de la Mercè: el menjar (bo i amb presentacions de disseny), fer unes bones copes a l’espectacular jardí que li dóna reputació, gaudir d'una proposta cultural... Els Jardins de la Mercè és molt més que un restaurant. És un espai gastronòmic i cultural on podreu veure concerts en directe, recitals de poesia, exposicions artístiques i fins i tot 'mercadillus' secrets. 

Llegir-ne més
Advertising

Passatges

Passatges és el nom del memorial que l’escultor Dani Karavan va plantar a Portbou com a homenatge a Walter Benjamin. Segons el xef, Sergi Gubert, el monument també pot servir per reflectir la cuina del restaurant: s’hi baixes les escales veuràs el mar i si les puges, el cel. Traslladat a l’espai allargat del local, des del menjador es veu el mar per recordar l’essència de la cuina marinera però, al fons, a la cuina, hi ha un laboratori on regna la imaginació i la voluntat de crear coses noves. Es tracta, doncs, d’una cuina de risc, també a nivell empresarial si es té en compte que Portbou queda apartat i el turista de pas normalment és francès i busca menjar la tradicional paella, sense artificis. El Passatges també serveix paelles, fideuà i arrossos, però no vol renunciar al seu laboratori d’autor. La carta és petita perquè, principalment, es treballa amb un menú de temporada que canvia segons l’estació de l’any. El menú diari canvia cada setmana i és molt assequible. A en Sergi li agrada treballar amb productes de km0 però, alhora, fer petits homenatges als diferents tipus de cuina internacional. De fet, el leitmotiv és buscar una combinació d’ingredients i sabors amb els que, si bé a priori sembla que no encaixin, es pugui aconseguir un bon maridatge i un petit efecte sorpresa en cada plat.

Llegir-ne més

La Penyora

Art i gastronomia van agafats de la mà a la Penyora. És el projecte d’en Lluís Llamas, que des de fa molts anys munta exposicions al seu restaurant-sala d’art. “Som bohemis”, diu. Sí, són bohemis i atrauen bohemis. La Penyora és un local molt freqüentat per artistes. Les parets, plenes de muntatges i quadres, ho demostren. Als fogons, cuina de mercat –en Lluís surt a comprar cada dia–, de base catalana però amb influències franceses i del sud-est asiàtic. Tant podeu menjar-hi un tataki de tonyina amb algues macerades com una tripa amb cigrons ben nostrada. Carxofa escalivada farcida de verdures amb fetge gras, orada al fum de romaní, cruixent de peus de porc gratinat, etc. Una cuina de marca personal que també es nota en el menú diari que fan els migdies.

Llegir-ne més

La Devesa de Tor

Que no us ho expliquin: l’encant de la Devesa de Tor s’ha de sentir en pròpia pell. Arribeu-vos al petit poble empordanès i endinseu-vos en aquesta masia del segle XVI restaurada. L’ambientació us portarà a un espai-temps indefinit, exòtic i sensual, d’on no voldreu tornar. Passeu per qualsevol de les sales de nom suggeridor (la Cova, l’Íntima, la Clandestina, el Cel...) i, si aneu ben acompanyats, prepareu-vos per una vetllada romàntica de fil musical ‘chill-out’ i llum d’espelmes. Us encisaran els beuratges com l’Elixir del Carib, les Bombolles exòtiques, el Cupido o la Marilyn, i també la selecció de ginebres amb les tòniques més sofisticades, les cerveses i les begudes sense alcohol. I, si tant de misticisme us obre la gana, acompanyeu-ho d’un assortit d’embotits ibèrics, formatges de la zona o ‘foies’. Us quedarà gravat a la memòria. 

Llegir-ne més
Advertising

La Gàbia dels Mussols

Santiago Rusiñol va sentenciar que Sant Feliu de Guíxols, una ciutat puixant per la indústria surera a finals del segle XIX però mortalment avorrida, era "una gàbia d'or plena de mussols". Deixant de banda si la dita és encertada o no, el cas és que la frase forma part del parlar quotidià de la ciutat i aquest fantàstic xiringuito d'estiu se l'ha fet seva.Des de Setmana Santa obren durant els caps de setmana per aprofitar les hores de més sol, però és durant la temporada d'estiu que s'hi pot fer des d'un bon esmorzar fins a una copa de matinada. També fan plats lleugers, amanides i tapes. És un indret bonic, amb molt bones vistes i on s'aplega la gent més guapa.

Llegir-ne més

Restaurant Garbet

Voleu intimitat? Una pau gairebé idíl·lica? Poseu rumb al Garbet. Un xiringuito amb gairebé setanta anys d'història reconvertit en restaurant i situat al bell mig de la tranquil·la platja del mateix nom. Senzillesa, un paisatge que fa caure d'esquena i, sobretot, bona cuina basada en el producte i la tradició. Podeu seure al petit menjador o -i és el que nosaltres recomanem-, optar per les terrasses davant el mar. A més, tenen servei de taxi-barca: si esteu arribant a la badia, truqueu i us vénen a buscar i us porten al restaurant. Necessiteu més raons? Tasteu la paella de marisc amb llamàntol i, si sou llaminers, els raviolis farcits de crema de vainilla amb salsa de caramel i d'Armanyac.

Llegir-ne més

Draps

Grans plats per compartir, aquesta és la filosofia del Draps. Cuina moderna, creativa i mediterrània alhora. Gran canaló de peix, dau de bacallà confitat amb salsa de marisc, magret d’ànec agredolç o el llobarret amb maionesa d’herbes que fan a partir d’una recepta sefardita. De fet, tenen tot un menú kosher que fa honors a la ubicació del restaurant, en ple call jueu de Girona, i que també inclou vi kosher DO Montsant. De menús en tenen molts. El de temporada, amb tapeta i copa de cava, primer, segon i postres; el d’aperitius, també amb una copa de cava que acompanya petiteses de la cuina de casa nostra actualitzada, com ara el farcellet de codony i formatge de cabra o la broqueta de calamarsons en la seva tinta; el degustació, d’aperitius però amb alguna variació; el sense gluten i el vegetarià, en què adapten els plats a aquestes casuístiques.

Llegir-ne més
Advertising

Maria de Cadaqués

És dels pocs restaurants de Palamós que continua, des del 1936, ininterrompudament viu com a clàssica taverna de pescadors del centre de la vila des que la Maria, difunta besàvia de la generació actual, va engegar el negoci. La cuina és també de la seva herència: 100% marinera i senzilla. Tot el peix surt de la llotja local i el millor és que us deixeu aconsellar en funció del producte fresc del dia que tinguin a mà. Evidentment, el plat estrella és la gamba de Palamós a la planxa, però també val la pena el suquet de peix, l’arròs a la cassola o la canana amb ceba.  A part de la carta, de racions i plats, una bona excusa és anar-hi quan hi ha disponible algun dels menús gastronòmics que promociona l’associació de restaurants de la Badia de Palamós, El Plat Blau

Llegir-ne més

Comentaris

2 comments
Som P
Som P

Falta Can Nasi a Begur

Sandra R
Sandra R

Amb parella o no parella.....k tal si anem sols i ens dedikem un sopar intim