Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right On menjar bon marisc a la Costa Brava?

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

gambes
© p.studio66 gambes

On menjar bon marisc a la Costa Brava?

Voleu fer una bona mariscada? Aquesta és la vostra guia

Per Time Out Girona
Advertising

Tots sabem que a la Costa Brava es menja molt bé. Hi ha restaurants de de cuina creativa, amb Estrella Michelin, de fusió i, evidentment, de cuina tradicional. Locals que tracten com cal el millor producte local: el peix i el marisc. Gambes a la planxa, musclos a la marinera, un bon llamàntol o una mariscada com cal. Tot això i més trobareu en aquests restaurants. Bon profit!

Sansibar

Restaurants Baix Empordà

A l’estiu tan important és una bona banyota com el vermutet de després. A la Fosca, una de les platges més paradisíaques de Palamós i lluny de la massificació de la platja gran, s’hi troba el xiringuito SansiBar. Pots anar-hi amb pareo i descalç, perquè està situat literalment a sobre de la sorra. Pertanyent a l’Hostal La Fosca, té una terrassa més que sol·licitada amb una estètica senzilla amb el blanc i el blau més mediterranis i una celebrada pèrgola per protegir-se del sol si s’escau.  Al SansiBar pots demanar-hi una cervesa ben freda, tapes o un fresquíssim peix i marisc a la platja mentre gaudeixes “mediterràniament” de les vistes, com diria l’anunci. Si prefereixes anar-hi al final de la jornada de platja quan el sol comença a caure, deixa’t seduir per algun dels còctels afrodisíacs que serveixen i que conviden a fer servir l’etiqueta #drinkporn. 

Taverna Cal Barber
Taverna Cal Barber

Taverna Cal Barber

Restaurants Marisc Baix Empordà

La Taverna de Cal Barber també podria dir-se la Taverna de Can Pere. Després d’anys i panys tallant cabells i afaitant barbes, amb 50 anys en Pere va voler fer un gir de 360º i va canviar les tisores pels fogons. Amb la seva alegria encomanadissa, i un punt de rauxa, va convèncer la seva dona i les seves dues filles d’obrir una taverna al mateix espai on fins llavors hi tenia la perruqueria, arran de la platja de Sant Antoni de Calonge. A la cuina regna l’esperit tradicional i el producte de proximitat. De fet, el restaurant forma part de l’associació KM0 Slow Food. Amb uns inicis del tot amateur, a base de prova i error, pares i filles han acabat elaborant una carta de temporada sense massa pretensions però de qualitat i sempre amb un punt d’alegria omnipresent. Tasteu el pop de Cal Barber (saltejat amb espàrrecs verds i raïm moscat), les grasoletes de bacallà, el trio de blaus (sardina al forn, verat en escabetx i anxova fregida) o la gamba de Palamós amb picada de xocolata. Durant els migdies de març a juny, en comptes de menú fan plat únic, normalment a triar entre arròs del dia o suquet de gamba. I a l’hora d’escollir vi, deixeu-vos aconsellar per la Mercè, la dona d’en Pere. Exllevadora amb títol de sommelier, ha apostat per una acurada selecció de vins en què la DO Empordà hi té un clar protagonisme.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising