0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors pastissos de formatge de Girona

Els 'cheesecakes' més suculents dels restaurants, bars i pastisseries de la ciutat.

© jannoon028
Cheesecake

'Pastís' i 'formatge': dues paraules que, si bé per separat ja ens fan salivar, quan s'ajunten en forma de postres suculent, l'orgasme està garantit. Avui, a Girona ja són molts els llocs que han après i millorat la recepta tradicional fins a trobar creacions absolutament exquisides. Amants del formatge, aquesta és la vostra ruta. 

1

Casa Moner

Un mar de formatge cremós, sucre i ous amb cobertura d’aranyons i base de galeta i mantega. Així és el 'cheesecake' de Casa Moner. El venen en porcions o sencer i el podeu encarregar sempre que vulgueu amb antelació a la pastisseria. En trobareu també a la Terra, al Cafè Royal o al Cafè del Parc.

Llegir-ne més
2

El Racó d'en Pep

Farem trampa, però si l'heu tastat ens ho sabreu perdonar. No podiem fer una llista dels millors pastissos de formatge de Girona i no incloure el cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta d'El Racó d'en Pep. Un pastís que, directament, juga en una altra lliga i demostra que el formatge i la xocolata blanca han nascut per estar junts. En fan un altre, el pastís de formatge fresc, amb aranyons i coulis de gerds, que també està per llepar-se'n els dits. Aquest últim, per cert, és més tipus cheesecake. Al·lucinants tots dos. 

Llegir-ne més
3

Santagloria

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. I amb un pastís de formatge que ens ha sorprès i molt. Té una petita base de galeta, gairebé inexistent, perquè aquí l'absolut protagonista és el formatge. Cremós, embriagador. Es desfà a la boca. 

Llegir-ne més
Advertising
4

Martina Sweet Cakes

Martina Sweet Cakes és una petita botiga de colors pastels que sembla treta de Pinterest. El local, situat al bell mig del Barri Vell de Girona, ofereix un ampli ventall de cupcakes, pastissos, bundt cakes, pies, galetes, macarons i cronuts. I un cheesecake al més pur estil Nova York del qual mai no en tenim prou. És més: no té res a envejar als pastissos que surten a una pila de sèries americanes. 

Llegir-ne més
5

Blanc

Sempre ho diem: El Blanc, ubicat dins l’Hotel Ciutat de Girona, és una bona opció per als que us toca menjar a fora sovint. Combinen els plats de manera equilibrada però no per això més avorrida. I, a més, fan un pastís de formatge fresc amb coulis de fruits vermells que està per llepar-se'n els dits. Cremós, suau i amb el punt just de dolçor. 

Llegir-ne més
6

Nu

El Nu opta per la fusió de la cuina meditarrània amb la del sud-est asiàtic. Diuen que fan cuina urbana (nou concepte a tenir en compte?): ràpida, ben elaborada i bona. I un pastís de formatge un pél deconstruit però espectacular. Porta formatge fresc, galeta, geleé de cireres i gelat de bergamota i t'ho serveixen en una mena de got. Per separat tot està més que bo, però agafeu la cullera i intenteu agafar una mica de cada: una explosió de sabors! 

Llegir-ne més
Advertising
7

La Tagliatella

Una franquicia en un reportatge dels millors 'cheesecakes' de Girona? Doncs sí. Perquè a la Tagliatella fan un pastís de formatge per llepar-se'n els dits. En aquest cas, com en el del Nu, tampoc ha passat pel forn. Es tracta d'un cremós de formatge amb una base de fruits vermells i dos trossos de galeta al capdamunt. Boníssim. 

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments