Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barthélémy Toguo

  • Art, Art contemporani
  1. BARTHÉLÉMY TOGUO
    Miquel CollBARTHÉLÉMY TOGUO
  2. BARTHÉLÉMY TOGUO
    FABRICE.GIBERTBARTHÉLÉMY TOGUO
Publicitat

Time Out diu

La primera exposició que el Museu Picasso dedica a un artista contemporani

Tothom sap que Picasso coneixia l’art africà i aquest li va servir d’inspiració pel desenvolupament del cubisme. Però, què passa a l’inrevés? Quina relació pot tenir un artista africà contemporani amb l’obra de Picasso? 

El Museu Picasso vol donar una resposta a aquesta qüestió amb exposició monogràfica de Barthélémy Toguo, un artista contemporani camerunès, que compta amb algunes de les seves obres més emblemàtiques i creacions inèdites fetes in situ a Barcelona. Entre elles hi ha l’obra ‘Rwanda 1994’, que l’artista va concebre pensant en el Guernica i també ‘Les Menines’ de Toguo, una reinterpretació del famós quadre de Velázquez que també va fascinar a Picasso.  

Les pintures, murals, escultures, ceràmiques i performances de Toguo dialoguen amb l’obra de Picasso per descobrir-nos que els dos artistes comparteixen una mirada artística i, sobretot, el compromís polític de l’art. L’obra de Toguo dialoga amb els episodis dolorosos de la història de la humanitat, com l’esclavisme colonial, l’exili, la precarietat, les discriminacions racials i l’explotació de la natura. 

A més, Toguo aborda temes que també són presents en les composicions picassianes, com la representació de la figura humana, a la indistinció entre gèneres, a la hibridació i la continuïtat entre allò humà, animal i vegetal.

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà