7 croquetes de Girona que has de tastar

Establiments de la ciutat per assaborir croquetes originals i clàssiques
© Juanjo Molina Croquetes
Advertising

Les croquetes són l'autèntica recepta de la felicitat i en aquests locals ho saben molt bé. Set bars, restaurants i botigues on fan unes croquetes per llepar-se'n els dits. Meloses, cruixents... i casolanes. Bon profit!

La Regolta
Roger Lleixà
Restaurants, Catalana

La Regolta

icon-location-pin Eixample

Es nota que són casolanes perquè la forma és poc uniforme. Cruixents per fora i el punt líquid just per dins, les de la Regolta compleixen les normes d’una bona croqueta. A un lloc on els pernils pengen en fila, no és d’estranyar que una de les croquetes estrella porti aquest ingredient. No us l’heu de perdre, com tampoc la de bolets, ben cremosa i de gust intens.  

La Pedra
Roger Lleixà
Bars i pubs, Bars de tapes

La Pedra

icon-location-pin Centre

Les croquetes de la Pedra tenen més pinta de bomba que de croqueta. Són grosses i consistents, però la massa està ben aconseguida i no es fan pesades a la boca. Les acompanyen amb llesquetes de pa amb tomata, amb la qual cosa quedareu com uns senyors quan n’hàgiu ingerit dues.

Advertising
La Croket
© La Croket
Botigues, Queviures

La Croket

icon-location-pin Eixample

És el paradís dels addictes a la croqueta. El nirvana dels que consideren que aquesta delícia fregida és l’autèntica recepta de la felicitat. La Croket va néixer a principi del 2009, quan l’Oriol Saiz va començar a fer croquetes per al bar que la família té a Girona. Arran de l’èxit d’aquest productes va sortir la idea de crear una empresa distribuïdora de croquetes d’autor que ha acabat essent una botiga que ven tant a bars, restaurants com a ciutadans a peu. A la Croket elaboren més d’una vintena de varietats entre les quals destaquen la de carbassa amb pernil ibèric, foie gras amb poma caramel·litzada, carn de perol, gambes amb all i julivert, ‘morcilla’ amb poma verda i salmó a la llimona. Les més populars, però, són les de rostit, pernil ibèric, pollastre i escalivada. Totes les croquetes,-que venen envasades al buit-,estan elaborades amb productes naturals, frescos i de proximitat. 

Restaurants, Cuina creativa

Cúrcuma

icon-location-pin Centre

Les croquetes del Cúrcuma no són normals, són XXL! I és que cada peça pesa ni més ni menys que 70 grams. Les fan així des que el 2012 els propietaris van decidir canviar la carta i apostar per una cuina més creativa. Cada dia hi trobareu les clàssiques de rostit (a base de pollastre, porc i vedella) amb un toc de cúrcuma, marca de la casa. A més a més, i depenent de la temporada i del que vingui de gust cuinar, també en trobareu de bacallà, moixernons, pebrot del piquillo o de formatge, per exemple.

Time Out diu
Advertising
Plaça del Vi 7
© Roger Lleixà
Bars i pubs, Bars de vins

Plaça del Vi 7

icon-location-pin Centre

L’assortiment de croquetes és ampli a Plaça del Vi 7. En fan de rostit de tres carns (pollastres, porc i vedella), de botifarra negra, de pollastre i pernil salat... Però… sorpresa!! Mai no se sap quina hi ha a la carta perquè sempre van variant-ne l’oferta. Si esteu de sort, hi trobareu la de carbassó i formatge i... flipareu!

Restaurants, Catalana

+ CUB

icon-location-pin Centre

De la mateixa manera que cuiden l’oferta cervesera -disposen d’un sortidor de cervesa artesana pròpia i una àmplia gamma d’artesanes d’ampolla-, també fan especial incidència en les croquetes, segurament les més originals de Girona. Es resumeix tot en una tapa de la carta que porta una croqueta d’espinacs, una de pastanaga, una de bull negre i una de tomàquet i anxova. Precisament és aquesta última la que s’emporta la palma de l’originalitat i el bon gust. Senzillament, deliciosa.

Advertising
El pati de la Veïna
©Carles Palacio
Restaurants, Espanyola

El pati de la veïna

icon-location-pin Centre

Que els tovallons de paper no us enganyin. L’entorn bohemi i alternatiu d’El pati de la veïna el converteix en el local perfecte per degustar un bon sopar sense aglomeracions ni presses. Aquí hi trobareu una de les truites de patates més bones de la ciutat que podeu acompanyar amb tapes de pernil ibèric, formatge i pa amb tomata o bé amb unes magnífiques croquetes de calamars. Meloses i cruizents.  La seva oferta de tapes no és excessivament llarga, però totes estan elaborades amb productes locals i els preus són accessibles per a totes les butxaques.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com