Opcions per menjar fresc a Girona

Els millors llocs de la ciutat de Girona per assaborir delícies crues
poke bowl
© Magdanatka poke bowl
Advertising

Ni brases ni fogons. En aquest reportatge trobareu un grapat de restaurants on podeu assaborir delícies crues: el millor pla gastronòmic per l'estiu. Bon profit! 

Restaurants, Cuina creativa

Nu

icon-location-pin Centre

Nu versus Massana o Massana versus Nu. El Nu és el rock’n’roll mentre que el Massana és tradició. Tots dos restaurants gironins formen un binomi gastronòmic exquisit, cadascú amb la seva singularitat. El Nu opta per la fusió de la cuina meditarrània amb la del sud-est asiàtic. Diuen que fan cuina urbana (nou concepte a tenir en compte?): ràpida, ben elaborada i bona. Què en pot sortir d’aquesta combinació? Una carta molt especialitzada en plats crus i frescos, d’aquí ve el terme nu. Coriandres, juliverts, peixos del dia… mesclats amb creativitat. Parlen també de cuina transparent, sense floritures innecessàries: ceviche de corball, steak tartar, llagostins amb shiso verd i maionesa d’all negre, tagliata de bou a la brasa, tataki de tonyina lacat amb fruites vermelles i gel de coco… Let’s rock’n’roll!

Restaurants, Japonesa

One Sushi & Drinks

icon-location-pin Eixample

El One Girona, un dels locals més concorreguts del cap de setmana gironí, s'ha transformat en un espai pensat pels que vulguin festa, música i copes després d'un bon sopar. Més enllà de l'ambient,-els interioristes de Gatsby i Sutton han redissenyat l'establiment-, el principal atractiu és la proposta gastronòmica basada en la cuina japonesa. Hi podem trobar una carta de sushi i antisushi variada i innovadora. A més, disposen de servei de take away i dos reservats amb gran capacitat, ideal per celebrar- aniversaris o una nit especial i diferent. Després de sopar, demaneu la carta de gintònics. En tenen més de trenta! Des del típic ginebra-tònica-llimona, passant pels que semblen autèntics jardins. També altres còctels us poden sorprendre i, si no, proveu el Xoco-Rom (licor de cacau, rom, llet condensada i galeta de xocolata), una autèntica explosió de dolçor! 

Advertising
Bionèctar
© Bionèctar
Restaurants, Vegetariana

Bionèctar

icon-location-pin Centre

Menjar de veritat i ètic,  ecològic, lliure de químics i pesticides, lliure de transgènics, lliure de productes d'origen animal, lliure de làctics, lliure de soja, lliure de gluten, lliure de sucres i lliure de begudes tòxiques. És la filosofia de Bionèctar, un restaurant vegetarià raw food amb opcions  ovolactovegetariana, creat per la cuinera i nutricionista holística Eva Roca. A la carta hi trobem esmorzars saludables, dinars i sopars per menjar allà o per emportar. Dos imprescindibles: l’hamburguesa crudivegana amb llavors de carbassa, nous, tomàquets secs, pebrot vermell (a l'estiu), bolets shitake, pastanagues, all, oli d'oliva, romaní , farigola i marduix i la pizza raw. Addictiva!

vermut
© martiapunts
Bars i pubs, Bars de tapes

El Vermutet de Can Gombau

icon-location-pin Centre

Agafeu l’escuradents i punxeu un autèntic vermut d’antany: olives XXL, anxoves i seitons, tapes de truita de patates, d’embotits... Arreplegueu una paperina de xips amb salsa Espinaler, el got amb vermut ‘corrent’ o la canyeta a preus populars i deixeu-vos absorbir per aquest autèntic centre social de barri (vell). I és que al Vermutet gairebé tothom se saluda pel nom (falta poc per dir-se “el noi de can”, “la noia de cal”...) i no és estrany ajuntar les taules de fusta i els tamborets arran de terra per fer la colla encara més gran. Un racó amb caràcter en què prou sovint es munten saraus d’ambient casolà, d’aquells que -d’aquí a uns quants anys-, donaran per autèntiques batalletes de comunitat.

Advertising
Sushi
© Sushi Bar
Restaurants, Japonesa

Sushi Bar La Riba

icon-location-pin Centre

Els que perdem el cap pel sashimi i ens alimentariem només a base de ramen, gairebé plorem de l’emoció al descobrir que aquest restaurant que, amb els anys ha aconseguit situar-se com un dels millors japonesos de Girona, també ofereix take-away. Amanides d’algues, ramen, udon, yakisobas o combinats de maki i nigiris. Són algunes de les delícies japoneses que podeu trobar per emportar al Sushi Bar. La seva matèria primera és fresca i el peix, que podreu veure vosaltres mateixos si entreu al restaurant, presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense tastar els Yaki Udon amb salsa de prunes i tonyina, l’amanida d’algues amb ruca i raves amb algues marinades, tonyina saltada amb sèsam i maionesa japonesa i, sobretot els takoyaki: uns bunyols de pop i gingebre vermell que, literalment, fan caure d’esquena. 

Time Out diu
Advertising