Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Annibale Carracci. Els frescos de la capella Herrera

  • Art
Frescos de la capella Herrera d'Annibale Carracci
Foto: MNACFrescos de la capella Herrera d'Annibale Carracci
Publicitat

Time Out diu

L'exposició del MNAC reuneix per primera vegada les pintures al fresc d'Annibale Carracci de la capella Herrera

'Annibale Carracci. Els frescos de la capella Herrera' és una exposició del Museu Nacional d’Art de Catalunya que reuneix per primera vegada les pintures al fresc realitzades pel bolonyès Carracci després del seu arrencament de l’església de Sant Jaume dels Espanyols, a Roma. 

Les obres van ser creades els primers anys del segle XVII, quan l’artista es va comprometre a pintar al fresc la capella familiar de Juan Enríquez de Herrera. Durant la dècada de 1830, però, les pintures es van arrancar i traspassar a tela. Poc després es van enviar a Espanya i es van dispersar en diferents localitzacions. Set fragments es van dipositar al Museo del Prado i nou –els que fins ara es podien veure al MNAC– a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. De les tres peces restants que completen el conjunt se’n desconeix la localització, tot i que en el seu dia es van deixar a l’església de Santa Maria de Montserrato. 

Els fragments confiats a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts van ser restaurats en diferents campanyes des de 1992, en canvi, aquells conservats al Prado, ho han estat recentment. Finalment, els dos museus han pogut abordar junts l’exposició i l’estudi de l’obra de Carraci i, en col·laboració amb la Galeria Barberini, també mostrar-la a la capital italiana.

L’exposició del MNAC es completa amb una selecció de dibuixos atribuïts a Carraci o al seu taller i amb la taula d’altar de Santa Maria de Montserrato, també obra del bolonyès i els seus deixebles. Es podrà visitar del 8 de juliol al 9 d’octubre.

Detalls

Adreça
Preu
6 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà