Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adolf Mas. Els ulls de Barcelona

 • Art, Fotografia
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out
 1. Adolf Mas. Los ojos de Barcelona.
  KBr Fundación MAPFREAdolf Mas. Los ojos de Barcelona.
 2. Adolf Mas. Los ojos de Barcelona.
  Adolf Mas. Los ojos de Barcelona. Exposición KBr Fundación MAPFRE
 3. Adolf Mas. Los ojos de Barcelona.
  Adolf Mas. Los ojos de Barcelona. Exposición KBr Fundación MAPFRE
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Un viatge a la Barcelona d'inicis del segle XX a través de les fotografies d'Adolf Mas

Adolf Mas no només va veure amb els seus propis ulls la Setmana Tràgica, la construcció de la Via Laietana o la primera pedra que es va col·locar al Palau de la Música: va fotografiar aquests moments crucials de la història de la ciutat. 

Ara, el KBR acull la primera exposició monogràfica sobre aquest personatge desconegut. La mostra, organitzada amb la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, exhibeix 200 fotografies que Mas va fer de les transformacions que Barcelona va viure durant el segle XX

Més enllà de moments històrics, Mas va immortalitzar el paisatge visual de la ciutat. La mostra et porta dels Encants Vells a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi, aturant-se davant individus anònims i situacions quotidianes: els bombers en carro, un ramat de cabres per Collserola o la venda de begudes a un quiosc de la Rambla de Canaletes.

A més, l’amistat d’Aldolf Mas amb artistes del moment com Ramon Casas li va obrir les portes del backstage cultural de la ciutat. Va fotografiar l’interior d’Els quatre gats i del taller de l’escultor Josep Llimona o el d’Antoni Gaudí. També va dedicar fotografies a dives emblemàtiques de l’espectacle com Tórtola Valencia i la soprano María Barrientos. 

El títol de la mostra ja et presenta el fotògraf com el cronista visual de la Barcelona del segle XX. Les fotografies demostren que Aldolf Mas no només va ser uns ulls de la ciutat, sinó el cervell pensant de Barcelona. De fet, el que el diferencia d’altres fotògrafs de l’època és la visió de futur: a l’Arxiu Mas, ell i el seu equip van dedicar-se a conservar i inventariar les seves fotografies. És gràcies a aquesta tasca que ara podem gaudir-les. 

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà