0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors restaurants asiàtics de Girona

Una guia dels millors restaurants de la ciutat que serveixen cuina asiàtica

© Maksim Toome
sushi

Us apassiona el sushi? Serieu capaços de viure només a base de yakisoba i teriyaki? Hem fet una selecció dels millors restaurants on serveixen cuina japonesa de la ciutat. De la de veritat. Res de succedanis xinesos. Itadakimasu!

1

Umai

Una bona referència de cuina asiàtica a Girona. Quan va obrir les portes, a Girona hi havia poca oferta de restaurants d’aquest tipus. Aquesta és la història d’un cuiner d’origen mexicà i la seva dona, xinesa, que van decidir crear un restaurant de cuina oriental amb barra de sushi. El cuiner va tenir l’oportunitat de treballar en establiments de Tòquio durant 4 anys, on va aprendre a elaborar el millor sushi. A més del Japó, l’Umai fa un recorregut pel sud-est asiàtic, passant per l’Índia, Malàisia, Corea i Xina. Així, a la carta hi cap el sushi però també altres elaboracions menys conegudes com el yukhoe, tàrtar de vedella a l’estil coreà. Just al costat, connectats per la terrassa, hi tenen l’Izakaya, on ofereixen cuina més informal, com ara el robatayaki, cocció típica asiàtica a base de caliu de carbó. El menú del dia, molt bé de preu, permet escollir entre diverses opcions del seu ventall de cuina. També fan menús degustació.

2

Sushi Bar La Riba

Els que perdem el cap pel sashimi i ens alimentariem només a base de ramen, gairebé plorem de l’emoció al descobrir que aquest restaurant que, amb els anys ha aconseguit situar-se com un dels millors japonesos de Girona, també ofereix take-away. Amanides d’algues, ramen, udon, yakisobas o combinats de maki i nigiris. Són algunes de les delícies japoneses que podeu trobar per emportar al Sushi Bar. La seva matèria primera és fresca i el peix, que podreu veure vosaltres mateixos si entreu al restaurant, presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense tastar els Yaki Udon amb salsa de prunes i tonyina, l’amanida d’algues amb ruca i raves amb algues marinades, tonyina saltada amb sèsam i maionesa japonesa i, sobretot els takoyaki: uns bunyols de pop i gingebre vermell que, literalment, fan caure d’esquena. 

3

Udon Noodle Bar

L’Udon va ser el primer establiment de menjar ràpid japonès de casa nostra. Va aterrar al bell mig de Girona, concretament al carrer Santa Clara, l’any 2014. Ofereixen menjar asiàtic, noodles principalment, fets amb productes de qualitat. Hi podeu menjar, doncs, tota mena de fideus: els 'soba', prims, i els 'udon', gruixuts. De fet, actualment la carta inclou més de 15 receptes de noodles. Els seus saltejats també valen molt la pena. Serveixen de pressa però amb amabilitat. Un ‘must’ pels que tenen pressa però no volen deixar de menjar bé. Molt bé. 

4

Nu

Nu versus Massana o Massana versus Nu. El Nu és el rock’n’roll mentre que el Massana és tradició. Tots dos restaurants gironins formen un binomi gastronòmic exquisit, cadascú amb la seva singularitat. El Nu opta per la fusió de la cuina meditarrània amb la del sud-est asiàtic. Diuen que fan cuina urbana (nou concepte a tenir en compte?): ràpida, ben elaborada i bona. Què en pot sortir d’aquesta combinació? Una carta molt especialitzada en plats crus i frescos, d’aquí ve el terme nu. Coriandres, juliverts, peixos del dia… mesclats amb creativitat. Parlen també de cuina transparent, sense floritures innecessàries: ceviche de corball, steak tartar, llagostins amb shiso verd i maionesa d’all negre, tagliata de bou a la brasa, tataki de tonyina lacat amb fruites vermelles i gel de coco… Let’s rock’n’roll!

5

Tokio

Si us agrada el menjar japonès, segurament ja coneixeu el Tokio. Té el mèrit de ser un dels restaurants japonesos més antics de Girona i, alhora, un dels que ofereix plats més tradicionals. No només el sushi que, més o bé o més malament, ja trobem a bona part dels establiments asiàtics de la ciutat. Si hi aneu, no podeu marxar sense provar el ramen o el tataki de tonyina. Ah, i al migdia ofereixen un menú força econòmic. 

Comentaris

0 comments