Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Plat combinat
© stockcreationsPlat combinat

Cuina non stop: restaurants per menjar a qualsevol hora

Una selecció dels restaurants de Girona que tenen la cuina oberta tot el dia

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Cansats de no trobar cap restaurant obert quan sortiu d’un concert o del teatre? És un procés lent, però cada cop més restaurants de Girona s’apunten a l’horari non stop: Cuina oberta des del matí o migdia fins passada la mitjanit. Hem fet una selecció dels nostres preferits, però si veieu que ens n’hem deixat algun digueu-nos-ho en els comentaris! 

Cuida't
  • Restaurants
  • vegana
  • Centre

El tòpic (o potser prejudici?) que deia que el menjar vegetarià és insípid i avorrit ja ha passat a la història. El Cuida't, un restaurant flexivegetarià nascut a principis de 2015, ve a demostrar que es pot menjar sa sense renunciar al sabor. Està especialitzat en menjar vegà i vegetarià per a persones celíaques però si encara no heu abraçat el món de la proteïna vegetal, també hi podreu plats tradicionals elaborats amb carn i peix. Tots els plats, per cert, estan fets amb productes locals i ecològics. No podeu marxar sense tastar la crema de pastanaga, poma i llima i la coca d’escalivada i tomàquet caramelitzat. 

Freyburg
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • Eixample

Fast-food però de qualitat. És el que podem trobar al Freyburg, situat just davant dels Jutjats de Girona. Els frankfurts, importats directament d'Alemanya, la carn de porc i de vedella, de les comarques gironines. A més, també disposa d'hamburgueses vegetarianes (tant o més bones que les de carn) i plats aptes per a celíacs. Servei ràpid, menú diari per menys de 10 euros i cuina ininterrompuda fins a mitjanit.

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Cafeteries
  • Centre
  • preu 1 de 4

És entrar a La Terra i que us agafin ganes de treure la ‘Moleskine’ i començar a acolorir esbossos, escriure versos, o encaminar uns acords d’aquella cançó que esteu component… Les històries afloren a bars com aquest del carrer de Ballesteries, una terra plena de creativitat i encant. Asseieu-vos sobre els coixins, a l’ampit de la finestra, i observeu les cases de l’Onyar: a veure si no us encalça la malenconia humida de la Girona monumental! I si no teniu el dia, agafeu-vos-ho amb calma, preneu-vos el vostre temps amb un te, un suc natural (consulteu el del dia, sempre us poden sorprendre amb noves combinacions), una cervesa artesana o una hamburguesa casolana. Només per trepitjar el mosaic i fer una ullada a la decoració, ja val la pena passar-hi una estona!

El raconet de Girona
  • Restaurants
  • Espanyola
  • Eixample

Heu sortit tard de treballar? Són les onze de la nit i us ha entrat el capritx de menjar unes croquetes casoles o uns calamars a l’andalusa? Feu rumb cap al Raconet! Un restaurant de cuina tradicional especialitzat en plats combinats que mai passen de moda i tapes de tota la vida: pop a la gallega, musclos al valor, croquetes o aletes de pollastre. I si no teniu ganes d’entaular-vos, no patiu: també us les podeu emportar! 

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Cerveseries artesanes
  • Centre

Lluitar per la sobirania de Catalunya a través de la gastronomia. És l’objectiu de la Catalano Taverna, una mena de versió catalana de les herriko tavernes, creada l’any 2012 per cinc gironins d’entre vint i trenta anys. En aquest bar, situat al bell mig de Girona, hi trobem plats típics de la terra com botifarra amb seques, buffet lliure de tapes (sempre acompanyades de pa amb tomàquet), entrepans i un ampli ventall de cerveses artesanes catalanes. No podeu marxar sense provar el porró català: una barreja de cervesa, llimonada i vodka.    

  • Restaurants
  • Menjar ràpid
  • Centre
  • preu 1 de 4

Des de fa molts anys, una opció de menjar ràpid a qualsevol hora del dia en ple centre de Girona. El König és tota una institució a la capital gironina per als que busquen emplenar la panxa amb poc temps, amb menjar bo i a un preu raonable. Si bé als seus inicis tenia un caire clarament alemany (könig vol dir rei en alemany), amb entrepans de salsitxes i hamburgueses, amb els anys, ha anat incorporant més plats de casa nostra. Tapes (són famoses les seves braves), amanides, entre altres entrepans més madeinCatalonia, focaccies i bagels omplen una carta extensa i molt variada. Tenen fins a 8 locals entre els dos del centre de Girona, Vilablareix, Figueres i Barcelona amb cuina ininterrompuda. Sempre hi ha temps per “fer un König”!

Obren fins tard

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Catalana
  • Centre
  • preu 1 de 4

Qui no ha estat a Le Bistrot? És un dels clàssics gironins que s’ha sabut mantenir ferm amb el pas dels anys i des que van obrir, a principis de la democràcia. El local, situat a les escales que pugen cap al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, respira un aire afrancesat com el de les autèntiques brasseries parisenques. Van ser un dels primers d’introduir les crêps a la ciutat. En fan de tot tipus, algunes amb accent més català, com la de brandada de bacallà. Les pizzes de pagès són l’altre reclam de la casa. Les couen sobre una llesca de pa de pagès, torrada per sota i gratinada per sobre, i les condimenten amb combinacions originals com ara formatge de cabra i gírgoles, pollastre amb peres o, més contundent, llom amb salsa de bolets. Al migdia fan menú d’estil molt casolà. Podreu endrapar unes galtes o uns peus de porc i estofats de la cuina més nostrada. El dijous no hi falla l’arròs negre.

La Penyora
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Centre
  • preu 2 de 4

Art i gastronomia van agafats de la mà a la Penyora. És el projecte d’en Lluís Llamas, que des de fa molts anys munta exposicions al seu restaurant-sala d’art. “Som bohemis”, diu. Sí, són bohemis i atrauen bohemis. La Penyora és un local molt freqüentat per artistes. Les parets, plenes de muntatges i quadres, ho demostren. Als fogons, cuina de mercat –en Lluís surt a comprar cada dia–, de base catalana però amb influències franceses i del sud-est asiàtic. Tant podeu menjar-hi un tataki de tonyina amb algues macerades com una tripa amb cigrons ben nostrada. Carxofa escalivada farcida de verdures amb fetge gras, orada al fum de romaní, cruixent de peus de porc gratinat, etc. Una cuina de marca personal que també es nota en el menú diari que fan els migdies.

Publicitat
  • Restaurants
  • vegana
  • Eixample

Sou vegans convençuts i fa anys que no tasteu res que provingui d’un animal? Feu via cap al Veggana. Un restaurant exclusivament vegà especialitzat en hamburgueses veganes, amanides i tapes. A més, també preparen batuts vegetals, smoothies i pastissos. La carta, però, canvia cada temporada per adaptar-se a les fruites i verdures del temps. Teniu pressa? No patiu. El Veggana també disposa de servei a domicili. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat