0 M'encanta
Guarda-ho

La Girona més carnívora

Un reportatge no apte per a vegans. Restaurants, bars i botigues que fan les delícies dels més carnívors

© Oleksandra Naumenko
Carn

Pernil salat, xoriç, conill, costelles de xai, entrecot... Se us fa la boca aigua? Si la resposta és positiva, aquesta és la vostra guia. Una selecció de restaurants i bars que fan les delícies dels més carnívors. Bon profit! 

La Brasa

És posar-hi un peu i transportar-te al caliu de les masies d’abans. A la Brasa ho tenen clar: cuina catalana i brasa, com el nom indica. Menjareu, envoltats de bótes de vi i eines del camp, els màxims exponents de la gastronomia més nostrada: calçots, canelons, cargols (en fan de secs amb allioli, a la llauna o a la cassola a l’estil de l’àvia), faves, rostit, etc. Recuperen aliments habituals en les taules d’abans com l’arengada o les anques de granota. I tanta carn com vulgueu! I qui ha dit que la cuina a feta al foc és senzilla? Aneu-hi en època de bolets i tasteu-ne al caliu! Us penedireu de no haver-ho fet abans! Trieu també les carxofes, veureu quin gust de llenya!  

Llegir-ne més

El Racó d'en Pep

Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. Dos exemples i un de propina que la gent repeteix una vegada i una altra: La galta de porc macerada (sense os), el secret de porc ibèric i el filet de porc a la brasa gratinat amb allioli de sobrassada i mel. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana. 

Llegir-ne més

L'Argadà

Si us apassiona la carn, feu via cap a l’Argadà. Aquest restaurant, fundat l’any 1893 i especialitzat en cuina catalana, encara cuina la carn (sempre gironina) en un grill de llenya. De fet, se'l coneix amb el nom de 'la braseria de Girona'.  A més, cada temporada ofereix els plats de cada estació com els calçots, bolets, carxofes o carn a la brasa. També trobareu plats tradicionals i amb el sabor de sempre com bacallà amb samfaina o una bona escalivada. I, evidentment, pa amb all i tomàquet. Un imprescindible de la carta: les seques amb botifarra de perol esparracada. 

Reserva ara Llegir-ne més
Advertising

Tony's

Per explicar la història del Tony hem de fer un petit viatge en el temps cap a Empuriabrava, l'any 1972. Dues famílies, el marit de les quals es deia Tony, decideixen muntar un petit restaurant de peix a la zona dels Arcs. Van passar els anys, les famílies van emprendre diferents camins i els fills no van voler seguir amb el negoci. De manera que l'any 1992 el restaurant va acabar en mans de la família Silva, que va transformar el local que encara és: un espai modern amb una selecció d'ibèrics i tapes per llepar-se'n els dits. Després de Figueres, Roses i, evidentment, Empuriabrava, el Tony's (i la seva espectacular carta d'embotits ibèrics) acaba d'aterrar a la pujada del Pont de Pedra, a tocar de la plaça del Vi. Dos imprescindibles: els ous amb xistorra (calòrics, sí, però un dia és un dia) i l'entrecot de Girona. I els embotits, esclar!

Llegir-ne més

Ham Session

Si ets un amant de devorar els aperitius dels casaments i sempre trobes que se’t fan curts, sabràs apreciar el Ham Session. Aquí tot va a l’engròs i, sobretot, sense pressa. Més que un restaurant amb carta, es tracta d’un concepte nostrat de bufet lliure amb beguda a part. El menú? Un sopar informal i pensat per entaular-se amb calma, amb la base d’un càtering de delicatessen amb abundància de pernils ibèrics, foie, assortit de formatges, selecció de vins i més. Obert el 2012, el pare del Ham Session és la botiga Don Jamón especialitzada en la venda de pernils i embotits des de fa dècades. Pensa en reservar taula abans d’ana-hi perquè aquí no existeix el concepte segon torn: la taula és per tu i els teus durant tota la nit.

Llegir-ne més

Hamburgueseria Km-0

Hamburgueses d’autor amb producte de proximitat i fetes a mà, com de tota la vida, vaja. A Km0 fan servir carn de Figueres i fruites i verdures de pagesos de la comarca per complementar-les. El pa, apte per a intolerants, és d’hamburguesa però té consistència i la carn la presenten al punt, ben gustosa. En tenen de vedella, com la Michelin, amb foie i melmelada de maduixa, ruca i poma; i de pollastre, com la Chicken Road, arrebossada amb panko i amb maonesa de mel i mostassa. Però, feu el favor de tastar les d’ànec de l’Empordà! Us sorprendrà que són ben suculentes. Precisament l’Empordanesa és irresistible! Hi posen ceba caramel·litzada i confitura de figa. No us ve salivera? 

Llegir-ne més
Advertising

Enrique Tomás

Una de l'empreses/famílies amb més pes en el món de la xarcuteria ha aterrat a Girona directament des de Barcelona. Especialistes en pernils (i altres embotits ibèrics), el seu nom és sinònim de qualitat. A Enrique Tomás podem anar a comprar un bon embotit per regalar (o per autoconsum) i, de pas, posar-se les botes tastant diferents tipus de pernil. Un oasi gurmet al bell mig del Barri Vell.

Llegir-ne més

Pulpería l'Aliança

En Celso i la Pilar són el duet perfecte per a un bon tiberi gallec. A l’Aliança no us acabareu les tapes que hi fan: orella, lacón, pop a feira (“a feira” i no “a la gallega”, és el que, segons en Celso, demostra que aquest bar és gallec de veritat), pebrots del Padró… Feu-ho baixar tot amb el vi blanc de la casa, ben fresquet o una bona canyeta. Són famosos pel seu caldo i per l’orella de porc, toveta, cartigilosa i picant! Als migdies, tenen un menú de 10€ de tavernes de debò!

Llegir-ne més

Ca la Montse

Ca la Montse és un dels tresors de la Vall del Llémena. Un restaurant de cuina tradicional i de mercat que pot fer dubtar el vegà més convençut. A la carta hi trobem des d’una fusta d’embotits del poble,-Canet d’Adri-, fins al carpaccio de vedella i els plats estrella: la carn a la brasa. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense provar el magret d’ànec amb cremós de patata i salsa de mango o, directament, la graellada de carn. Ah! I aneu-hi amb la bateria carregada perquè és el típic restaurant que triomfa a Instagram: la decoració de tot el restaurant està feta a base de productes reciclats. Durant els mesos d’estiu al jardí també hi fan concerts, xerrades i contes infàntils. 

Llegir-ne més
Advertising

La Regolta

A la Regolta tant hi podeu fer un bon esmorzar com un bon sopar amb amics. Els entrepans són una delícia. Us recomanem els de xapata, elaborada per la fleca Sant Daniel especialment per a ells, que serveixen torrada amb qualsevol embotit a dins. El mite diu que quan en un restaurant hi pengen els pernils, l’entrepà amb aquest ingredient no falla i en aquest cas és ben cert. A la carta tenen una bona selecció de tapes, ideals per compartir amb grup, com els ous remenats amb pernil ibèric, les croquetes i assortiments de formatges i embotits. També carns i peixos a la brasa.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments