0 M'encanta
Guarda-ho

Pasta asiàtica a Girona i la Costa Brava

Perdeu el cap pels noodles? Us presentem locals imprescindibles de Girona per als amants dels fideus asiàtics

© Marcelo_Krelling
Yakisoba

Si hi ha algú que pot fer-li ombra als italians a l'hora de preparar la pasta, sens dubte són els asiàtics. Ja siguin noodles, udon, ramen... la pasta asiàtica no hi té res a envejar als spaghettis, raviolis i macarrons. Aquí teniu 6 locals imprescindibles per deixar la forquilla i agafar els 'palillos'!

Mien

Fins fa poc, trobar un bol de ramen (la sopa de fideus japonesa) a Girona era difícil. Massa difícil. Les coses, per sort, comencen a canviar. Un dels restaurants on en podreu trobar és el Mien. Els responsables del Mien són, de fet, els mateixos de l'Umai (regentat, recordem, per un cuiner d'origen mexicà i la seva dona xinesa) amb una peculiaritat: està especialitzat en fideus i, evidentment, ramen. També podem trobar entrants, com les fantàstiques gyozas de gambes o pollastre, i unes postres per llepar-se'n els dits (no marxeu sense tastar el pastís de te verd!) però l'autèntic rei de la casa és, sense cap mena de dubte, el ramen. El brou és casolà i 100% xinès, els fideus estan fets a mà,-per l'entranyable avi de l'entrada, de fet-, i els 'toppings' són força variats: porc, ànec, vedella o llagostí a la tempura. En definitiva: un ramen que seria capaç de ressuscitar els morts. No us agrada la sopa? No patiu: també podeu demanar uns bons fideus picants. En trobareu amb bolets, peix o carn. Per llepar-se'n els dits!  

Llegir-ne més

Udon Noodle Bar

Quan va néixer l’Udon, la idea d’obrir un japonès que no servís sushi semblava lleugerament kamikaze. El temps ha demostrat que l’Udon no s’equivocava quan va apostar per aquest concepte de slow food fast: una base d’udon (tallarines japoneses) amb diferents acompanyaments i una bona relació qualitat-preu.

Llegir-ne més

Sushi Bar La Riba

Amanides d’algues, ramen, udon, yakisobas o combinats de maki i nigiris. Són algunes de les delícies japoneses que podeu trobar al Sushi Bar. La seva matèria primera és fresca i el peix, que podreu veure vosaltres mateixos si entreu al restaurant, presenta un color extraordinari. No estan, només, especialitzats en pasta però un dels plats estrelles és, sens dubte, els Yaki Udon amb salsa de prunes i tonyina. Per llepar-se'n els dits! 

Llegir-ne més
Advertising

La Calma

Deixeu l’estrès a casa i aneu a relaxar-vos davant del mar. La Calma, arran de platja, es declara restaurant chill out. I és ben bé això el que transmet, un ambient distès i tranquil. S’hi pot fer menú de migdia però convida molt a anar-hi amb amics o en família i assaborir aquelles llargues sobretaules amb calma. Una carta justa però molt variada i atrevida la de la Calma. Com la sopa freda de taronja i pastanaga, que revitalitza qualsevol assolellat, o el bacallà fregit, cremós de morcilla i vinagreta de canonges. Té tocs orientals representats en els noodles yakisoba, verdures i llagostins o la tonyina en sashimi. També trobareu els clàssics steak tartar, calamars a l’andalusa o patates braves o croquetes. El celler és extens i de caràcter empordanès principalment. Acompanyeu la calma amb un cocktail de la casa, de fórmula secreta, o un gintònic dels que preparen fins a altes hores de la nit.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments