Què és?
Hi ha un consens absolut: un dels temples del vermuteig de la ciutat. Obert el 1914 com a bodega, aquestes grans portes de fusta vermella amb postissos porten molts anys donant la benvinguda als afortunats que aconsegueixen entrar. El local és minúscul (quatre parets, 25 m²) i les cues, majúscules. Aquí només hi caben 30 clients. Apareix en infinitat de guies turístiques i en llistes d’imprescindibles de la ciutat del The New York Times, Condé Nast Traveler i The Guardian.
Barra d’acer inoxidable, un parell de tauletes altes, prestatgeries fins al sostre plenes de llaunes, pots de conserva i ampolles sublimes, cartells antics a la part alta de les parets, sostre amb bigues, ventilador i una il·lustració en un rajol que mostra un policia donant recomanacions per la ciutat: “Gaudí, Picasso, Miró…”, diu, mentre un turista respon: “Primer el primer, Quimet i Quimet!”. No hi ha cadires ni tamborets. L’oferta es gaudeix de peu, sense pressa, però sense pausa.
Quim Pérez, besnét del fundador i quarta generació de la família al capdavant del negoci, juntament amb la seva germana Joana, la seva esposa Carmen i la seva filla Neus, reben locals, turistes, celebrities i estrelles del firmament gastronòmic mundial —de Ferran Adrià a Jamie Oliver, passant per Anthony Bourdain i José Andrés—. Aquí tothom rep el mateix tracte; d’autèntic luxe.
Què ofereixen?
La especialitat són les conserves d’altíssima qualitat —les més sol·licitades: escopinyes, navalles, sardines, cloïsses, ventresca de tonyina, mojama, anxoves i seitons— i tapes fredes, ja que el local no disposa de cuina.
La carta es divideix en quatre seccions: combinats, tapes, montaditos i postres. Potser el més famós són els montaditos: de salmó amb iogurt i mel trufada; torta del Casar amb castanya; seitons amb formatge de cabra; fetge de bacallà amb tomàquet; o el més venut, d’albergínia, cremós Brillante-Savarin i tomàquet confitat. La destresa del servei fa que els preparin en menys de 30 segons; veure com els elaboren és ja un espectacle per si sol. Triïs el que triïs, no et podràs equivocar.
Altres productes sublimes: salaons —cor de tonyina, mojama, ous—, taules de formatges, embotits, cecina de Lleó, foie gras, bolets i gelatina de poma al calvados i carn —carrilera escabetxada. Per acabar, postres com nespres amb crema d’ou o mousse de xocolata amb Amaretto.
Per beure: 500 referències de vins i licors nacionals i internacionals, la seva pròpia cervesa —elaborada en col·laboració amb Barcelona Beer Company— i vermut de barra (considerat un dels millors de la ciutat).
Qui hi va?
Barcelonins amb paciència i (molts) turistes ben informats.
Dada curiosa
Quimet i Quimet és al mateix carrer on va néixer el cantautor Joan Manuel Serrat, al número 95.
Horari
De dilluns a divendres de 12 a 16 h i de 18 a 22:30 h
Millor arribar d’hora per evitar les hores punta.
Adreça
Poeta Cabanyes, 25 (Poble-sec)
Com arribar-hi
Metro Paral·lel (L2, L3)
Contacte
Telèfon: 93 442 31 42
Web: quimetquimet.com
Instagram: @quimet.quimet