Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Venga Monjas, Miguel Noguera, In Risus
Foto: In Risus

Els millors espectacles d'humor a Barcelona

El millor de l’oferta de comèdia de la ciutat: monòlegs, xous de 'stand up' i micros oberts per petar-se de riure a Barcelona

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

L'escena d'humor de Barcelona bull de talent i irreverència. L'oferta de monòlegs, 'open mics' i espectacles de comèdia creix sense parar. Encara que siguis més d'anar al teatre o concerts, o fins i tot si prefereixes rematar el vespre amb alguna pel·lícula de la cartellera, et recomanem que t'endinsis en els bars i locals que ofereixen espectacles d'humor. No hi ha res més plaent que seure en una taula, fer una cervesa i deixar-te portar per algú que té moltes ganes de compartir allò que més el fa riure. 

Golem's: especialistes en humor!
Golem's

Golem's: especialistes en humor!

L’Almeria Teatre s’ha transformat en el Golem’s, un club cultural orientat a la comèdia en directe. L’espai, on el públic es distribueix en petites taules i cadires, és ideal per crear un ambient íntim i relaxat per gaudir d’espectacles humorístics. A l’oferta del Golem’s hi ha el Loca Comedy, el primer micro obert de comèdia LGBTQ+ a Barcelona, un espectacle presentat per Andrea Farina i Mai Boncompte on l’humor s’entrellaça amb el drag, la música i la dansa. La sala també acull el Comedy Gold Show, que combina monòlegs de còmics consolidats i nous talents, i el Petit Riot Comedy, la versió més íntima del xou de comèdia femenina presentat per Penny Jay G, que fa dos anys que fa callar a tots aquells que alguna vegada han deixat anar la frase “les dones no són gracioses”. A més, s’hi poden veure xous d’humoristes en solitari, actuacions de claqué i espectacles de màgia.

El soterrani 
El soterrani

El soterrani 

El Soterrani és el fenomen humorístic dels últims anys a Barcelona. Aquest espectacle de monòlegs el van impulsar diversos còmics com en Josep Català, la Maria Rovira (Oye Sherman), en Manel Vidal i en Joel Díaz, convertint-se en un dels primers espais de la ciutat on anar a gaudir de stand up comedy en català. Primer van organitzar nits de comèdia a Casa Gràcia i després van passar al Golem’s, l’antic Almeria Teatre. L’èxit ha estat rotund: les entrades sempre s’exhaureixen en un tres i no res. Cada edició d’El soterrani és diferent perquè els monologuistes renoven els textos setmana a setmana i hi conviden altres noms de l’escena humorística barcelonina com Marc Sarrats, Charlie Pee, Christian Flores, Dolors Boatella, Roger Peláez, Andrea Daza, Ana Polo i Joan Ferrús. Fa poc han impulsat El Soterrani Legends al Teatre Victòria, un nou format d’aquest espectacle de monòlegs que com indica el seu eslògan, consisteix en “tots els èxits d’El Soterrani en un lloc més car”. 

Publicitat
L'Open Mic de La Llama Store
La Llama Sotre

L'Open Mic de La Llama Store

Mensualment, la rerebotiga de La llama Store es converteix en un 'open mic' de monòlegs. L’espectacle el presenta Tomàs Fuentes i vol ser un espai d’experimentació i entreteniment per a humoristes novells i còmics que volen provar els seus textos.

L’Altre Mic
L'altre mic

L’Altre Mic

Cada dimarts, a les 20:30, l’escenari d’El Medi  es converteix en un laboratori de proves per a humoristes, dinamitzat per un mestre de cerimònies de confiança com Charlie Pee, Irene Minovas o Marc Oliva. El lloc ideal per descobrir còmics emergents és l'Altre Mic!

Publicitat
El rostit de We Bitches
We bitches

El rostit de We Bitches

‘We bitches’ és el xou de Charlie Pee, Irene Minovas i Raquel Hervás. Cada dijous, a la Sala Tarantos, organitzen El Rostit: un roast –posar algú a parir, vaja– on la víctima no hi és ni se n’assabentarà mai. Per què? Elles diuen que són rates covardes i perquè els hi surt del cony. 

La Sotana en directe al Teatre Regina
La sotana

La Sotana en directe al Teatre Regina

La Sotana, el podcast d’humor i futbol de referència a Catalunya, fa un programa al mes en directe des del Teatre Regina. L’Andreu Juanola, el Manel Vidal, el Joel Díaz i el Magí Camps ja fa temps que lideren les audiències del podcast en català amb aquest programa d’esport, és a dir de futbol, és a dir del Barça, és a dir de Messi. Ara es posen en ridícul a l’escenari del Regina en un programa especial amb seccions, tertúlia i la participació del públic. 

Publicitat
Tarantos Comedy
Tarantos Comedy

Tarantos Comedy

La Sala Tarantos té la seva programació humorística que vol fer valdre els còmics i còmiques de l’escena alternativa local, nacional i estatal. Cada setmana programen xous d’una hora amb diversos monòlegs en català, castellà i anglès i que combinen humoristes professionals amb noves veus i formats d’'stand up'.

Publicitat

Del 16 al 20 de març s’estrena l’In Risus, el primer festival d’humor de Barcelona. Durant aquests cinc dies, la ciutat acollirà una setantena d’actuacions de monologuistes i grups de còmics. Combinant noms consagrats en el món de la comèdia amb nous talents humorístics, l’In Risus oferirà monòlegs i xous d’humor, i també música, podcasts i espectacles infantils repartits per dotze escenaris de la ciutat: del Palau Sant Jordi al Teatre Llantiol. Entre la programació hi destaquen espectacles com La Vida Moderna Live Show –a càrrec de David Broncano, Quequé i Ignatius Farray– el xou de Berto Romero i el que faran els Venga Monjas amb Miguel Noguera o Ana Morgade amb Charo López. També hi haurà un espai reservat a l’humor en català amb les propostes de comèdia KM0 liderades per Tomàs Fuentes al Teatre del Raval.

Publicitat
Miguel Noguera al Teatre Goya
Ultrashow

Miguel Noguera al Teatre Goya

Dos cops al mes, l’humorista Miguel Noguera fa un Ultrashow al Teatre Goya. En què consisteix? És una constel·lació d’idees absurdes, imatges mentals que Noguera que presenta al públic durant una hora i vint minuts Amb l’ajuda d’anotacions i dibuixos però també abusant de la imaginació, el còmic salta d’una idea a l’altra fins que l’espectacle arriba a la seva fi amb un comiat autoreferent.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat