Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Platja del Portitxol

  • Llocs d'interès
  • Ubicació
Portitxol Empúries
© Sergi Ramis
Publicitat

Time Out diu

Situada entre les viles de l’Escala i Sant Martí d’Empúries, la platja del Portitxol és un bell sorral envoltat per un bosc de pins que arriba pràcticament fins a la riba de mar. La platja d’aigües tranquiŀles i fina sorra daurada està protegida a banda i banda per formacions rocoses: pel sud, la punta dels Coves, entapissada de pins i amb grans roques de formes curioses que se submergeixen en el mar; i pel nord, els penya-segats coneguts com Muscleres Petites, que la separen de la platja veïna de Les Muscleres o del Convent. Aquestes formacions protegeixen la Platja del Portitxol alhora que generen una zona d’aigües reposades i poc profundes, una espècie de gran piscina ideal per remullar-se sense capbussar-se o perquè hi juguin els nens.

El passeig de les Dunes, que va des de l’Escala fins a Sant Martí d’Empúries, passa per aquesta platja. És un agradable camí costaner de 2,5 quilòmetres, que transcorre paraŀlel al mar i sota l’ombra dels pins. Es pot recórrer a peu o amb bicicleta. A més, del 15 de juny al 30 de setembre també funciona el trenet turístic El Carrilet, que fa el recorregut des de la plaça de les Escoles de l’Escala fins a Sant Martí d’Empúries passant pel Portitxol.

La platja té una longitud de 230 metres i compta amb servei de dutxes i vàter públic, socorristes a l’estiu, lloguer d’hamaques i patins, i a més permet gaudir d’una bonica terrassa a l’hotel Empúries, situat al costat de la platja, des d’on es podrà contemplar un dels capvespres més seductors de la Costa Brava. En aquest paratge la bellesa de l’entorn competeix en protagonisme amb el pes de la història, ja que a pocs metres es troben les ruïnes de l’antiga ciutat grega d’Empúries.

Detalls

Adreça
Passeig Dr. Pi i Llussà, s/n, L'Escala
L'Escala
17130
Transport
Per arribar-hi en cotxe: Per l’A-7 fins a la sortida 5 on la GI-623 porta a l’Escala. En tren: En Renfe fins a Figueres, on els busos de la Sarfa porten fins a l’Escala.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà