Fast-food però de qualitat. És el que podem trobar al Freyburg, situat just davant dels Jutjats de Girona. Els frankfurts, importats directament d'Alemanya, la carn de porc i de vedella, de les comarques gironines. A més, també disposa d'hamburgueses vegetarianes (tant o més bones que les de carn) i plats aptes per a celíacs. Servei ràpid, menú diari per menys de 10 euros i cuina ininterrompuda fins a mitjanit.
Des de fa molts anys, una opció de menjar ràpid a qualsevol hora del dia en ple centre de Girona. El König és tota una institució a la capital gironina per als que busquen emplenar la panxa amb poc temps, amb menjar bo i a un preu raonable. Si bé als seus inicis tenia un caire clarament alemany (könig vol dir rei en alemany), amb entrepans de salsitxes i hamburgueses, amb els anys, ha anat incorporant més plats de casa nostra. Tapes (són famoses les seves braves), amanides, entre altres entrepans més madeinCatalonia, focaccies i bagels omplen una carta extensa i molt variada. Tenen fins a 8 locals entre els dos del centre de Girona, Vilablareix, Figueres i Barcelona amb cuina ininterrompuda. Sempre hi ha temps per “fer un König”!
Cansats del fast food greixós i calòric? De somiar que aneu a la feina o a classe amb un suc verd a la mà? La resposta a les vostres pregàries es diu Nibble i està situat enmig de la Rambla de Girona. Un (acollidor) local de take away especialitzat en 'slow fast food’ i sucs verds ‘cold pressed’ on tot està cuidat fins a l’últim detall: hamburgueses de carn de Girona i pa cuit en forn de llenya, pasta, ‘fish and chips’ i altres snacks universals per picar i el producte estrella: els nibs. Una barqueta feta de galeta salada, un llit d’enciams o verdures i, finalment, la proteïna: steak tartar, magret d’ànec, tàrtar de salmó o de tonyina… Una autèntica delícia inventada pel seu cuiner, en Javi Benítez. Més detalls que us faran córrer cap al centre de Girona: L’aigua, que vosaltres mateixos us podreu posar en una ampolla, no ha estat embotellada ni emmagatzemada durant dies i, evidentment, tot (des dels sucs fins al menjar) es fa cada dia. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar un (o dos, o tres) dels sucs verds, el nib de salmó, i, sobretot, l’hamburguesa de tonyina oriental amb pa negre. Una autèntica delícia.
El sushi, en origen, era menjar de carrer per matar el cuquet. És precisament el que vol recuperar Sushimore: un fast food de qualitat, ràpid i sa. Arribes, tries quins nigiris, makis, spring roll o uramaki et vols endur i cap a casa! A més, també fan noodles, sopes, gyozas, amanides i plats més elaborats com el pollastre al curri japonès amb base d’arròs o diferents tartar. Dos imprescindibles: l’uramaki de tonyina, carbassa, maionesa japones i ceba cruixent i el tartar de tonyina, poma i alvocat.
Tot i que actualment (ja) ha passat a ser un fast food greixós i calòric més i encara corre la llegenda urbana sobre la dubtosa procedència de la carn, quan l'univers Kebab va aterrar a Catalunya el vam rebre amb autèntica devoció. A Girona el primer establiment de xauarmes i falàfels va néixer l'any 2002 sota el nom de Can Kebab. Aquest restaurant, situat al cor del Barri Vell, està especialitzat en cuina casolana núbia i de l'Orient Mitjà i encara manté la (merescuda) fama de fer els millors kebabs de la ciutat. La raó? Ho preparen tot ells, fins i tot la carn. A més, els ingredients són frescos i les salses casolanes. També podeu trobar-hi pastes dolces per llepar-se'n els dits. Un imprescindible: el kebab de pollastre.
La societat de l’hamburguesa. Amb aquest sobrenom es presenta el Kruskat, un local ampli on segur que trobareu l’hamburguesa que més us fa el pes perquè, de fet, en triareu tots els ingredients que hi vulgueu. Des del tipus de carn i la quantitat fins a la salsa, les hamburgueses del Kruskat les escull cadascú segons les seves preferències. Per fer-ho baixar tot, teniu una llista de les amanides més clàssiques. Remateu la jugada i doneu un toc encara més nord-americà a l’àpat amb uns nachos amb formatge, salsa de tomata, guacamole i jalapeños, unes aletes de pollastre amb salsa barbacoa o els típics nuggets. Atenció a la carta de cerveses d’importació, no us l’acabareu!
És entrar a La Terra i que us agafin ganes de treure la ‘Moleskine’ i començar a acolorir esbossos, escriure versos, o encaminar uns acords d’aquella cançó que esteu component… Les històries afloren a bars com aquest del carrer de Ballesteries, una terra plena de creativitat i encant. Asseieu-vos sobre els coixins, a l’ampit de la finestra, i observeu les cases de l’Onyar: a veure si no us encalça la malenconia humida de la Girona monumental! I si no teniu el dia, agafeu-vos-ho amb calma, preneu-vos el vostre temps amb un te, un suc natural (consulteu el del dia, sempre us poden sorprendre amb noves combinacions), una cervesa artesana o una hamburguesa casolana. Només per trepitjar el mosaic i fer una ullada a la decoració, ja val la pena passar-hi una estona!
Hamburgueses d’autor amb producte de proximitat i fetes a mà, com de tota la vida, vaja. A Km0 fan servir carn de Figueres i fruites i verdures de pagesos de la comarca per complementar-les. El pa, apte per a intolerants, és d’hamburguesa però té consistència i la carn la presenten al punt, ben gustosa. En tenen de vedella, com la Michelin, amb foie i melmelada de maduixa, ruca i poma; i de pollastre, com la Chicken Road, arrebossada amb panko i amb maonesa de mel i mostassa. Però, feu el favor de tastar les d’ànec de l’Empordà! Us sorprendrà que són ben suculentes. Precisament l’Empordanesa és irresistible! Hi posen ceba caramel·litzada i confitura de figa. No us ve salivera?
No us despisteu si, d’entrada, el nom us fa pensar en un restaurant de cuina exòtica perquè l’Aztan és, en realitat, el nom de la propietària del local, la Natza, llegit al revés. Aquí mana la cuina mediterrània, casolana i amb algun toc creatiu puntual, sense artificis. Però allò que millor defineix l’Aztan és el seu caràcter polivalent: si bé hi ha un menú del dia assequible i a tenir en compte, el punt fort és que la cuina no tanca si és per fer front a una variada carta de tapes, pizzes i suculents hamburgueses. I si a això hi sumem una situació privilegiada, amb taules a l’interior mirant al riu Onyar i, a fora, amb terrassa dins l’espai cobert de la plaça, no és estrany que sigui també un pou d’atracció per als turistes que van i vénen al Barri Vell, travessant el riu pel pont de Sant Agustí.
Discover Time Out original video