Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bodevici
Time Out BarcelonaBodevici

Refrescar-se a Barcelona

Gelateries, sucs o batuts: 10 propostes per passar la calor de l'estiu

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

5 gelateries

  • Restaurants
  • Gelateries
  • Dreta de l'Eixample

Segon establiment de Delacrem i aventura més recent de Massimo Pignata, que va obrir la gelateria al carrer d'Enric Granados l'any 2010. Es diu Obrador Delacrem, guanya metres per a l'elaboració de gelats i l'experimentació i fa visible part dels processos de producció. Aquí Massimo i el seu equip exploren els sabors clàssics –treballen amb fruita de temporada i per tant canvien periòdicament els gelats– però també en desenvolupen de nous, com el de crema d'anacard vegana, el d'albercoc i anacard, i el d'albercoc rostit amb romaní, les primeres noves incorporacions a la carta. "Aquí tenim més joc: una planxa, un forn per torrar fruits secs, espai també per al lliure de gluten... entenc l'Obrador com el centre per a futurs desenvolupaments, com un laboratori on conceptualitzar i crear noves idees", explica el gelater.

L'Obrador Delacrem ofereix gelats, cafeteria i un altre producte que no faltarà, marca de la casa, és l''affogato': una bola de gelat dins d'una tassa de cafè amb llet ofegat per un 'espresso'. 

  • Restaurants
  • Gelateries
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

Els nois de Parallelo –van deixar San Remo perquè “era avorrida, només hi ha cançó lleugera”– apliquen una ètica artesana impecable als seus gelats. Aquí segur que estaran distrets: sobretot quan es dediquen en cos i ànima a produir gelats tan frapants com el de pinya amb alfàbrega, sense cap preparat. En els seus sorbets, la composició és d’un 70% de fruita. Itàlia és un país d’herba mediterrània, més que el nostre, i els agrada experimentar. S’especialitzen també en gelats salats, arrisquen i guanyen. Qualsevol dia us hi podeu trobar un gelat de iogurt amb curri bio. Aquesta temporada no us perdeu el gelat de granissat de préssec blanc de Tarragona. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Gelateries
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Takashi Ochiai és un dels grans pastissers de Barcelona i ara apunta també al gelat. Amb l’ajuda d’Andrea de Bellis, artesà italià, ha desenvolupat una geladeria italiana tradicional amb tocs japonesos. Per caure de cul: viatge en cremositat delirant a Àsia i sorbets de sabors com cirera i 'umeboshi' (la pruna envinagrada del Suprunaman de l’Arale!). 

Kurimu, així es diu la gelateria, vol dir cremós en japonès, i va néixer per una idea de la filla d'Ochiai, la Yuri. "Un dels grans èxits de la casa era el gelat de te verd, i en servíem molt als restaurants, per què no obrir un lloc de gelats?", raona ella. Segueixen la mateixa filosofia de producte de qualitat i km 0 de la pastisseria –llet fresca, el wasabi del gelat de igourt amb wasabi es fa amb ingredients de proximitat!– i hi trobareu sabors tan plaents com el sorbet de maduixa, llima i 'yuzu' o el de xocolata i gingebre. Atreviu-vos amb el gelat de sèsam negre, deliciós, o demaneu-los amb un 'tayaki', un simpàtic peixet de pasta fullada, que vindria a ser el cucurutxo japonès, però molt més bo que la tantes vegades indigesta neula. 

  • Restaurants
  • Gelateries
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

“Quan veus que una gelateria té més de 25 sabors i diu que és artesana, malfia-te’n. No tenen temps de fer-los”. L’Alessadro Gaetano, soci d’OGGI (Officina Gelato Gusto Italiano), és taxatiu. “La matèria primera marca la qualitat. Fem el gelat de pistatxo amb festuc sicilià i ja està. L’industrial és aire, sucre i colorant”. Els tasto i m’ho crec: sabors refrescants com el de fonoll salvatge, menta i alfàbrega –un clàssic sicilià– acoloreixen el paladar en alta definició. Com a bon argentí, el papa d’ara hi entén de gelats: OGGI són proveïdors oficials als saraus de la Santa Seu.

Publicitat
Gelaaati di Marco
  • Restaurants
  • El Gòtic

Possiblement una de les millors gelateries italianes de la ciutat. Ofereixen una gran varietat de sabors, i tots els seus productes, inclosos els canolis sicilians (3 euros la peça) estan elaborats amb ingredients naturals, sense colorants ni conservants. Vaja, el paradís dels amants dels dolços saludables. I el cafè també és barat i excel·lent, dues condicions difícils de trobar a Sant Jaume. Viva l’Italia!

  • Restaurants
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Massimo Pignata va deixar la seva Itàlia natal per obrir aquesta gelateria artesanal a l’Eixample. Els seus gelats estan fets amb ingredients purs, 100 % naturals, tal i com els seus avis piemontesos haurien volgut. Cada cop que els tasteu, el cop de puny de plaer de trobar-vos el sabor pur fet gelat ens colpeja. Si preferiu menjar i beure calent, proveu el cafè i acompanyeu-lo dels dolços del dia, elaborats pel Massimo. Aquest home és capaç de gelat de coca de Sant Joan! 

Publicitat
  • Restaurants
  • Gelateries
  • Sant Antoni

Al neó del local hi diu 1984 , però el local va obrir el 2012 . La vida geladera de la Roberta Bernasconi, de la Llombardia, té bemolls. El seu pare va obrir la seva Gelatomania a Milà el 1984 , quan ell ja en tenia 58 . I quan el fill de la Roberta va anar a estudiar a Barcelona, ella –que havia estudiat cinema però vivia a Gran Canària fent gelats– el va acompanyar. Peripècies a part, els gelats són fantàstics, bé siguin els sabors clàssics –fins a 25 de diferents– o invents que dosifica amb comptagotes, com el de crema de mascarpone amb poma. Sense voler ser pretensiosa, afirma posseir "la clau d’un bon gelat: bon producte i l’equilibri entre greix, sucre i aire". Té l’obrador a la vista, i és generosa; dues boles artesanes a 3 euros. No escatima "en l’ingredient més car d’un gelat a Barcelona: l’electricitat!".

  • Botigues
  • Fort Pienc

L'única cosa dolenta de la Gelateria di Michele és que tots els sabors tenen tan bona pinta que és quasi impossible escollir-ne un. Et podries quedar palplantat davant l'aparador cinc minuts i no decidir-te (a mi em va passar). Potser per això en Michele et recomana sempre que combinis diversos sabors en terrina o cucurutxo.  I un cop amb el gelat a la mà, te n'adones que l'estona de deliberació ha valgut la pena. Gelateria di Michele –lloc petit, entres i surts– ofereixen gelats casolans i naturals que eviten la gran trampa en què cauen massa gelats, els sabors massa dolços. La tria és petita, no et sentiràs abassegat amb dotzenes de sabors, però això està bé. Els gelats són prou saborosos per a no haver d'oferir massa opcions. I com els combino? Oreo i cafè junts formen un sabor únic, que hauràs de demanar cada cop que hi tornis. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Gelateries
  • Dreta de l'Eixample

Si passeges pel centre de Barcelona i et sembla veure una estació espacial amb astronautes a dins, no t'has tornat boig: ets davant de la nova botiga de Lucciano's, una de les grans gelateries d'Argentina, que ha obert el seu primer local a Barcelona. A Rambla Catalunya amb Gran Via, la botiga té el subtítol de 'Gelatto Station Barcelona' i recrea el disseny, la llum i l'ambient d'una estació espacial. Des de la direcció, ens expliquen que aquest model de botiga és únic i exclusiu de Barcelona: "A Barcelona hi ha pocs llocs de gelats amplis que possibiliten que la gent s'hi assegui i s'hi quedi molta estona. I perquè això passi, volíem quelcom molt especial".  

A Barcelona estan triomfant els sabors de marcada identitat argentina: com un gelat d'almívar de llet amb almívar de llet que és luxúria pura, i els diferents sabors de xocolata –sobretot el gelat de xocolata amarga d'origen belga al 72%–, que es poden combinar amb avellanes o dolç de llet. També tenen una oferta molt àmplia de 'ice pops' –els polos de tota la vida, aquí en format d'alta qualitat. I si opteu per gelat de con, teniu premi: un cucurutxo de tres boles amb cobertura de xocolata i festucs! 

  • Restaurants
  • Gelateries
  • Dreta de l'Eixample

Sempre és notícia que obri una bona gelateria a Barcelona. I més si és un sucursal com Badiani, un gegant del gelat artesà amb origen a Florència (que seria com dir que a Barcelona obre una pizzeria napolitana de Nàpols). Badiani, oberta a Florència l'any 1932, avui es manté com un dels llocs a visitar a la pàtria del gelat, i també és un dels principals productors i distribuïdors de gelat artesà al Regne Unit. 

Hi podeu tastar el gelat que els ha donat fama mundial: l'icònic gelat Buontalenti, un gelat de crema amb molta història. Per complimentar el seguici del Rei d'Espanya, el 1569 l'arquitecte Bernardo Buontalenti es va treure de la màniga unes postres innovadores: una crema gelada a la qual havia afegit una espècie poc estesa: el sucre! A finals dels anys seixanta del segle passat es va convocar un concurs de gelats a Florència per commemorar la figura de Buontalenti: el va guanyar Badiani amb el Buontalenti, un gelat de crema que només porta llet, sucre i ous. Sembla senzill, però la fórmula és un secret moltes vegades imitat i té un sabor i textura d'alta definició. I també hi trobareu el gelat que dediquen a Barcelona: fet amb xocolata blanca amb cúrcuma i 'ripple' de gerds, a més de llet, ous i beguda de soja. 

 

5 parades de sucs i batuts

La Bordiny
  • Restaurants
  • Bars de sucs
  • El Gòtic
Aquest petit local especialitzat en sucs de fruites variades té dues portes d’accés, una pel carrer Jaume I i l’altra pel carrer Llibreteria. El reconeixereu per la seva psicodèlica decoració i pels tocs d’un estrany exotisme polinesi. Amb una oferta tan variada de sucs la indecisió és legítima. No patiu! Si no us decidiu, a la barra exterior, al costat del carrer, ofereixen degustacions dels sucs dels dia.
Bar Mendizábal
  • Bars i pubs
  • El Raval
  • preu 1 de 4
Pocs metres de barra poden oferir molt plaer, des d’originals entrepans a refrescants sucs de tot tipus de fruites assaonats amb gingebre, canyella o orenga. Podeu emportar-vos el suc, beure dempeus o bé asseguts a l’encantadora terrassa de l’encantadora a placeta del davant, que descansa a l’ombra d’uns quants arbres plataners. Un bon lloc per vitaminar-se mentre es gaudeix del mogut i cosmopolita ambient del Raval.
Publicitat
La Báscula
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4
Al cor del Born podreu respirar amb tranquil·litat i relaxar-vos en aquest local que porta una cooperativa de treballadors. La decoració interior és eclèctica i el mobiliari 100 per cent reciclat. Amanides, empanades argentines, pastissos, infusions i una extensa carta de sucs de fruites i verdures, batuts de llet de soja i smoothies. Fixeu-vos en les parets, són plenes d’art. I també s’hi pot aparcar la bicicleta.
La Clandestina
  • Restaurants
  • Teteries
  • El Gòtic
Aquesta teteria amb encant es troba al cor del barri Gòtic. Les parets de colors, tota una declaració d’intencions, i el mobiliari reciclat creen un ambient casolà on reunir-se amb els amics per fer un te o beure un bon suc de fruita natural, d’una o diverses fruites. També podeu provar a fumar amb narguil, al mateix temps que consultar el correu electrònic, ja que també disposa de zona wifi.
Publicitat
Sirvent
  • Restaurants
  • Sant Antoni
Des de 1920, "el respecte al sabor i a la metodologia tradicional" s'ha convertit en la millor publicitat d'aquest local especialitzat en orxata, gelats i torrons, que també ofereix granissats de llimona, cafè o maduixa, i batuts de fruita amb gelat. La cua de persones que esperen fora de l'establiment dóna fe de la qualitat dels seus productes. Un autèntic clàssic dels estius a Barcelona.
Malea
  • Restaurants
  • Teteries
  • Sants - Montjuïc
Una porteta de vidre i fusta que grinyola en entrar et dóna la benvinguda en aquesta exquisida teteria. Ideal per fer un te de bon matí o un berenar a mitja tarda en un ambient càlid i acollidor. Tenen més de 50 varietats de tes, una xocolata a la tassa per llepar-se els dits i una pastisseria casolana que satisfà els paladars més exigents. A més, en aquesta cooperativa, també venen productes ecològics: des de cereals, fruits secs, pastes i mel fins a llet de soja i oli d'oliva.
Publicitat
Juicy Jones
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4
A primera vista us semblarà un bar rasta ideal per fer un suc natural després d'una rave antològica. Però la veritat és que al Juicy s'hi pot menjar variat i bé: amanides i plats freds exòtics, plats guisats d'influència índia... i de forma més informal, batuts, sucs diversos i entrepans molt treballats. Sempre treballen amb producte ecològic i la seva carta és purament vegana.
Mercat de la Boqueria
  • Botigues
  • Mercats i fires
  • El Raval
El mercat de la Rambla sap molt bé com adaptar-se als nous temps. Les parades de l'entrada, especialitzades en fruita, han entès que pels turistes que entren a xafardejar és més còmode beure's la fruita que menjar-se-la. D'aquesta manera han omplert els seus aparadors d'originals batuts de fruita (sense llet) amb acolorides i delicioses combinacions de fruites mediterrànies i tropicals.
Publicitat
Nakupenda
  • Restaurants
  • Bars de sucs
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Situat al Born, davant de l'estació de França, aquest agradable local amb terrassa s'autodefineix com a "especialistes en smoothies". Feu un cop d'ull a la carta i veureu que no és cap exageració. Preparen tot tipus de smoothies amb fruites fresques i congelades, sucs de fruites i llet de soja o d'arròs. Un 5 per cent dels beneficis es destinen a projectes solidaris. Ambient internacional i relaxat.

Més idees refrescants

També t'agradarà

Publicitat
Barcelona gratis!
  • Què fer

Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Equipaments culturals gratuïts Virreina Centre de la Imatge El Palau de la Virreina, seu de l'Institut de la Cultura de Barcelona, acull aquest centre d'exposicions especialitzat en la imatge en totes les seves expressions. Arts Santa Mònica L'Arts Santa Mònica és un centre expositiu i d'investigació  on conflueixen la creació artística contemporània amb disciplines com la ciència, el pensament i la comunicació. Amb la connexió entre disciplines com a principi, el centre, nascut el 1984 com a espai expositiu de la Generalitat, vol promoure el diàleg entre les diferents aportacions locals i els moviments socials globals. Palau Robert El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic. Espai Cultural Obra Social Caja Madrid Està a una ubicació privilegiada, a la plaça de Catalunya, per on passen cada dia milers de persones, tant autòctons com turi

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat