Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cala Fonda

  • Llocs d'interès
  • Ubicació
Cala Fonda Waikiki Tarragona
© Sergi Ramis
Publicitat

Time Out diu

Coneguda popularment com la platja Waikiki, és una de les platges més ben conservades del litoral tarragoní. Parlem d’un sorral situat a pocs quilòmetres de la ciutat de Tarragona –de fet és dins el terme municipal tarragoní– completament verge, amb l’aspecte primigeni de com era la Mediterrània fa només un segle. Cala Fonda està situada al bell mig del bosc de la Marquesa, una de les zones de vegetació amb més valor ecològic d’aquesta part del litoral, i per accedir-hi és necessari fer una caminada des de la Platja Llarga de Tarragona per un camí senyalitzat en direcció est, envoltat de pinedes, penya-segats i vegetació natural. També s’hi pot accedir des de el nord des del càmping Torre de la Móra, des d’on primer s’arriba a la cala de la Roca Plana i continuant, a la Cala Fonda.

Ben protegida per uns penya-segats calcaris de color groguenc que semblen daurats a primeres hores del dia, la Cala Fonda és molt coneguda pels tarragonins com un lloc tranquil per prendre el sol i banyar-se nus. La platja fa 200 metres de longitud per 25 d’amplada, i està formada per sorra fina i daurada a la vora d’unes aigües tranquiŀles, càlides i de poca profunditat. Crida l’atenció el contrast entre les concorregudes platges de la ciutat de Tarragona, situades uns centenars de metres més al sud, i aquesta deliciosa cala abrigada per penya-segats tapissats per un aromàtic bosc.

Com és habitual en aquest tipus de platges solitàries, Cala Fonda no disposa de serveis més enllà de les senyalitzacions oportunes. De manera que no us oblideu d’emportar-vos el menjar i la beguda per passar un dia complet a la platja.

Detalls

Adreça
Espai Natural de la Punta de la Mora, s/n, Tarragona
Tarragona
43007
Transport
En cotxe: Cal deixar-lo a l’aparcament de la platja Llarga de Tarragona i caminar fins al final d’aquest sorral per agafar un camí que s’endinsa per l’espai natural de la Punta de la Mora i baixar a la platja per un corriol.
Publicitat
També t'agradarà