7 restaurants imprescindibles de la Costa Brava que han obert el 2018

Restaurants que porten pocs mesos en dansa però que apunten a ser la sensació de l'estiu

Nomo Nàutic

La Costa Brava és un temple de la gastronomia i el nivell està molt alt, però hem descobert 7 nous restaurants que han obert aquest 2018 i que són una autèntica delícia. Ja els coneixeu?

7 restaurants imprescindibles que han obert aquest 2018

1

Raviyu

Només pel seu encantador local, ja valdria la pena que visitéssiu el Raviyu de Cadaqués. És ample, lluminós i té un toc rústic amb fusió mediterrània molt interessant (i instagramejable). Però assumim-ho, de res serveix tenir un restaurant bonic si el menjar no està a l’alçada. Aquí (sorpresa!) tenen les dues coses. Serveixen amanides súper fresques amb productes de qualitat ideals per un entrant lleuger. Però l’experiència religiosa arribarà quan veieu la seva carta de pizzes artesanes, que han convertit en un autèntic plat de gourmet. En tenen de ceps i stracciatella, de foie i pera o de botifarra de perol amb panxeta ibèrica i mozzarella entre d’altres que aconseguiran pujar-vos al cel dels foodies. Si el restaurant està ple o teniu ganes de fer el gos al sofà no patiu, perquè també fan les pizzes per emportar.

Alt Empordà
2

Xarxet

El cas del Xarxet és el que se’n diu arribar i moldre. Quan s’acosta l’estiu a Calella de Palafrugell de gent no en falta i si ho fas bé, ho petaràs com aquest nou local súper cèntric que porta la cuina de mercat per bandera. Segur que quan llegiu la carta us agafen ganes de tastar-ho tot i endrepar com bojos, però no patiu perquè la filosofia del restaurant és la d’escollir plats per compartir (les racions són petites perquè pugueu tastar diversos plats). La carta és llarga i generosa però si no us voleu perdre els indispensables, demaneu el carpaccio de cap i pota, el ceviche de corball amb cuscús de coliflor, el rissotto de gambes de Palamós i l’inigualable fuet de xocolata amb oli i sal de postres, que és la recepta de la felicitat.

Advertising
3

La Barberia

Els vins de l’Empordà i els productes gastronòmics de Girona. Us imagineu un matrimoni millor? La família que regenta La Barberia tampoc, per això aquest 2018 han iniciat aquest nou projecte a la zona de la Planassa de Palamós amb l’experiència i els èxits que van recollir a la mítica Taverna del Barber de Sant Antoni de Calonge, que van regentar durant 12 anys. La Barberia és un local molt més informal però igualment càlid i amb un toc bohemi, que basa tota la seva filosofia en el producte de proximitat, de quilòmetre zero, sostenible i ecològic. El seu amor pel vi fa que tinguin una carta extensa que podreu demanar a copes si ho preferiu. I si voleu assessorament, pregunteu a la mestressa que és una autèntica experta en el tema i estarà encantada d’orientar-vos. Si esteu atents a les seves xarxes socials, organitzen tastos per seguir-vos descobrint la gran varietat de vins impressionants que tenim a casa nostra tot parant el solet a la seva acollidora terrassa.

Baix Empordà
4

Baan Thai Cafè

Ara que la cuina tailandesa està de moda Platja d’Aro necessitava un lloc com el Baan Thai Cafè, un restaurant de batalla a preus molt assequibles i el que és més important: boníssim! Serveixen tapes tailandeses ideals per compartir, com les inimitables brotxetes de pollastre marinades amb llet de coco i salsa de cacauet o el clàssic rotlle de paper d’arròs farcit de verdures, gambes i salsa tailandesa. I si veniu amb gana, hi ha també plats més contundents com la sopa tailandesa o l’indispensable curri verd amb pollastre, bambú i verdures. En poques setmanes, ha aconseguit implementar aquesta cuina exòtica i gustosa a Platja d’Aro i atenció! perquè s’ha convertit també en restaurant de referència pels tailandesos que volten per la Costa Brava. Necessiteu més raons per deixar-vos-hi caure?

Baix Empordà
Advertising
5

Sant Grillat

Atenció a tots els amants de la bona brasa: s’ha obert un nou temple a Palamós! És ni més ni menys que el restaurant Sant Grillat, que quan es tracta de cuina al grill no té rival. Podeu menjar-hi tant carn, com peix o verdures preparats al punt de cocció que més us encaixi. Us recomanem molt especialment el pop a la brasa i la suculenta ventresca de tonyina que és un pecat. Tots els plats es serveixen acompanyats de patates al caliu o fregides. Si agafeu aquestes últimes, prepareu-vos per patir dos infarts consecutius perquè els cambrers vindran amb un carro ple de salses per acompanyar-les que us posarà els ulls com taronges. Es nota que és un local nou i que vol destacar perquè només d’entrar ja us donarà bon rotllo. La decoració està cuidada fins al darrer detall i compta amb un toc xic i atrevit que us farà sentir a gust des del primer minut. La cuina és oberta i des de les taules podreu espiar els cuiners i observar amb quina traça fan anar les brases.

Baix Empordà
6

Nomo Nàutic

Qualsevol restaurador pagaria per tenir les vistes d’escàndol de què gaudeix el Nomo Nàutic, el nou restaurant de moda de Sant Feliu de Guíxols. L’interior està decorat amb un estil mariner i càlid inqüestionable i que està en consonància amb la línia de la resta de restaurants del grup, que s’ha convertit en un gran ambaixador de la cuina japonesa a casa nostra. Si el clima us ho permet, mateu per obtenir un lloc per seure a la seva es-pec-ta-cu-lar terrassa amb vistes al port de Sant Feliu i gaudiu del sol i la brisa marina mentre engoliu el millor sushi de la Costa Brava fet amb mestratge amb els productes més exquisits que pareix el mar de casa. Les nits d'estiu, allargueu la vetllada i relaxeu-vos a la zona chill out amb un còctel com déu mana. 

Advertising
7

Sa Garrofa

Sa Garrofa, a Begur, ha nascut per triomfar. L’espai és descomunal i no us l’acabareu: zona de chill out per passar-hi llargues nits d’estiu, un restaurant en majúscules i amb uns porxos florits espectaculars, horts urbans que abasteixen el local , terrasses (sí, en plural), una agrobotiga i fins i tot una sala on practicar-hi el ioga o la meditació! Aquest polièdric espai pluridisciplinari pot presumir també de ser el primer flexitarià de la Costa Brava, com us quedeu? A la pràctica, vol dir que estan compromesos amb una cuina slow i tria de productes ecològica, bio i 100% orgànica però amb una oferta prou àmplia com perquè els qui no combreguen amb el vegetarianisme també s’hi puguin sentir com a casa. Estigueu atents als seus canals perquè estan preparant un calendari d’activitats d’allò més interessant que inclourà des de showcookings, meditació, seminaris, tastos de vins o classes de cuina vegana.

Comentaris

0 comments